Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ριζότο με μανιτάρια

0
60λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
6 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

100 γρ.
Μανιτάρια λευκά
1 φλιτζάνι
Ρύζι για ριζότο
1 
Κρεμμύδι
1.5 L
Νερό
100 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
0.5 φλιτζάνι
Λευκό κρασί
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 κ.σ.
Ζωικό βούτυρο
1 
Ξύσμα λεμονιού
1 
Παντζάρι
100 γρ.
Μανιτάρια πλευρώτους
50 γρ.
Αποξηραμένα πορτσίνι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
304.17 kcal
Υδατάνθρακες
37.68 g
Πρωτεΐνες
10.98 g
Λιπαρά
10.63 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

60 λεπτά
Βήμα 1
15 λεπτά
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε 1½ λίτρο νερό, τον κύβο κότας MAGGI, τον κύβο λαχανικών και τα αποξηραμένα πορτσίνι. Αφήστε να βράσει για 10 λεπτά και χαμηλώστε τη φωτιά ίσα να κοχλάζει ο ζωμός.
Βήμα 2
5 λεπτά
Παράλληλα σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σοτάρετε για 2 λεπτά το κρεμμύδι και προσθέστε το ρύζι. Καβουρδίστε το για 3 λεπτά, σβήστε με το κρασί και προσθέστε αλάτι και το παντζάρι ψιλοκομμένο ή περασμένο από το μπλέντερ.
Βήμα 3
10 λεπτά
Προσθέστε τους κύβους MAGGI μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι και ανακατεύετε καθ ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για να χυλώσει σωστά το ριζότο. Προσθέστε σταδιακά ζωμό, όσο χρειάζεται για να βράζει το ρύζι και όχι παραπάνω.
Βήμα 4
15 λεπτά
Κόψτε τα λευκά μανιτάρια στα 4 και σε χοντρά κομμάτια τα πλευρώτους & ρίξτε τα μέσα στο ριζότο 10 περίπου λεπτά πριν μαγειρευτεί (συνολικά θα χρειαστεί περίπου 25 λεπτά).
Βήμα 5
15 λεπτά
Τέλος, προσθέστε το ξύσμα από λεμόνι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την παρμεζάνα και το βούτυρο, ανακατέψτε και δοκιμάστε το αλάτι. Βάλτε καπάκι στην κατσαρόλα και αφήστε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.
Ριζότο με μανιτάρια

Βήμα 1 5

Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε 1½ λίτρο νερό, τον κύβο κότας MAGGI, τον κύβο λαχανικών και τα αποξηραμένα πορτσίνι. Αφήστε να βράσει για 10 λεπτά και χαμηλώστε τη φωτιά ίσα να κοχλάζει ο ζωμός.

Ριζότο με μανιτάρια

Βήμα 2 5

Βήμα 2

Παράλληλα σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, σοτάρετε για 2 λεπτά το κρεμμύδι και προσθέστε το ρύζι. Καβουρδίστε το για 3 λεπτά, σβήστε με το κρασί και προσθέστε αλάτι και το παντζάρι ψιλοκομμένο ή περασμένο από το μπλέντερ.

Ριζότο με μανιτάρια

Βήμα 3 5

Βήμα 3 Βήμα 3 Βήμα 3

Προσθέστε τους κύβους MAGGI μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι και ανακατεύετε καθ ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για να χυλώσει σωστά το ριζότο. Προσθέστε σταδιακά ζωμό, όσο χρειάζεται για να βράζει το ρύζι και όχι παραπάνω.

Ριζότο με μανιτάρια

Βήμα 4 5

Βήμα 4 Βήμα 4 Βήμα 4

Κόψτε τα λευκά μανιτάρια στα 4 και σε χοντρά κομμάτια τα πλευρώτους & ρίξτε τα μέσα στο ριζότο 10 περίπου λεπτά πριν μαγειρευτεί (συνολικά θα χρειαστεί περίπου 25 λεπτά).

Ριζότο με μανιτάρια

Βήμα 5 5

Βήμα 5

Τέλος, προσθέστε το ξύσμα από λεμόνι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την παρμεζάνα και το βούτυρο, ανακατέψτε και δοκιμάστε το αλάτι. Βάλτε καπάκι στην κατσαρόλα και αφήστε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη