Αρχική   >   Συνταγή    >    Μπρoυσκέτες με καλαμάρι από τον Άκη Πετρετζίκη

ΜΠΡOΥΣΚΕΤΕΣ ΜΕ ΚΑΛΑΜΑΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ

Maggi Cooking - Μπρουσκέτες με καλαμάρι

MAGGI
μυστικό


Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

Για το καλαμάρι

Για την πέστο

  • 900 γρ.καθαρισμένα καλαμάρια

  • κύβος

  • 50-70 γρ. Ελαιόλαδο

  • 2σκ. Σκόρδο

  • 50-80 γρ. Ρόκα

  • 1/4 ματσάκι βασιλικό

  • 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανο μόνο τα φύλλα

  • 1 κύβος λαχανικών

  • 2 λεμόνια

  • Θυμάρι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για το καλαμάρι

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180° C

  2. Κόψτε τη μπαγκέτα σε φέτες και απλώστε σε ταψί τη μία φέτα δίπλα στην άλλη. Ραντίστε με 2 κ.σ. Ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι και ψήστε για 4-5 λεπτά μέχρι να γίνουν τραγανές οι φέτες

  3. Βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά να κάψει.

  4. Κόψτε το καλαμάρι σε ροδέλες πάχους 1εκ. Με χαρτί κουζίνας στεγνώστε το καλαμάρι.

  5. Ραντίστε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και το χωρίζετε σε 3 δόσεις.

  6. Σωτάρετε την 1η δόση μέχρι να πάρει χρώμα για 2-4 λεπτά και σβήστε με χυμό από 1/2 λεμόνι.

  7. Αφαιρέστε από το τηγάνι, ρίξτε σε ένα μπολ και σκουπίστε το τηγάνι με χαρτί κουζίνας.

  8. Συνεχίστε με τον ίδιο τρόπο να σωτάρετε και τις άλλες 2 δόσεις.

Για την πέστο

  1. Χτυπήστε στο μούλτι το ελαιόλαδο με το σκόρδο. Στη συνέχεια προσθέστε τη ρόκα και το βασιλικό, το δεντρολίβανο και τον MAGGI κύβο λαχανικών.

  2. Χτυπήστε για 2 λεπτά μέχρι να έχετε μια πάστα. 

  3. Ρίξτε την πάστα στο μπολ με το καλαμάρι.

  4. Ανακατέψτε καλά και στρώστε πάνω από την μπρουσκέτα το καλαμάρι.

  5. Διακοσμήστε με φούντες θυμαριού.

  6. Κόψτε το λεμόνι σε κυδωνάτες φέτες και σερβίρετε δίπλα από τις μπρουσκέτες


ΘΕΣ ΝΑ ΜΗ ΧΑΣΕΙΣ ΟΥΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ;