Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Πίσω
59 44.7g / 59%
13 24g / 13%
28 48.1g / 28%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Φιλέτο μπακαλιάρου με κινόα από τον Άκη Πετρετζίκη

(0)
35 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

4 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
1000  γρ.
Φιλέτο μπακαλιάρου
100  γρ.
Μαγιονέζα
0.5  κ.σ.
Λεμόνι ξύσμα
1 
Σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
1  κ.σ.
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
2  κ.σ.
Κινόα
0.25  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
700  γρ.
Βλήτα
1 
Ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
80  γρ.
Ελαιόλαδο
1 
Λεμόνι χυμός
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
0.5  κ.σ.
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
24.04 g
Ενέργεια
689.19 kcal
Λιπαρά
44.75 g
Εδώδιμες Ίνες
6.5 g
Πρωτεΐνες
48.16 g
Σάκχαρα
3.58 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

35 λεπτά
  • Βήμα 1

    8 λεπτά
    Καθαρίζουμε τα χόρτα και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.
  • Βήμα 2

    2 λεπτά
    Έχουμε έτοιμο νερό με πάγο σε ένα μπολ και βάζουμε τα χόρτα να παγώσουν αμέσως μόλις τα αφαιρέσουμε από την κατσαρόλα.
  • Βήμα 3

    3 λεπτά
    Στραγγίζουμε & ανακατεύουμε με τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
  • Βήμα 4

    2 λεπτά
    Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού σε ένα ταψάκι.
  • Βήμα 5

    4 λεπτά
    Αναμιγνύουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιονέζα, το ξύσμα, το σκόρδο, το μαϊντανό, το φλέικς κινόας, τον κύβο κότας MAGGI και το πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φιλέτα του μπακαλιάρου.
  • Βήμα 6

    15 λεπτά
    Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το ψάρι.
  • Βήμα 7

    1 λεπτά
    Αφαιρούμε από το ταψάκι και σερβίρουμε πάνω στα χόρτα. Επιπλέον, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.
Φιλέτο μπακαλιάρου με κινόα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 7

Καθαρίζουμε τα χόρτα και τα βάζουμε να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν.

Φιλέτο μπακαλιάρου με κινόα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 7

Έχουμε έτοιμο νερό με πάγο σε ένα μπολ και βάζουμε τα χόρτα να παγώσουν αμέσως μόλις τα αφαιρέσουμε από την κατσαρόλα.

Φιλέτο μπακαλιάρου με κινόα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 7

Στραγγίζουμε & ανακατεύουμε με τη ντομάτα, το ελαιόλαδο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.

Φιλέτο μπακαλιάρου με κινόα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 7

Παράλληλα προθερμαίνουμε το φούρνο στους 210 βαθμούς Κελσίου και βάζουμε τα φιλέτα του ψαριού σε ένα ταψάκι.

Φιλέτο μπακαλιάρου με κινόα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 7

Αναμιγνύουμε σε ένα μπολάκι τη μαγιονέζα, το ξύσμα, το σκόρδο, το μαϊντανό, το φλέικς κινόας, τον κύβο κότας MAGGI και το πιπέρι. Απλώνουμε το μείγμα πάνω στα φιλέτα του μπακαλιάρου.

Φιλέτο μπακαλιάρου με κινόα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 7

Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά το ψάρι.

Φιλέτο μπακαλιάρου με κινόα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 7

Αφαιρούμε από το ταψάκι και σερβίρουμε πάνω στα χόρτα. Επιπλέον, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο.

Συνταγή ως PDF