Κανελόνια με λαχανικά
80λεπτά
Δύσκολη
500 γρ.
Κανελόνια
2
Καρότα
4
Κολοκυθάκια
1
Φινόκιο
1
Κόκκινη πιπεριά
3
Ντομάτες
1
Κρεμμύδι
2 κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο
10 Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
200 γρ.
Κατσικίσιο τυρί
1 κύβος
100 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
695.55 kcal
Υδατάνθρακες
87.87 g
Πρωτεΐνες
27.15 g
Λιπαρά
27.55 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
80 λεπτά
Βήμα 1
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε το σε ένα κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε τις ώριμες τομάτες χοντροκομμένες , τον βασιλικό και αλάτι.
Βήμα 3
Βάλτε καπάκι και μαγειρέψτε για 45 λεπτά.
Βήμα 4
Παράλληλα ψιλοκόψτε τα καρότα, το φινόκιο, τα κολοκύθια και την πιπεριά.
Βήμα 5
Βάλτε σε ένα φαρδύ τηγάνι 2 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά, προσθέστε τον κύβο λαχανικών MAGGI και μισό ποτήρι νερό.
Βήμα 6
Όταν εξατμιστεί το νερό αποσύρετε και αφήστε στη άκρη μέχρι να χλιαρύνουν.
Βήμα 7
Ρίξτε μέσα το τυρί, το θυμάρι και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 8
Γεμίστε με τα λαχανικά ένα-ένα τα κανελόνια χρησιμοποιώντας ένα κουταλάκι του γλυκού.
Βήμα 9
Απλώστε τα σε ένα λαδωμένο ταψί για το φούρνο.
Βήμα 10
Ρίξτε στις τομάτες 4 κ.σ ελαιόλαδο και περάστε από το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί μια βελούδινη σάλτσα.
Βήμα 11
Απλώστε την πάνω από τα κανελόνια, πασπαλίστε με την παρμεζάνα (τριμμένη) και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο.
Βήμα 12
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς για 20 λεπτά και βγάλτε το αλουμινόχαρτο μέχρι να πάρει χρώμα το τυρί.
Βήμα 13
Βγάλτε από το φούρνο και σερβίρετε άμεσα.
Σχόλια 0