Κότσι μαγειρεμένο σε ημίγλυκο κρασί με πατάτες παρμεζάνα
210λεπτά
Εύκολη
1
Κρεμμύδι
2 κύβους
2
Καρότα
2 Φύλλα
Φύλλα δάφνης
0.5 Ματσάκι
Θυμάρι, φρέσκο
1 Κιλό
Πατάτες
2 φέτες
Ψωμί του τοστ
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
2
Κότσια χοιρινά(μπροστινό πόδι)
2 Κλωνάρια
Σέλερι
750 mL
Ημίγλυκο κρασί
150 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
1587.43 kcal
Υδατάνθρακες
76.09 g
Πρωτεΐνες
158.76 g
Λιπαρά
55.75 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
210 λεπτά
Βήμα 1
Σε μια στενή κατσαρόλα ρίξτε 2 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε τα κότσια χωρίς το δέρμα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν χρώμα. Προσθέστε τα κρεμμύδια, τα καρότα και το σέλερι χοντροκομμένα και αδειάστε το κρασί. Ρίξτε την δάφνη, το θυμάρι και τους δυο κύβους κότας Maggi. Σκεπάστε την κατσαρόλα, χαμηλώστε την ένταση της εστίας και μαγειρέψτε για δυο ώρες.
Παράλληλα καθαρίστε και βράστε τις πατάτες μέχρι να μαλακώσουν. Κρυώστε σε τρεχούμενο νερό και στραγγίξτε.
Βήμα 2
Σπάστε με τα χέρια σας τις πατάτες σε χοντρά κομμάτια και απλώστε σε ένα ταψί για τον φούρνο.
Βάλτε στο μίξερ το ψωμί και χτυπήστε μέχρι να γίνει ψίχα. Ανακατέψτε με το τυρί και πασπαλίστε τις πατάτες.
Βήμα 3
Όταν τα κότσια είναι πλέον μαγειρεμένα βγάλτε από την κατσαρόλα και μεταφέρετε σε ένα ταψί και μαζί με τις πατάτες ψήστε σε προθερμασμένο αερόθερμο φούρνο στους 190 βαθμούς μέχρι οι πατάτες και το κρέας να πάρουν χρώμα.
Σουρώστε την σάλτσα από την κατσαρόλα ρίξτε 1 κ.σ βούτυρο για να δέσει και σερβίρετε μαζί με το κρέας και τις πατάτες.
Σχόλια 0