Μακαρονάδα με θαλασσινά από τον Άκη Πετρετζίκη
35λεπτά
Εύκολη
250 γρ.
Γαρίδες καθαρισμένες
3 κ.σ.
Ελαιόλαδο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2
Σκελίδες σκόρδο
0.5
Κίτρινη πιπεριά τσίλι
0.5
Πράσινη πιπεριά τσίλι
0.5
Πορτοκαλί πιπεριά τσίλι
1
Κόκκινη καυτερή πιπεριά
50 γρ.
Τζίντζερ φρέσκο
50 γρ.
Μπράντυ
4
Ντομάτες τριμμένες
100 γρ.
Μύδια με το κέλυφος
100 γρ.
Κυδώνια με το κέλυφος
1 κύβος
100 γρ.
σουρίμι
2
Λάιμ (ξύσμα και χυμός)
0.5 Ματσάκι
Κόλιανδρος φρέσκος
250 γρ.
Λινγκουίνι
3 Μερίδες
Λάιμ
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
668.78 kcal
Υδατάνθρακες
86.07 g
Πρωτεΐνες
32.31 g
Λιπαρά
17.44 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
35 λεπτά
Βήμα 1
Βάλτε σε δυνατή φωτιά ένα τηγάνι να κάψει.
Βήμα 2
Βάλτε τις γαρίδες σας στον πάγκο και ρίξτε 1 κ.σ. ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και ρίξτε τις στο καυτό τηγάνι.
Βήμα 3
Αφήστε τις 2 λεπτά να πάρουν χρώμα και γυρίστε τις από την άλλη πλευρά. Αφήστε τις για άλλα 1-2 λεπτά και αφαιρέστε τις από το τηγάνι.
Βήμα 4
Ρίξτε άλλες 2 κ.σ. ελαιόλαδο στο ίδιο τηγάνι. Ψιλοκόψτε το σκόρδο και ρίξτε το στο τηγάνι.
Βήμα 5
Κόψτε σε λεπτές φέτες τις πιπεριές και ρίξτε τις στο τηγάνι.
Βήμα 6
Ψιλοκόψτε το τζίντζερ και προσθέστε το στο τηγάνι.
Βήμα 7
Ανακατέψτε συνεχόμενα με τη βοήθεια μιας ξύλινης κουτάλας.
Βήμα 8
Σβήστε με το μπράντυ.
Βήμα 9
Προσθέστε τις τριμμένες τομάτεςκαι αφήστε τις για 3 λεπτά μέχρι να βγάλουν τα υγρά τους.
Βήμα 10
Στη συνέχεια προσθέστε τα μύδια και τα κυδώνια.
Βήμα 11
Χαμηλώστε τη φωτιά, καπακώστε και περιμένετε 4-5 λεπτά να ανοίξουν τα όστρακα.
Βήμα 12
Παράλληλα, κόψτε το σουρίμι σε μικρά κυβάκια του 1 εκ.
Βήμα 13
Ψιλοκόψτε 1-2 πιπεριές και πάρτε το ξύσμα από το λάιμ.
Βήμα 14
Βγάλτε το καπάκι και προσθέστε τον κύβο κότας Maggi.
Βήμα 15
Ανακατέψτε με τη βοήθεια της ξύλινης κουτάλας και μόλις λιώσει προσθέστε το σουρίμι, το ξύσμα λάιμ, τις πιπεριές, τον χυμό από 2 λάιμ, τις γαρίδες και τέλος τα λιγκουίνι.
Βήμα 16
Κόψτε τον κόλιανδρο με τα χέρια σας και ρίξτε τον στο τηγάνι.
Βήμα 17
Ανακατέψτε και σερβίρετε στο πιάτο.
Βήμα 18
Σερβίρετε με λίγο ελαιόλαδο, κυδωνάτες φέτες από 1 λάιμ και λίγο αλάτι.
Σχόλια 0