Ριγκατόνι με μανιτάρια, μοτσαρέλα και σάλτσα τομάτας
50λεπτά
Εύκολη
1
Σκελίδα σκόρδο
1
Κρεμμύδι
10 Φύλλα
Φρέσκος βασιλικός
250 γρ.
Μανιτάρια λευκά
100 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
1 κύβος
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
9 κ.σ.
Ελαιόλαδο
250 γρ.
Μοτσαρέλα
10 Μικρά
Τοματίνια
400 γρ.
Ντομάτα κονκασέ
500 γρ.
Ριγκατόνι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
778.17 kcal
Υδατάνθρακες
88.44 g
Πρωτεΐνες
36.7 g
Λιπαρά
33.05 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
50 λεπτά
Βήμα 1
Σε ένα κατσαρολάκι ρίξτε 3 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Προσθέστε το σκόρδο, τον κύβο κότας και την τομάτα κονκασέ. Μαγειρέψτε για 20 λεπτά, ρίξτε τον βασιλικό ψιλοκομμένο, 2 κ.σ ελαιόλαδο και αποσύρετε από την εστία.
Βήμα 2
Γεμίστε μια κατσαρόλα με αρκετό νερό, αλατίστε και δώστε μια βράση.
Ρίξτε τα ζυμαρικά και παράλληλα τοποθετήστε ένα μεγάλο τηγάνι σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 3
Βάλτε 4 κ.σ ελαιόλαδο και σοτάρετε σε πολύ δυνατή ένταση τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα μέχρι να πάρουν έντονο χρυσό χρώμα.
Αδειάστε μέσα την σάλτσα τομάτας και τα τοματίνια και μεταφέρετε στο τηγάνι τα ζυμαρικά όταν είναι έτοιμα.
Ρίξτε την τριμμένη παρμεζάνα και την μοτσαρέλα και αποσύρετε από την εστία. Ανακατέψτε μια τελευταία φορά και σερβίρετε.
Σχόλια 0