Κοτόπουλο Μπιριάνι
120λεπτά
Δύσκολη
10
Σπόροι κάρδαμο
1 φέτα
Τζίντζερ φρέσκο
1 κ.γλ.
Κύμινο
500 γρ.
Νερό
2 κύβους
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
3 κ.σ.
Βούτυρο
2
Κρεμμύδια
4
Σκελίδες σκόρδο (τριμμένες)
0.5 κ.γλ.
Σαφράν
2 κ.σ.
Δυόσμος
2 κ.σ.
Κόλιανδρος φρέσκος
450 γρ.
Ολόκληρα πόδια κοτόπουλο (όχι μόνο το μπούτι)
1
Ξυλακι κανέλας
50 γρ.
Σταφίδες
2
Πιπεριές τσίλι
250 γρ.
Ρύζι μπασμάτι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
685.15 kcal
Υδατάνθρακες
83.8 g
Πρωτεΐνες
29.73 g
Λιπαρά
26.53 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
120 λεπτά
Βήμα 1
Πάρτε τα πόδια του κοτόπουλου, στεγνώστε τα με χαρτί και αλείψτε τα με λίγο ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε τα καλά. Αφήστε τα στην άκρη.
Βήμα 2
Πάρτε τον κάρδαμο, την κανέλα, το τζίντζερ και το κύμινο και βάλτε τα σε ένα μικρό τουλπάνι. Δέστε τα καλά με σπάγκο και βάλτε σε μια κατσαρόλα με 2 λίτρα νερό και τους κύβους κότας MAGGI.
Βήμα 3
Βάλτε το νερό να βράσει και αφήστε τα αρωματικά εκεί μέσα με το νερό να σιγοβράζει για 15 λεπτά. Αφαιρέστε και πετάξτε το σακουλάκι με τα μπαχαρικά. Το νερό θα έχει πάρει ένα υπέροχο άρωμα. Σβήστε το μάτι.
Βήμα 4
Ζεστάνετε ένα βαρύ τηγάνι και σε αυτό λιώστε το βούτυρο. Σοτάρετε το κρεμμύδι και αφού πάρει αρκετό χρώμα για 8-10 λεπτά ρίξτε το τσίλι και το σκόρδο και σοτάρετέ τα και αυτά μέχρι να πάρουν χρώμα και να αρωματιστούν. Αφαιρέστε από το τηγάνι και κρατήστε τα σε ένα μπολ αφού ρίξετε αλάτι και πιπέρι. Καθαρίστε το τηγάνι και βάλτε το ξανά στη φωτιά.
Βήμα 5
Βάλτε το κοτόπουλο στο τηγάνι και σοτάρετέ το πολύ καλά από όλες τις πλευρές για να πάρει καλό χρώμα. Αφαιρέστε από το τηγάνι και αφήστε το σε ένα μπολ να ξεκουραστεί και να κρυώσει. Αφαιρέστε το δέρμα και πετάξτε το. Μιας και θα βράσει μετά το κοτόπουλο το δέρμα θα πανιάσει και δεν θα είναι τραγανό οπότε δεν το χρειαζεστε.
Βήμα 6
Βάλτε το νερό να βράσει ξανά και ρίξτε μέσα το ρύζι μαζί με μπόλικο αλάτι. Βράστε το ρύζι για 5 λεπτά, σουρώστε και κρατήστε μια κούπα από το ζωμό. Στο μπολ που κρατάτε το ρύζι ρίξτε μέσα το σαφράν και τις σταφίδες. Ανακατέψτε.
Βήμα 7
Ήρθε η ώρα να ενώσετε τα υλικά και να φτιάξετε το φαγητό σας.
Βήμα 8
Σε μια κατσαρόλα όχι πολύ πλατιά γύρω στα 20 εκατοστά βάλτε κάτω κάτω το μισό ρύζι.
Βήμα 9
Από πάνω βάλτε το μισό κρεμμύδι σε μια ωραία στρώση, από πάνω τα κοτόπουλα μαζί με ότι ζουμιά έχουν βγάλει, πάνω τους το δυόσμο και το κόλιανδρο και πάνω το υπόλοιπο κρεμμύδι. Πάνω το υπόλοιπο ρύζι.
Βήμα 10
Ρίξτε και το ζουμί που κρατήσατε καπακώστε και βράστε σε σιγανή φωτιά για μισή ώρα μέχρι να ψηθεί το ρύζι και το κοτόπουλο.
Βήμα 11
Αφαιρέστε από τη φωτιά, ανακατέψτε και σερβίρετε!
Σχόλια 0