Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ρεβυθοκεφτέδες

0
40λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

300 γρ.
Ρεβίθια
2 
Πατάτες
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
3 κ.σ.
Μαϊντανός φρέσκος ψιλοκομμένος
1 κ.σ.
Ξύσμα λεμονιού
0.25 φλιτζάνι
Αλεύρι σίτου, λευκό, γενικής χρήσεως, απεριόριστο
3 κ.σ.
Δυόσμο ψιλοκομμένο
2 φλιτζάνια
Ελαιόλαδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
476.26 kcal
Υδατάνθρακες
93.58 g
Πρωτεΐνες
19.1 g
Λιπαρά
5.05 g
Εδώδιμες Ίνες
14.08 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

40 λεπτά
Βήμα 1
2 λεπτά
Μουλιάστε τα ρεβίθια για 12 ώρες σε ζεστό νερό.
Βήμα 2
2 λεπτά
Μεταφέρετε τα σε μια κατσαρόλα. Γεμίστε με νερό και ρίξτε μέσα τους κύβους λαχανικών MAGGI.
Βήμα 3
16 λεπτά
Βράστε μέχρι να μαλακώσουν καλά και στραγγίξτε.
Βήμα 4
3 λεπτά
Ρίξτε τα ρεβίθια μαζί με τις πατάτες μέσα σε ένα μπολ και σπάστε τα καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.
Βήμα 5
3 λεπτά
Προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το ξύσμα, το λεμόνι, το αλάτι και το αλεύρι.
Βήμα 6
2 λεπτά
Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Βήμα 7
4 λεπτά
Πλάστε τους κεφτέδες σε μπαλάκια και αλευρώστε.
Βήμα 8
1 λεπτά
Βάλτε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Το λάδι δεν πρέπει να κάψει.
Βήμα 9
6 λεπτά
Τηγανίστε σε δόσεις μέχρι οι κεφτέδες να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα.
Βήμα 10
1 λεπτά
Μεταφέρετε τους ρεβυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με γιαούρτι σαν μεζέ ή ορεκτικό.
Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 1 10

Βήμα 1 Βήμα 1

Μουλιάστε τα ρεβίθια για 12 ώρες σε ζεστό νερό.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 2 10

Βήμα 2 Βήμα 2

Μεταφέρετε τα σε μια κατσαρόλα. Γεμίστε με νερό και ρίξτε μέσα τους κύβους λαχανικών MAGGI.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 3 10

Βήμα 3 Βήμα 3

Βράστε μέχρι να μαλακώσουν καλά και στραγγίξτε.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 4 10

Βήμα 4 Βήμα 4

Ρίξτε τα ρεβίθια μαζί με τις πατάτες μέσα σε ένα μπολ και σπάστε τα καλά με ένα πιρούνι μέχρι να γίνουν πουρές.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 5 10

Βήμα 5 Βήμα 5

Προσθέστε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το μαϊντανό, το ξύσμα, το λεμόνι, το αλάτι και το αλεύρι.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 6 10

Βήμα 6 Βήμα 6

Ανακατέψτε καλά και αφήστε το μείγμα να κρυώσει στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 7 10

Βήμα 7 Βήμα 7

Πλάστε τους κεφτέδες σε μπαλάκια και αλευρώστε.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 8 10

Βήμα 8 Βήμα 8

Βάλτε το λάδι σε μια φαρδιά κατσαρόλα και σε μέτρια φωτιά. Το λάδι δεν πρέπει να κάψει.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 9 10

Βήμα 9 Βήμα 9

Τηγανίστε σε δόσεις μέχρι οι κεφτέδες να πάρουν έντονο χρυσαφί χρώμα.

Ρεβυθοκεφτέδες

Βήμα 10 10

Βήμα 10 Βήμα 10

Μεταφέρετε τους ρεβυθοκεφτέδες σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρετε με γιαούρτι σαν μεζέ ή ορεκτικό.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη