Αρχική   >   Συνταγή    >    Μοσχαράκι κοκκινιστό με λαχανικά και ρύζι μπασμάτι

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ

ΜΟΣΧΑΡΑΚΙ ΚΟΚΚΙΝΙΣΤΟ ΜΕ ΛΑΧΑΝΙΚΑ ΚΑΙ ΡΥΖΙ ΜΠΑΣΜΑΤΙ
Χρόνος προετοιμασίας
15'
Χρόνος μαγειρέματος
60'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
500 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ


  • 500γρ. μοσχαράκι γάλακτος (σπάλα)

  • 2 καρότα

  • 2 κολοκύθια

  • 1 πιπεριά τύπου Φλωρίνης

  • 2 κρεμμύδια

  • 2 κλωνάρια σέλερι

  • 1 κύβο βοδινού MAGGI

  • 1 κονσέρβα τομάτα κονκασέ

  • Αλάτι

  • Ελαιόλαδο

  • 1,5 κούπα ρύζι



ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Καθαρίστε και χοντροκόψτε τα λαχανικά. Κυδωνάτα τα κρεμμύδια και σε μεγάλους κύβους τις πιπεριές, το σέλερι και τα κολοκύθια.

  2. Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά, προσθέστε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λαχανικά για πέντε λεπτά μέχρι να μαραθούν.

  3. Κόψτε το κρέας σε κομμάτια μεσαίου μεγέθους και ρίξτε μέσα στην κατσαρόλα. Κάντε ένα ελαφρύ σοτάρισμα μαζί με τα λαχανικά και αδειάστε μέσα την τομάτα, τον κύβο βοδινού και μισό ποτήρι νερό.

  4. Σκεπάστε με το καπάκι και μαγειρέψτε για μια ώρα ή μέχρι να μαλακώσει το κρέας.

  5. Παράλληλα σε μια άλλη κατσαρόλα ρίξτε 3 κούπες νερό, λίγο αλάτι και δώστε μια βράση.

  6. Προσθέστε το ρύζι, χαμηλώστε τη φωτιά, σκεπάστε με το καπάκι και μαγειρέψτε μέχρι το ρύζι να πιει όλα τα υγρά.

  7. Aφήστε στην άκρη χωρίς καπάκι και σερβίρετε μαζί με το μοσχαράκι όταν είναι έτοιμο.