Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη
60λεπτά
Εύκολη
1
Κρεμμύδι
2 κ.σ.
Βούτυρο
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1
Σκελίδα σκόρδο
100 mL
Λευκό κρασί
2 Φιλέτα
Στήθος κοτόπουλο
100 mL
Νερό
1 κύβος
50 mL
Κρέμα γάλακτος
100 γρ.
Ρύζι μπασμάτι
400 γρ.
Μανιτάρια λευκά
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
215.06 kcal
Υδατάνθρακες
11.47 g
Πρωτεΐνες
13.48 g
Λιπαρά
11.9 g
Εδώδιμες Ίνες
1.77 g
Σάκχαρα
6.5 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
60 λεπτά
Βήμα 1
Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.
Βήμα 2
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το προσθέτουμε στο τηγάνι μαζί με 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο.
Βήμα 3
Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε μέσα στο τηγάνι. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι.
Βήμα 4
Κόβουμε τα μανιτάρια σε λεπτές φέτες και τα προσθέτουμε στο τηγάνι. Περιμένουμε μέχρι να πάρουν τα μανιτάρια ωραίο χρώμα, περίπου 3-4 λεπτά.
Βήμα 5
Στη συνέχεια σβήνουμε με λευκό κρασί και περιμένουμε να εξατμιστεί εντελώς το αλκοόλ. Παράλληλα, ετοιμάζουμε το κοτόπουλό μας. Το κόβουμε σε κομμάτια 2 εκ.
Βήμα 6
Όταν τα μανιτάρια μας είναι έτοιμα, αφαιρούμε από το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.
Βήμα 7
Ρίχνουμε στο ίδιο τηγάνι 1 κουτ. της σούπας βούτυρο, 1 κουτ. της σούπας ελαιόλαδο και τα κομμάτια από το κοτόπουλό μας.
Βήμα 8
Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλό (1-2 λεπτά) προσθέτουμε στο τηγάνι τα μανιτάρια, το νερό, την κρέμα γάλακτος, τον κύβο Maggi και ανακατεύουμε ελαφρά.
Βήμα 9
Αφήνουμε για 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Βήμα 10
Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι και μυρωδικά της αρεσκείας μας.
Σχόλια 0