Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

0
120 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

10 
Σπόροι κάρδαμο
1 φέτα
Τζίντζερ φρέσκο
1 κ.γλ.
Κύμινο
500 γρ.
Νερό
2 κύβους
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
3 κ.σ.
Βούτυρο
2 
Κρεμμύδια
4 
Σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
0.5 κ.γλ.
Σαφράν
2 κ.σ.
Δυόσμος
2 κ.σ.
Κόλιανδρος φρέσκος
450 γρ.
Ολόκληρα πόδια κοτόπουλο (όχι μόνο το μπούτι)
1 
Ξυλακι κανέλας
50 γρ.
Σταφίδες
2 
Πιπεριές τσίλι
250 γρ.
Ρύζι μπασμάτι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
685.15 kcal
Υδατάνθρακες
83.8 g
Πρωτεΐνες
29.73 g
Λιπαρά
26.53 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

120 λεπτά
Βήμα 1
6 λεπτά
Πάρτε τα πόδια του κοτόπουλου, στεγνώστε τα με χαρτί και αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα καλά. Αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
8 λεπτά
Πάρτε τον κάρδαμο, την κανέλα, το τζίντζερ και το κύμινο και βάλτε τα σε ένα μικρό τουλπάνι. Δέστε τα καλά με σπάγκο και βάλτε σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και τους κύβους κότας MAGGI.
Βήμα 3
20 λεπτά
Βάλτε το νερό να βράσει και αφήστε τα αρωματικά εκεί μέσα με το νερό να σιγοβράζει για 15 λεπτά. Αφαιρέστε και πετάξτε το σακουλάκι με τα μπαχαρικά. Το νερό θα έχει πάρει ένα υπέροχο άρωμα. Σβήστε το μάτι.
Βήμα 4
15 λεπτά
Ζεστάνετε ένα βαρύ τηγάνι και σε αυτό λιώστε το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεμμύδι και αφού πάρει αρκετό χρώμα για 8-10 λεπτά ρίξτε το τσίλι και το σκόρδο και σοτάρετέ τα και αυτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρωματιστούν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και κρατήστε τα σε ένα μπολ αφού ρίξετε αλάτι και πιπέρι. Καθαρίστε το τηγάνι και βάλτε το ξανά στη φωτιά.
Βήμα 5
12 λεπτά
Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρετέ το πολύ καλά από όλες τις πλευρές για να πάρει καλό χρώμα. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε το σε ένα μπολ να ξεκουραστεί και να κρυώσει. Αφαιρέστε το δέρμα και πετάξτε το. Μιας και θα βράσει μετά το κοτόπουλο το δέρμα θα πανιάσει και δεν θα είναι τραγανό οπότε δεν το χρειαζεστε.
Βήμα 6
10 λεπτά
Βάλτε το νερό να βράσει ξανά και ρίξτε μέσα το ρύζι μαζί με μπόλικο αλάτι. Βράστε το ρύζι για 5 λεπτά, σουρώστε και κρατήστε μια κούπα από το ζωμό. Στο μπολ που κρατάτε το ρύζι ρίξτε μέσα το σαφράν και τις σταφίδες. Ανακατέψτε.
Βήμα 7
2 λεπτά
Ήρθε η ώρα να ενώσετε τα υλικά και να φτιάξετε το φαγητό σας.
Βήμα 8
5 λεπτά
Σε μια κατσαρόλα όχι πολύ πλατιά γύρω στα 20 εκατοστά βάλτε κάτω κάτω το μισό ρύζι.
Βήμα 9
10 λεπτά
Από πάνω βάλτε το μισό κρεμμύδι σε μια ωραία στρώση, από πάνω τα κοτόπουλα μαζί με ότι ζουμιά έχουν βγάλει, πάνω τους το δυόσμο και το κόλιανδρο και πάνω το υπόλοιπο κρεμμύδι. Πάνω το υπόλοιπο ρύζι.
Βήμα 10
30 λεπτά
Ρίξτε και το ζουμί που κρατήσατε καπακώστε και βράστε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα μέχρι να ψηθεί το ρύζι και το κοτόπουλο.
Βήμα 11
2 λεπτά
Αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατέψτε και σερβίρετε!
Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 1 11

Πάρτε τα πόδια του κοτόπουλου, στεγνώστε τα με χαρτί και αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα καλά. Αφήστε τα στην άκρη.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 2 11

Πάρτε τον κάρδαμο, την κανέλα, το τζίντζερ και το κύμινο και βάλτε τα σε ένα μικρό τουλπάνι. Δέστε τα καλά με σπάγκο και βάλτε σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και τους κύβους κότας MAGGI.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 3 11

Βάλτε το νερό να βράσει και αφήστε τα αρωματικά εκεί μέσα με το νερό να σιγοβράζει για 15 λεπτά. Αφαιρέστε και πετάξτε το σακουλάκι με τα μπαχαρικά. Το νερό θα έχει πάρει ένα υπέροχο άρωμα. Σβήστε το μάτι.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 4 11

Ζεστάνετε ένα βαρύ τηγάνι και σε αυτό λιώστε το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεμμύδι και αφού πάρει αρκετό χρώμα για 8-10 λεπτά ρίξτε το τσίλι και το σκόρδο και σοτάρετέ τα και αυτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρωματιστούν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και κρατήστε τα σε ένα μπολ αφού ρίξετε αλάτι και πιπέρι. Καθαρίστε το τηγάνι και βάλτε το ξανά στη φωτιά.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 5 11

Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρετέ το πολύ καλά από όλες τις πλευρές για να πάρει καλό χρώμα. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε το σε ένα μπολ να ξεκουραστεί και να κρυώσει. Αφαιρέστε το δέρμα και πετάξτε το. Μιας και θα βράσει μετά το κοτόπουλο το δέρμα θα πανιάσει και δεν θα είναι τραγανό οπότε δεν το χρειαζεστε.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 6 11

Βάλτε το νερό να βράσει ξανά και ρίξτε μέσα το ρύζι μαζί με μπόλικο αλάτι. Βράστε το ρύζι για 5 λεπτά, σουρώστε και κρατήστε μια κούπα από το ζωμό. Στο μπολ που κρατάτε το ρύζι ρίξτε μέσα το σαφράν και τις σταφίδες. Ανακατέψτε.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 7 11

Ήρθε η ώρα να ενώσετε τα υλικά και να φτιάξετε το φαγητό σας.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 8 11

Σε μια κατσαρόλα όχι πολύ πλατιά γύρω στα 20 εκατοστά βάλτε κάτω κάτω το μισό ρύζι.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 9 11

Από πάνω βάλτε το μισό κρεμμύδι σε μια ωραία στρώση, από πάνω τα κοτόπουλα μαζί με ότι ζουμιά έχουν βγάλει, πάνω τους το δυόσμο και το κόλιανδρο και πάνω το υπόλοιπο κρεμμύδι. Πάνω το υπόλοιπο ρύζι.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 10 11

Ρίξτε και το ζουμί που κρατήσατε καπακώστε και βράστε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα μέχρι να ψηθεί το ρύζι και το κοτόπουλο.

Κοτόπουλο Μπιριάνι

Βήμα 11 11

Αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατέψτε και σερβίρετε!

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη