Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

33
60λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

1 
Κρεμμύδι
2 κ.σ.
Βούτυρο
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Σκελίδα σκόρδο
100 mL
Λευκό κρασί
2 Φιλέτα
Στήθος κοτόπουλο
100 mL
Νερό
50 mL
Κρέμα γάλακτος
100 γρ.
Ρύζι μπασμάτι
400 γρ.
Μανιτάρια λευκά

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
215.06 kcal
Υδατάνθρακες
11.47 g
Πρωτεΐνες
13.48 g
Λιπαρά
11.9 g
Εδώδιμες Ίνες
1.77 g
Σάκχαρα
6.5 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

60 λεπτά
Βήμα 1
3 λεπτά
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Βήμα 2
7 λεπτά
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Βήμα 3
6 λεπτά
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Βήμα 4
8 λεπτά
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Περιμένουμε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.
Βήμα 5
12 λεπτά
Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κοτόπουλό μας. Το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
Βήμα 6
3 λεπτά
Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 7
4 λεπτά
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 1 κουτ. της σούπας βούτυρο, 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κοτόπουλό μας.
Βήμα 8
8 λεπτά
Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλό (1-2 λεπτά) προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος, τον κύβο Maggi και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βήμα 9
5 λεπτά
Αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 10
4 λεπτά
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μυρωδικά της αρεσκείας μας.
Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 10

Βήμα 1

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 10

Βήμα 2

Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 10

Βήμα 3

Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 10

Βήμα 4 Βήμα 4

Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Περιμένουμε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 10

Βήμα 5 Βήμα 5

Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κοτόπουλό μας. Το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 10

Βήμα 6
: Ρύζι μπασμάτι

Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 10

Βήμα 7

Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 1 κουτ. της σούπας βούτυρο, 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κοτόπουλό μας.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 10

Βήμα 8

Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλό (1-2 λεπτά) προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος, τον κύβο Maggi και ανακατεύουμε ελαφρά.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 10

Βήμα 9

Αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.

Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 10

Βήμα 10

Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μυρωδικά της αρεσκείας μας.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη