Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

0
90λεπτά
Μέτρια

Συστατικά

-
6 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

250 γρ.
Ψωμί του τοστ
3 κ.γλ.
Αλάτι
3 
Σκελίδες σκόρδο
1 κ.γλ.
Πάπρικα γλυκιά
1 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 
Κρεμμύδι
2 
Καρότα
100 γρ.
Αρακάς κατεψυγμένος
250 γρ.
Νερό
250 γρ.
Γάλα
4 κ.σ.
Βούτυρο
100 γρ.
Τυρί, τσένταρ
1 Συσκευασία
5 κ.σ.
Ελαιόλαδο
2 
Κόκκινες Πιπεριές
2 κ.γλ.
Εστραγκόν
1 κ.γλ.
Θυμάρι
1 
Αυγό
1000 γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
814.66 kcal
Υδατάνθρακες
46.12 g
Πρωτεΐνες
46.85 g
Λιπαρά
48.44 g
Εδώδιμες Ίνες
7.63 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

90 λεπτά
Βήμα 1
1 λεπτά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς.
Βήμα 2
3 λεπτά
Βάζουμε στο μπλέντερ το ψωμί με τη 1 σκελίδα σκόρδο, τη 1 κουταλιά εστραγκόν, την πάπρικα, το πιπέρι, και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
Βήμα 3
10 λεπτά
Απλώνουμε αυτό το αρωματικό μείγμα πάνω σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
Βήμα 4
2 λεπτά
Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τον φούρνο αναμμένο στους 180° C .
Βήμα 5
2 λεπτά
Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις 2 σκελίδες σκόρδο και το καρότο. Τα ανακατεύουμε τόσο ώστε να είναι ψιλοκομμένα και όχι πουρές.
Βήμα 6
2 λεπτά
Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους στο 1/3. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
Βήμα 7
2 λεπτά
Σε μια μικρή λεκάνη βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα και τα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίχνουμε το αλάτι και το υπόλοιπο εστραγκόν.
Βήμα 8
2 λεπτά
Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το ωμό αυγό και τον αρακά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
Βήμα 9
2 λεπτά
Σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 30 εκ. μήκους στρώνουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο τόσο ώστε να περισσεύει αρκετά από το πλάι.
Βήμα 10
2 λεπτά
Βάζουμε το μείγμα του κιμά στη φόρμα και πιέζουμε καλά με τα χέρια.
Βήμα 11
45 λεπτά
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
Βήμα 12
2 λεπτά
Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ. Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό σε ένα κατσαρολάκι και λίγο πριν βράσει το μείγμα προσθέτουμε μέσα τον πουρέ πατάτας MAGGI.
Βήμα 13
2 λεπτά
Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας ωραίος βελούδινος πουρές και ρίχνουμε το μισό βούτυρο και το μισό τυρί.
Βήμα 14
2 λεπτά
Αφαιρούμε το ρολό από το φούρνο (χωρίς να τον κλείσουμε) και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ένα ταψάκι.
Βήμα 15
2 λεπτά
Αδειάζουμε τον πουρέ πάνω στο ρολό.
Βήμα 16
2 λεπτά
Κόβουμε κομματάκια το υπόλοιπο βούτυρο και το σκορπίζουμε πάνω στον πουρέ, μαζί με το τριμμένο τυρί.
Βήμα 17
2 λεπτά
Ανεβάζουμετη θερμοκρασία του φούρνου στους 220° C.
Βήμα 18
2 λεπτά
Επιστρέφουμε το ρολό στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
Βήμα 19
2 λεπτά
Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.
Βήμα 20
1 λεπτά
Κόβουμε το ρολό κιμά σε φέτες και σερβίρουμε.
Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 20

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 20

Βήμα 2

Βάζουμε στο μπλέντερ το ψωμί με τη 1 σκελίδα σκόρδο, τη 1 κουταλιά εστραγκόν, την πάπρικα, το πιπέρι, και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 20

Βήμα 3

Απλώνουμε αυτό το αρωματικό μείγμα πάνω σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 20

Βήμα 4

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τον φούρνο αναμμένο στους 180° C .

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 20

Βήμα 5

Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις 2 σκελίδες σκόρδο και το καρότο. Τα ανακατεύουμε τόσο ώστε να είναι ψιλοκομμένα και όχι πουρές.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 20

Βήμα 6

Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους στο 1/3. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 20

Βήμα 7

Σε μια μικρή λεκάνη βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα και τα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίχνουμε το αλάτι και το υπόλοιπο εστραγκόν.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 20

Βήμα 8

Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το ωμό αυγό και τον αρακά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 20

Βήμα 9 Βήμα 9

Σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 30 εκ. μήκους στρώνουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο τόσο ώστε να περισσεύει αρκετά από το πλάι.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 20

Βήμα 10 Βήμα 10

Βάζουμε το μείγμα του κιμά στη φόρμα και πιέζουμε καλά με τα χέρια.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 11 20

Βήμα 11 Βήμα 11

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 12 20

Βήμα 12

Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ. Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό σε ένα κατσαρολάκι και λίγο πριν βράσει το μείγμα προσθέτουμε μέσα τον πουρέ πατάτας MAGGI.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 13 20

Βήμα 13

Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας ωραίος βελούδινος πουρές και ρίχνουμε το μισό βούτυρο και το μισό τυρί.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 14 20

Βήμα 14

Αφαιρούμε το ρολό από το φούρνο (χωρίς να τον κλείσουμε) και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ένα ταψάκι.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 15 20

Βήμα 15

Αδειάζουμε τον πουρέ πάνω στο ρολό.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 16 20

Βήμα 16

Κόβουμε κομματάκια το υπόλοιπο βούτυρο και το σκορπίζουμε πάνω στον πουρέ, μαζί με το τριμμένο τυρί.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 17 20

Βήμα 17

Ανεβάζουμετη θερμοκρασία του φούρνου στους 220° C.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 18 20

Βήμα 18

Επιστρέφουμε το ρολό στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 19 20

Βήμα 19

Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 20 20

Βήμα 20

Κόβουμε το ρολό κιμά σε φέτες και σερβίρουμε.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη