Αρχική   >   Συνταγή    >    Μακαρονάδα Καπονάτα με Κολοκυθάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΠΟΝΑΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ

Maggi Cooking - Μακαρονάδα Καπονάτα με Κολοκυθάκια

ΜΑΚΑΡΟΝΑΔΑ ΚΑΠΟΝΑΤΑ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ
Χρόνος προετοιμασίας
15'
Χρόνος μαγειρέματος
20'
Μερίδες
2
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

·      2 κρεμμύδια

·      4 σκ. σκόρδο

·      4 κολοκυθάκια

·      2 κ.σ. ελαιόλαδο

·      2-3 κ.σ. ζάχαρη κρυσταλλική

·      2 κ.σ. κάπαρη


·      3 κ.σ. σταφίδες

·      2 κ.σ. ξύδι από κόκκινο κρασί

·      400 γρ. τομάτα κονκασέ

·      1 MAGGI κύβο λαχανικών

·      150-200 γρ. νερό

·      250 γρ. σπαγγέτι βρασμένα

·      θυμάρι ξερό

·      πιπέρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόψτε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε φέτες και τα κολοκύθια σε μισοφέγγαρα.

  2. Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά με ελαιόλαδο.

  3. Σωτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο με 1 κ.σ. ζάχαρη για 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν.

  4. Προσθέστε τα κολοκυθάκια και σωτάρετε για άλλα 3-5 λεπτά.

  5. Προσθέστε τις σταφίδες και την κάπαρη.

  6. Σβήστε με το ξύδι.

  7. Ρίξτε στο τηγάνι την τομάτα κονκασέ, τον MAGGI κύβο λαχανικών και το νερό.

  8. Σιγοβράστε για 10-15 λεπτά.

  9. Προσθέστε τα σπαγγέτι στο τηγάνι και ανακατέψτε.

  10. Σερβίρετε με θυμάρι φρέσκο, ελαιόλαδο και πιπέρι.