Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ρεβυθοκεφτέδες

0
40λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

300 γρ.
Ρεβίθια
2 
Πατάτες
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
3 κ.σ.
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
1 κ.σ.
Ξύσμα λεμονιού
0.25 φλιτζάνι
Αλεύρι σίτου, λευκό, γενικής χρήσεως, απεριόριστο
3 κ.σ.
Δυόσμο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια
Ελαιόλαδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
476.26 kcal
Υδατάνθρακες
93.58 g
Πρωτεΐνες
19.1 g
Λιπαρά
5.05 g
Εδώδιμες Ίνες
14.08 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

40 λεπτά
Βήμα 1
2 λεπτά
Μουλιάστε τα ρεβίθια για 12 ώρες σε ζεστό νερό.
Βήμα 2
2 λεπτά
Μεταφέρετε τα σε μια κατσαρόλα. Γεμίστε με νερό και ρίξτε μέσα τους κύβους λαχανικών MAGGI.
Βήμα 3
16 λεπτά
Βράστε μέχρι να μαλακώσουν καλά και στραγγίξτε.
Βήμα 4
3 λεπτά
Ρίξτε τα ρεβίθια μαζί με τις πατάτες μέσα σε ένα μπολ και σπάστε τα καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
Βήμα 5
3 λεπτά
Προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το ξύσμα, τολεμόνι, το αλάτι και το αλεύρι.
Βήμα 6
2 λεπτά
Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για 30λεπτά.
Βήμα 7
4 λεπτά
Πλάστε τους κεφτέδες σε μπαλάκια και αλευρώστε.
Βήμα 8
1 λεπτά
Βάλτε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Το λάδι δεν πρέπει να κάψει.
Βήμα 9
6 λεπτά
Τηγανίστε σε δόσεις μέχρι οι κεφτέδες να πάρουν έντονο χρυσό χρώμα.
Βήμα 10
1 λεπτά
Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με γιαούρτι σαν μεζέ ή ορεκτικό.
Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 1 10

Βήμα 1 Βήμα 1

Μουλιάστε τα ρεβίθια για 12 ώρες σε ζεστό νερό.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 2 10

Βήμα 2 Βήμα 2

Μεταφέρετε τα σε μια κατσαρόλα. Γεμίστε με νερό και ρίξτε μέσα τους κύβους λαχανικών MAGGI.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 3 10

Βήμα 3 Βήμα 3

Βράστε μέχρι να μαλακώσουν καλά και στραγγίξτε.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 4 10

Βήμα 4 Βήμα 4

Ρίξτε τα ρεβίθια μαζί με τις πατάτες μέσα σε ένα μπολ και σπάστε τα καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 5 10

Βήμα 5 Βήμα 5

Προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το ξύσμα, τολεμόνι, το αλάτι και το αλεύρι.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 6 10

Βήμα 6 Βήμα 6

Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για 30λεπτά.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 7 10

Βήμα 7 Βήμα 7

Πλάστε τους κεφτέδες σε μπαλάκια και αλευρώστε.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 8 10

Βήμα 8 Βήμα 8

Βάλτε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Το λάδι δεν πρέπει να κάψει.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 9 10

Βήμα 9 Βήμα 9

Τηγανίστε σε δόσεις μέχρι οι κεφτέδες να πάρουν έντονο χρυσό χρώμα.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 10 10

Βήμα 10 Βήμα 10

Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με γιαούρτι σαν μεζέ ή ορεκτικό.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη