Ρεβυθοκεφτέδες
40λεπτά
Δύσκολη
300 γρ.
Ρεβίθια
2
Πατάτες
2
Κρεμμύδια φρέσκα
3 κ.σ.
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
1 κ.σ.
Ξύσμα λεμονιού
0.25 φλιτζάνι
Αλεύρι σίτου, λευκό, γενικής χρήσεως, απεριόριστο
2 κύβους
3 κ.σ.
Δυόσμο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
476.26 kcal
Υδατάνθρακες
93.58 g
Πρωτεΐνες
19.1 g
Λιπαρά
5.05 g
Εδώδιμες Ίνες
14.08 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
40 λεπτά
Βήμα 1
Μουλιάστε τα ρεβίθια για 12 ώρες σε ζεστό νερό.
Βήμα 2
Μεταφέρετε τα σε μια κατσαρόλα. Γεμίστε με νερό και ρίξτε μέσα τους κύβους λαχανικών MAGGI.
Βήμα 3
Βράστε μέχρι να μαλακώσουν καλά και στραγγίξτε.
Βήμα 4
Ρίξτε τα ρεβίθια μαζί με τις πατάτες μέσα σε ένα μπολ και σπάστε τα καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
Βήμα 5
Προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το ξύσμα, τολεμόνι, το αλάτι και το αλεύρι.
Βήμα 6
Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για 30λεπτά.
Βήμα 7
Πλάστε τους κεφτέδες σε μπαλάκια και αλευρώστε.
Βήμα 8
Βάλτε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Το λάδι δεν πρέπει να κάψει.
Βήμα 9
Τηγανίστε σε δόσεις μέχρι οι κεφτέδες να πάρουν έντονο χρυσό χρώμα.
Βήμα 10
Μεταφέρετε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με γιαούρτι σαν μεζέ ή ορεκτικό.
Σχόλια 0