Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Λαχανοντολμάδες Με Αυγολέμονο

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

(0)
110 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

4 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Κινέζικα λάχανα
1 
Κρεμμύδι
3  κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1 
Ξύσμα λεμονιού
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Κοτόπουλο
1 
Χυμός λεμονιού
1 
Αυγό
1  κ.σ.
Κορν Φλαουρ
0.5  φλιτζάνι
Ρύζι μακρύκοκκο
300  γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
34 g
Ενέργεια
335.6 kcal
Λιπαρά
12.4 g
Εδώδιμες Ίνες
4 g
Πρωτεΐνες
23.2 g
Σάκχαρα
7.7 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

110 λεπτά
  • Βήμα 1

    10 λεπτά
    Βάλτε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει μια βράση. Κόψτε τις ρίζες από τα λάχανα για να χωρίσουν τα φύλλα και ζεματίστε τα στο καυτό νερό για 10 λεπτά.
  • Βήμα 2

    5 λεπτά
    Σουρώστε τα φύλλα και κρυώστε καλά με αρκετό νερό. Απλώστε τα στην άκρη της κατσαρόλας και αφήστε για 20 λεπτά να στραγγίξουν.
  • Βήμα 3

    15 λεπτά
    Ρίξτε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ξύσμα μοσχολέμονου και το ρύζι. Αλατίστε και πλάστε καλά με ένα πιρούνι ή με τα χέρια σας. Όταν τα φύλλα από τα λάχανα έχουν πλέον στραγγίξει ξεκινήστε να τυλίγετε έναν έναν τους ντολμάδες βάζοντας 1 κουταλιά της σούπας γέμιση στον κάθε ένα.
  • Βήμα 4

    60 λεπτά
    Τοποθετήστε τους σε λαδωμένο ταψί στον φούρνο και ρίξτε 1½ ποτήρι νερό. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 60 λεπτά. ’Οταν οι ντολμάδες είναι πλέον έτοιμοι, βγάλτε από τον φούρνο και αδειάστε προσεκτικά τα υγρά τους σε ένα κατσαρολάκι.
  • Βήμα 5

    10 λεπτά
    Διαλύστε το κορν φλάουρ με 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό σε ένα ποτήρι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Βάλτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κύβο κότας MAGGI και ρίξτε λίγο λίγο το μείγμα με το κορν φλάουρ μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  • Βήμα 6

    10 λεπτά
    Σπάστε το αυγό και ανακατέψτε μαζί με τον χυμό λεμόνι σε ένα μπολ. Πάρτε 3 κουταλιές της σούπας από την σάλτσα που βράζει και ρίξτε τη στο μπολ με το αυγό. Ανακατέψτε καλά, αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία και αδειάστε μέσα το αυγολέμονο. Μεταφέρετε την σάλτσα μέσα στους λαχανοντολμάδες και αφήστε για 20 λεπτά μέχρι να σερβίρετε.
Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 1 6

Βήμα 1

Βάλτε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει μια βράση. Κόψτε τις ρίζες από τα λάχανα για να χωρίσουν τα φύλλα και ζεματίστε τα στο καυτό νερό για 10 λεπτά.

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 2 6

Βήμα 2 Βήμα 2

Σουρώστε τα φύλλα και κρυώστε καλά με αρκετό νερό. Απλώστε τα στην άκρη της κατσαρόλας και αφήστε για 20 λεπτά να στραγγίξουν.

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 3 6

Βήμα 3

Ρίξτε τον κιμά σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, το μαϊντανό, το ξύσμα μοσχολέμονου και το ρύζι. Αλατίστε και πλάστε καλά με ένα πιρούνι ή με τα χέρια σας. Όταν τα φύλλα από τα λάχανα έχουν πλέον στραγγίξει ξεκινήστε να τυλίγετε έναν έναν τους ντολμάδες βάζοντας 1 κουταλιά της σούπας γέμιση στον κάθε ένα.

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 4 6

Βήμα 4 Βήμα 4

Τοποθετήστε τους σε λαδωμένο ταψί στον φούρνο και ρίξτε 1½ ποτήρι νερό. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 170 βαθμούς Κελσίου για 60 λεπτά. ’Οταν οι ντολμάδες είναι πλέον έτοιμοι, βγάλτε από τον φούρνο και αδειάστε προσεκτικά τα υγρά τους σε ένα κατσαρολάκι.

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 5 6

Βήμα 5 Βήμα 5

Διαλύστε το κορν φλάουρ με 4 κουταλιές της σούπας κρύο νερό σε ένα ποτήρι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί. Βάλτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κύβο κότας MAGGI και ρίξτε λίγο λίγο το μείγμα με το κορν φλάουρ μέχρι η σάλτσα να δέσει.

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 6 6

Βήμα 6

Σπάστε το αυγό και ανακατέψτε μαζί με τον χυμό λεμόνι σε ένα μπολ. Πάρτε 3 κουταλιές της σούπας από την σάλτσα που βράζει και ρίξτε τη στο μπολ με το αυγό. Ανακατέψτε καλά, αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία και αδειάστε μέσα το αυγολέμονο. Μεταφέρετε την σάλτσα μέσα στους λαχανοντολμάδες και αφήστε για 20 λεπτά μέχρι να σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

14 + 1 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Οικογενειακά γεύματα
  • Χαμηλή ζάχαρη
  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης