Μπακαλιάρος με σκορδαλιά
80λεπτά
Εύκολη
1 κιλό
Φιλέτο μπακαλιάρου
3
Σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
3 φέτες
Ψωμί του τοστ
5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1
Λεμόνι χυμός
1 κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1 Συσκευασία
800 mL
Γάλα
0.5 Συσκευασία
Μαγιά ξερή
1 φλιτζάνι
Αλεύρι
1 φλιτζάνι
Νερό
1
Κρόκος αυγού
0.25 κ.γλ.
Αλάτι
1 κ.γλ.
Ξύδι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
755.17 kcal
Υδατάνθρακες
73.68 g
Πρωτεΐνες
56.85 g
Λιπαρά
24.46 g
Εδώδιμες Ίνες
5.37 g
Σάκχαρα
12.31 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
80 λεπτά
Βήμα 1
Ρίξτε όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ, δηλαδή τη μαγιά, το αλεύρι, το νερό, τον κρόκο αβγού, το αλάτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός, σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 2
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα με το τριμμένο σκόρδο και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει.
Βήμα 3
Αποσύρετε από τη εστία και ρίξτε μέσα μία συσκευασία πουρέ πατάτας MAGGI 125γρ., ανακατέψτε καλά και προσθέστε το ψωμί (καλά τριμμένο), 5 κ.σ ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλάτι.
Βήμα 4
Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 5
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε μισό λίτρο ηλιέλαιο και μισό λίτρο ελαιόλαδο. Περάστε τα φιλέτα μπακαλιάρου από το αλεύρι και αμέσως από το κουρκούτι.
Βήμα 6
Τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα το κουρκούτι. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια και σερβίρετε με την σκορδαλιά.
Σχόλια 0