Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ριζότο με μανιτάρια

0
60 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
6 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

100 γρ.
Μανιτάρια λευκά
1 φλιτζάνι
Ρύζι για ριζότο
1 
Κρεμμύδι
1.5 L
Νερό
100 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
0.5 φλιτζάνι
Λευκό κρασί
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
2 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 κ.σ.
Ζωικό βούτυρο
1 
Ξύσμα λεμονιού
1 
Παντζάρι
100 γρ.
Μανιτάρια πλευρώτους
50 γρ.
Αποξηραμένα πορτσίνι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
304.17 kcal
Υδατάνθρακες
37.68 g
Πρωτεΐνες
10.98 g
Λιπαρά
10.63 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

60 λεπτά
Βήμα 1
15 λεπτά
Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε 1,5 λίτρο νερό, τον κύβο κότας MAGGI, τον κύβο λαχανικών και τα αποξηραμένα πορτσίνι. Αφήστε να βράσει για 10 λεπτά και χαμηλώστε τη φωτιά ισα να κοχλάζει ο ζωμός.
Βήμα 2
5 λεπτά
Παράλληλα σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ρίξτε 2 κ.σ ελαιόλαδο σοτάρετε για 2 λεπτά το κρεμμύδι και προσθέστε το ρύζι. Καβουρδίστε το για 3 λεπτά, σβήστε με το κρασί και προσθέστε αλάτι και το παντζάρι ψιλοκομμένο ή περασμένο από το μπλέντερ.
Βήμα 3
10 λεπτά
Προσθέστε τους κύβους MAGGI μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι και ανακατεύετε καθ ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για να χυλώσει σωστά το ριζότο. Προσθέστε σταδιακά ζωμό, οσο χρειάζετε για να βράζει το ρύζι και όχι παραπάνω.
Βήμα 4
15 λεπτά
Κόψτε τα λευκά μανιτάρια στα τέσσερα και σε χοντρά κομμάτια τα πλευρώτους, ρίξτε τα μέσα στο ριζότο 10 περίπου λεπτά πριν μαγειρευτεί (συνολικά θα χρειαστεί περίπου 25 λεπτά).
Βήμα 5
15 λεπτά
Τέλος προσθέστε το ξύσμα από λεμόνι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την παρμεζάνα και το βούτυρο, ανακατέψτε και δοκιμάστε το αλάτι. Βάλτε καπάκι στην κατσαρόλα και αφήστε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.
Ριζότο με μανιτάρια

Βήμα 1 5

Σε μια βαθιά κατσαρόλα ρίξτε 1,5 λίτρο νερό, τον κύβο κότας MAGGI, τον κύβο λαχανικών και τα αποξηραμένα πορτσίνι. Αφήστε να βράσει για 10 λεπτά και χαμηλώστε τη φωτιά ισα να κοχλάζει ο ζωμός.

Ριζότο με μανιτάρια

Βήμα 2 5

Παράλληλα σε ένα μικρότερο κατσαρολάκι και σε μέτρια φωτιά ρίξτε 2 κ.σ ελαιόλαδο σοτάρετε για 2 λεπτά το κρεμμύδι και προσθέστε το ρύζι. Καβουρδίστε το για 3 λεπτά, σβήστε με το κρασί και προσθέστε αλάτι και το παντζάρι ψιλοκομμένο ή περασμένο από το μπλέντερ.

Ριζότο με μανιτάρια

Βήμα 3 5

Προσθέστε τους κύβους MAGGI μέχρι να σκεπαστεί το ρύζι και ανακατεύετε καθ ΄όλη τη διάρκεια της διαδικασίας για να χυλώσει σωστά το ριζότο. Προσθέστε σταδιακά ζωμό, οσο χρειάζετε για να βράζει το ρύζι και όχι παραπάνω.

Ριζότο με μανιτάρια

Βήμα 4 5

Κόψτε τα λευκά μανιτάρια στα τέσσερα και σε χοντρά κομμάτια τα πλευρώτους, ρίξτε τα μέσα στο ριζότο 10 περίπου λεπτά πριν μαγειρευτεί (συνολικά θα χρειαστεί περίπου 25 λεπτά).

Ριζότο με μανιτάρια

Βήμα 5 5

Τέλος προσθέστε το ξύσμα από λεμόνι, το φρεσκοτριμμένο πιπέρι, την παρμεζάνα και το βούτυρο, ανακατέψτε και δοκιμάστε το αλάτι. Βάλτε καπάκι στην κατσαρόλα και αφήστε για 2 λεπτά πριν σερβίρετε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη