Λαυράκι φιλέτο με λαχανικά στο φούρνο
45λεπτά
Εύκολη
4 Φιλέτα
Ψάρια, λαβράκι, μικτά είδη, ωμά
1
Μάραθο, βολβός, ωμή
1 Κλωνάρι
Σέλινο, ωμό
1
Κρεμμύδια, γλυκά, ωμά
3 Μέσα
Σκουός, κολοκυθάκια, μωρό, ωμά
1
Κρεμμύδια, ωμά
40 γρ.
Λεμόνι (citronella), ακατέργαστο
6 κ.γλ.
Θυμάρι, φρέσκο
1 κ.γλ.
Σκόρδο, ωμή
3 κ.σ.
Ελαιόλαδο, ακατέργαστο
5 γρ.
Αλάτι, τραπέζι
5 γρ.
Μπαχαρικά, πιπέρι, μαύρο
250 mg
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
378.71 kcal
Υδατάνθρακες
30.45 g
Πρωτεΐνες
51.77 g
Λιπαρά
5.85 g
Εδώδιμες Ίνες
6.61 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
45 λεπτά
Βήμα 1
Ζητήστε από το ψαρά να σας φιλετάρει τα λαυράκια . Πλύνετε καλά τα λαχανικά και κόψτε το κρεμμύδι και το φοινόκιο σε μεγάλα ‘’ φεγγαράκια ‘’ . Κόψτε σε χοντρές φέτες το κολοκύθι και σε μακρόστενα μπαστουνάκια το σέλερι . Τοποθετήστε ένα κομμάτι λαδόκολλα σε ένα πυρίμαχο σκεύος και αραδιάστε μέσα σε αυτό τα λαχανικά.
Βήμα 2
Βάλτε στο μπλέντερ τον κύβο , το ελαιόλαδο , το σκόρδο , 4 κ.σ ζεστό νερό και το μισό θυμάρι , χτυπήστε καλά μέχρι να διαλύσει ο κύβος λαχανικών και ρίξτε μέσα στα λαχανικά .
Βήμα 3
Κλείστε τη λαδόκολλα και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά .
Βήμα 4
Βγάλτε από το φούρνο και ανοίξτε τη λαδόκολλα , τοποθετήστε πάνω από τα λαχανικά τα φιλέτα , κόψτε σε ‘’φεγγαράκια’’ το λεμόνι , προσθέστε το υπόλοιπο θυμάρι , το πιπέρι και λεπτοκομμένο το φρέσκο κρεμμύδι . Ψήστε ξεσκέπαστο για ακόμη 10 λεπτά και σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστό .
Σχόλια 0