Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

0
80 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

1000 γρ.
Φιλέτο μπακαλιάρου
3 
Σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
3 φέτες
Ψωμί του τοστ
5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Λεμόνι χυμός
1 κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1 Συσκευασία
800 mL
Γάλα
0.5 Συσκευασία
Μαγιά ξερή
1 φλιτζάνι
Αλεύρι
1 φλιτζάνι
Νερό
1 
Κρόκος αυγού
0.25 κ.γλ.
Αλάτι
1 κ.γλ.
Ξύδι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
755.17 kcal
Υδατάνθρακες
73.68 g
Πρωτεΐνες
56.85 g
Λιπαρά
24.46 g
Εδώδιμες Ίνες
5.37 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

80 λεπτά
Βήμα 1
40 λεπτά
Ρίξτε όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ, δηλαδή τη μαγιά, το αλεύρι, το νερό, τον κρόκο αβγού, το αλάτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός, σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 2
10 λεπτά
Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα με το τριμμένο σκόρδο και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει.
Βήμα 3
5 λεπτά
Αποσύρετε από τη εστία και ρίξτε μέσα μία συσκευασία πουρέ πατάτας MAGGI 125γρ., ανακατέψτε καλά και προσθέστε το ψωμί (καλά τριμμένο), 5 κ.σ ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλάτι.
Βήμα 4
5 λεπτά
Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
Βήμα 5
5 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε μισό λίτρο ηλιέλαιο και μισό λίτρο ελαιόλαδο. Περάστε τα φιλέτα μπακαλιάρου από το αλεύρι και αμέσως από το κουρκούτι.
Βήμα 6
15 λεπτά
Τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα το κουρκούτι. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια και σερβίρετε με την σκορδαλιά.
Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Βήμα 1 6

Ρίξτε όλα τα υλικά για το κουρκούτι σε ένα μπολ, δηλαδή τη μαγιά, το αλεύρι, το νερό, τον κρόκο αβγού, το αλάτι, το ξίδι, το ελαιόλαδο, και ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας παχύρρευστος χυλός, σκεπάστε και αφήστε στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Βήμα 2 6

Παράλληλα σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε το γάλα με το τριμμένο σκόρδο και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά μέχρι να βράσει.

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Βήμα 3 6

Αποσύρετε από τη εστία και ρίξτε μέσα μία συσκευασία πουρέ πατάτας MAGGI 125γρ., ανακατέψτε καλά και προσθέστε το ψωμί (καλά τριμμένο), 5 κ.σ ελαιόλαδο, τον χυμό λεμόνι, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και αλάτι.

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Βήμα 4 6

Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Βήμα 5 6

Σε ένα κατσαρολάκι βάλτε μισό λίτρο ηλιέλαιο και μισό λίτρο ελαιόλαδο. Περάστε τα φιλέτα μπακαλιάρου από το αλεύρι και αμέσως από το κουρκούτι.

Μπακαλιάρος με σκορδαλιά

Βήμα 6 6

Τηγανίστε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει έντονο χρώμα το κουρκούτι. Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί για να στραγγίξουν τα λάδια και σερβίρετε με την σκορδαλιά.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη