Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

0
35λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
3 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 3 εδώ

250 γρ.
Γαρίδες καθαρισμένες
3 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2 
Σκελίδες σκόρδο
0.5 
Κίτρινη πιπεριά τσίλι
0.5 
Πράσινη πιπεριά τσίλι
0.5 
Πορτοκαλί πιπεριά τσίλι
1 
Κόκκινη καυτερή πιπεριά
50 γρ.
Τζίντζερ φρέσκο
50 γρ.
Μπράντυ
4 
Ντομάτες τριμμένες
100 γρ.
Μύδια με το κέλυφος
100 γρ.
Κυδώνια με το κέλυφος
100 γρ.
σουρίμι
2 
Λάιμ (ξύσμα και χυμός)
0.5 Ματσάκι
Κόλιανδρος φρέσκος
250 γρ.
Λινγκουίνι
3 Μερίδες
Λάιμ

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
668.78 kcal
Υδατάνθρακες
86.07 g
Πρωτεΐνες
32.31 g
Λιπαρά
17.44 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

35 λεπτά
Βήμα 1
2 λεπτά
Βάλτε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι να κάψει.
Βήμα 2
1 λεπτά
Βάλτε τις γαρίδες σας στον πάγκο και ρίξτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίξτε τις στο καυτό τηγάνι.
Βήμα 3
4 λεπτά
Αφήστε τις 2 λεπτά να πάρουν χρώμα και γυρίστε τις από την άλλη πλευρά. Αφήστε τις για άλλα 1-2 λεπτά και αφαιρέστε τις από το τηγάνι.
Βήμα 4
2 λεπτά
Ρίξτε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και ρίξτε το στο τηγάνι.
Βήμα 5
2 λεπτά
Κόψτε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και ρίξτε τις στο τηγάνι.
Βήμα 6
2 λεπτά
Ψιλοκόψτε το τζίντζερ και προσθέστε το στο τηγάνι.
Βήμα 7
1 λεπτά
Ανακατέψτε συνεχόμενα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
Βήμα 8
1 λεπτά
Σβήστε με το μπράντυ.
Βήμα 9
3 λεπτά
Προσθέστε τις τριμμένες τομάτεςκαι αφήστε τις για 3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Βήμα 10
1 λεπτά
Στη συνέχεια προσθέστε τα μύδια και τα κυδώνια.
Βήμα 11
5 λεπτά
Χαμηλώστε τη φωτιά, καπακώστε και περιμένετε 4-5 λεπτά να ανοίξουν τα όστρακα.
Βήμα 12
2 λεπτά
Παράλληλα, κόψτε το σουρίμι σε μικρά κυβάκια του 1 εκ.
Βήμα 13
2 λεπτά
Ψιλοκόψτε 1-2 πιπεριές και πάρτε το ξύσμα από το λάιμ.
Βήμα 14
1 λεπτά
Βγάλτε το καπάκι και προσθέστε τον κύβο κότας Maggi.
Βήμα 15
3 λεπτά
Ανακατέψτε με τη βοήθεια της ξύλινης κουτάλας και μόλις λιώσει προσθέστε το σουρίμι, το ξύσμα λάιμ, τις πιπεριές, τον χυμό από 2 λάιμ, τις γαρίδες και τέλος τα λιγκουίνι.
Βήμα 16
1 λεπτά
Κόψτε τον κόλιανδρο με τα χέρια σας και ρίξτε τον στο τηγάνι.
Βήμα 17
1 λεπτά
Ανακατέψτε και σερβίρετε στο πιάτο.
Βήμα 18
1 λεπτά
Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο, κυδωνάτες φέτες από 1 λάιμ και λίγο αλάτι.
Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 18

Βάλτε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι να κάψει.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 18

Βάλτε τις γαρίδες σας στον πάγκο και ρίξτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίξτε τις στο καυτό τηγάνι.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 18

Αφήστε τις 2 λεπτά να πάρουν χρώμα και γυρίστε τις από την άλλη πλευρά. Αφήστε τις για άλλα 1-2 λεπτά και αφαιρέστε τις από το τηγάνι.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 18

Ρίξτε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και ρίξτε το στο τηγάνι.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 18

Κόψτε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και ρίξτε τις στο τηγάνι.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 18

Ψιλοκόψτε το τζίντζερ και προσθέστε το στο τηγάνι.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 18

Ανακατέψτε συνεχόμενα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 18

Σβήστε με το μπράντυ.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 18

Προσθέστε τις τριμμένες τομάτεςκαι αφήστε τις για 3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 18

Στη συνέχεια προσθέστε τα μύδια και τα κυδώνια.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 11 18

Χαμηλώστε τη φωτιά, καπακώστε και περιμένετε 4-5 λεπτά να ανοίξουν τα όστρακα.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 12 18

Παράλληλα, κόψτε το σουρίμι σε μικρά κυβάκια του 1 εκ.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 13 18

Ψιλοκόψτε 1-2 πιπεριές και πάρτε το ξύσμα από το λάιμ.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 14 18

Βγάλτε το καπάκι και προσθέστε τον κύβο κότας Maggi.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 15 18

Ανακατέψτε με τη βοήθεια της ξύλινης κουτάλας και μόλις λιώσει προσθέστε το σουρίμι, το ξύσμα λάιμ, τις πιπεριές, τον χυμό από 2 λάιμ, τις γαρίδες και τέλος τα λιγκουίνι.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 16 18

Κόψτε τον κόλιανδρο με τα χέρια σας και ρίξτε τον στο τηγάνι.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 17 18

Ανακατέψτε και σερβίρετε στο πιάτο.

Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 18 18

Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο, κυδωνάτες φέτες από 1 λάιμ και λίγο αλάτι.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη