Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

0
110 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

2 
Κινέζικα λάχανα
1 
Κρεμμύδι
3 κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1 
Ξύσμα λεμονιού
1 
Χυμός λεμονιού
1 
Αυγό
1 κ.σ.
Κορν Φλαουρ
0.5 φλιτζάνι
Ρύζι μακρύκοκκο
300 γρ
Κιμάς μοσχαρίσιος

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
318.76 kcal
Πρωτεΐνη
22.75 g
Υδατάνθρακες
31.52 g
Λίπη
11.82 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

110 λεπτά
Βήμα 1
10 λεπτά
Βάλτε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει μια βράση. Κόψτε τις ρίζες από τα λάχανα για να χωρίσουν τα φύλλα και ζεματίστε τα στο καυτό νερό για 10 λεπτά.
Βήμα 2
5 λεπτά
Σουρώστε τα φύλλα και κρυώστε καλά με αρκετό νερό . Απλώστε τα στην άκρη της κατσαρόλας και αφήστε για 20 λεπτά να στραγγίξουν.
Βήμα 3
15 λεπτά
Ρίξτε το κιμά σε ένα μεγάλο μπολ, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό , το ξύσμα μοσχολέμονου και το ρύζι. Αλατίστε και πλάστε καλά με ένα πιρούνι ή με τα χέρια σας. Όταν τα φύλλα από τα λάχανα έχουν πλέον στραγγίξει ξεκινήστε να τυλίγετε έναν έναν τους ντολμάδες βάζοντας 1 κ.σ γέμιση στον κάθε ένα.
Βήμα 4
60 λεπτά
Τοποθετήστε τους σε λαδωμένο ταψί στον φούρνο και ρίξτε 1,5 ποτήρι νερό. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 170ο βαθμούς για 60 λεπτά . ’Οταν οι ντολμάδες είναι πλέον έτοιμοι , βγάλτε από τον φούρνο και αδειάστε προσεχτικά τα υγρά τους σε ένα κατσαρολάκι.
Βήμα 5
10 λεπτά
Διαλύστε το κορν φλάουρ με 4 κ.σ κρύο νερό σε ένα ποτήρι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί . Βάλτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κύβο κότας MAGGI και ρίξτε λίγο λίγο το μείγμα με το κορν φλάουρ μέχρι η σάλτσα να δέσει.
Βήμα 6
10 λεπτά
Σπάστε το αβγό και ανακατέψτε μαζί με τον χυμό λεμόνι σε ένα μπολ. Πάρτε 3 κ.σ από την σάλτσα που βράζει και ρίξτε τη στο μπολ με το αβγό. Ανακατέψτε καλά, αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία και αδειάστε μέσα το αβγολέμονο. Μεταφέρετε την σάλτσα μέσα στους λαχανοντολμάδες και αφήστε για 20 λεπτά μέχρι να σερβίρετε.
Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 1 6

Βάλτε αρκετό νερό σε μία κατσαρόλα και αφήστε το να πάρει μια βράση. Κόψτε τις ρίζες από τα λάχανα για να χωρίσουν τα φύλλα και ζεματίστε τα στο καυτό νερό για 10 λεπτά.

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 2 6

Σουρώστε τα φύλλα και κρυώστε καλά με αρκετό νερό . Απλώστε τα στην άκρη της κατσαρόλας και αφήστε για 20 λεπτά να στραγγίξουν.

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 3 6

Ρίξτε το κιμά σε ένα μεγάλο μπολ, το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό , το ξύσμα μοσχολέμονου και το ρύζι. Αλατίστε και πλάστε καλά με ένα πιρούνι ή με τα χέρια σας. Όταν τα φύλλα από τα λάχανα έχουν πλέον στραγγίξει ξεκινήστε να τυλίγετε έναν έναν τους ντολμάδες βάζοντας 1 κ.σ γέμιση στον κάθε ένα.

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 4 6

Τοποθετήστε τους σε λαδωμένο ταψί στον φούρνο και ρίξτε 1,5 ποτήρι νερό. Σκεπάστε με αλουμινόχαρτο και ψήστε στους 170ο βαθμούς για 60 λεπτά . ’Οταν οι ντολμάδες είναι πλέον έτοιμοι , βγάλτε από τον φούρνο και αδειάστε προσεχτικά τα υγρά τους σε ένα κατσαρολάκι.

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 5 6

Διαλύστε το κορν φλάουρ με 4 κ.σ κρύο νερό σε ένα ποτήρι και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθεί . Βάλτε το κατσαρολάκι σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τον κύβο κότας MAGGI και ρίξτε λίγο λίγο το μείγμα με το κορν φλάουρ μέχρι η σάλτσα να δέσει.

Λαχανοντολμάδες με αυγολέμονο

Βήμα 6 6

Σπάστε το αβγό και ανακατέψτε μαζί με τον χυμό λεμόνι σε ένα μπολ. Πάρτε 3 κ.σ από την σάλτσα που βράζει και ρίξτε τη στο μπολ με το αβγό. Ανακατέψτε καλά, αποσύρετε την κατσαρόλα από την εστία και αδειάστε μέσα το αβγολέμονο. Μεταφέρετε την σάλτσα μέσα στους λαχανοντολμάδες και αφήστε για 20 λεπτά μέχρι να σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη