Αρχική   >   Συνταγή    >    Κοτόπουλο κοκκινιστό

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

ΚΟΤΟΠΟΥΛΟ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ

MAGGI
μυστικό

Σερβίρετε με ζυμαρικά, πουρέ πατάτας ή ρύζι.

Χρόνος προετοιμασίας
15'
Χρόνος μαγειρέματος
90'
Μερίδες
6
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
347 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

·      1 κοτόπουλο μεσαίο (1  περίπου κιλό)

·      6 τομάτες ώριμες

·      2 κρεμμύδια μεσαία


·      1 σκελίδα σκόρδο

·      10 φύλλα βασιλικό πλατύφυλλο

·      1 κύβος κότας MAGGI

·      1 κ.γλ ζάχαρη

·      αλάτι

·      πιπέρι μαύρο

·      ελαιόλαδο



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Καθαρίστε και χοντροκόψτε τα κρεμμύδια και το σκόρδο, βάλτε σε μια κατσαρόλα 1 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι. 

  2. Προσθέστε τις τομάτες επίσης χοντροκομμένες, βάλτε ένα ποτήρι νερό και μαγειρέψτε για 30 λεπτά. Αποσύρετε τη σάλτσα και περάστε τη από το μίξερ για να γίνει κρεμώδης η υφή της. 

  3. Επαναφέρετε στην κατσαρόλα και προσθέστε τη ζάχαρη, τον κύβο κότας MAGGI και ελέγξτε το αλάτι. 

  4. Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρετε σε δυνατή φωτιά το κοτόπουλο αφού πρώτα το έχετε μεριδοποιήσει και καθαρίσει από λίπη και δέρμα.

  5. Όταν πάρει έντονο καφέ χρώμα μεταφέρετε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα τομάτας. Αν χρειαστεί προσθέστε νερό και μαγειρέψτε για μια ώρα τουλάχιστον σε πολύ χαμηλή φωτιά. 

  6. Πέντε λεπτά πριν το τέλος προσθέστε τον βασιλικό ψιλοκομμένο και αποσύρετε από την εστία την κατσαρόλα.