Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Ρολό κιμά με επικάλυψη τυρένιου πουρέ
Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη
90 min
Μέτρια
Προσθήκη recipe
Πίσω
54 48.4g / 54%
22 46.1g / 22%
24 46.8g / 24%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

(0)
90 λεπτά
Μέτρια

Συστατικά

6 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
250  γρ.
Ψωμί του τοστ
3  κ.γλ.
Αλάτι
3 
Σκελίδες σκόρδο
1  κ.γλ.
Πάπρικα γλυκιά
1  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 
Κρεμμύδι
2 
Καρότα
100  γρ.
Αρακάς κατεψυγμένος
250  γρ.
Νερό
250  γρ.
Γάλα
4  κ.σ.
Βούτυρο
100  γρ.
Τυρί, τσένταρ
1  Συσκευασία
5  κ.σ.
Ελαιόλαδο
2 
Κόκκινες Πιπεριές
2  κ.γλ.
Εστραγκόν
1  κ.γλ.
Θυμάρι
1 
Αυγό
1000  γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
46.12 g
Ενέργεια
814.66 kcal
Λιπαρά
48.44 g
Εδώδιμες Ίνες
7.63 g
Πρωτεΐνες
46.85 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

90 λεπτά
  • Βήμα 1

    1 λεπτά
    Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς.
  • Βήμα 2

    3 λεπτά
    Βάζουμε στο μπλέντερ το ψωμί με τη 1 σκελίδα σκόρδο, τη 1 κουταλιά εστραγκόν, την πάπρικα, το πιπέρι, και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.
  • Βήμα 3

    10 λεπτά
    Απλώνουμε αυτό το αρωματικό μείγμα πάνω σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.
  • Βήμα 4

    2 λεπτά
    Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τον φούρνο αναμμένο στους 180° C .
  • Βήμα 5

    2 λεπτά
    Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις 2 σκελίδες σκόρδο και το καρότο. Τα ανακατεύουμε τόσο ώστε να είναι ψιλοκομμένα και όχι πουρές.
  • Βήμα 6

    2 λεπτά
    Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους στο 1/3. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.
  • Βήμα 7

    2 λεπτά
    Σε μια μικρή λεκάνη βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα και τα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίχνουμε το αλάτι και το υπόλοιπο εστραγκόν.
  • Βήμα 8

    2 λεπτά
    Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το ωμό αυγό και τον αρακά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
  • Βήμα 9

    2 λεπτά
    Σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 30 εκ. μήκους στρώνουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο τόσο ώστε να περισσεύει αρκετά από το πλάι.
  • Βήμα 10

    2 λεπτά
    Βάζουμε το μείγμα του κιμά στη φόρμα και πιέζουμε καλά με τα χέρια.
  • Βήμα 11

    45 λεπτά
    Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.
  • Βήμα 12

    2 λεπτά
    Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ. Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό σε ένα κατσαρολάκι και λίγο πριν βράσει το μείγμα προσθέτουμε μέσα τον πουρέ πατάτας MAGGI.
  • Βήμα 13

    2 λεπτά
    Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας ωραίος βελούδινος πουρές και ρίχνουμε το μισό βούτυρο και το μισό τυρί.
  • Βήμα 14

    2 λεπτά
    Αφαιρούμε το ρολό από το φούρνο (χωρίς να τον κλείσουμε) και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ένα ταψάκι.
  • Βήμα 15

    2 λεπτά
    Αδειάζουμε τον πουρέ πάνω στο ρολό.
  • Βήμα 16

    2 λεπτά
    Κόβουμε κομματάκια το υπόλοιπο βούτυρο και το σκορπίζουμε πάνω στον πουρέ, μαζί με το τριμμένο τυρί.
  • Βήμα 17

    2 λεπτά
    Ανεβάζουμετη θερμοκρασία του φούρνου στους 220° C.
  • Βήμα 18

    2 λεπτά
    Επιστρέφουμε το ρολό στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  • Βήμα 19

    2 λεπτά
    Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.
  • Βήμα 20

    1 λεπτά
    Κόβουμε το ρολό κιμά σε φέτες και σερβίρουμε.
Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 20

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ο βαθμούς.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 20

Βήμα 2

Βάζουμε στο μπλέντερ το ψωμί με τη 1 σκελίδα σκόρδο, τη 1 κουταλιά εστραγκόν, την πάπρικα, το πιπέρι, και 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τα ανακατεύουμε μέχρι να γίνουν ψίχουλα.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 20

Βήμα 3

Απλώνουμε αυτό το αρωματικό μείγμα πάνω σε ένα ταψί και το ψήνουμε για 10 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα και να γίνει τραγανό.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 20

Βήμα 4

Αφαιρούμε από το φούρνο και αφήνουμε τον φούρνο αναμμένο στους 180° C .

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 20

Βήμα 5

Βάζουμε στο μπλέντερ το κρεμμύδι, τις πιπεριές, τις 2 σκελίδες σκόρδο και το καρότο. Τα ανακατεύουμε τόσο ώστε να είναι ψιλοκομμένα και όχι πουρές.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 20

Βήμα 6

Σε ένα μικρό τηγανάκι βάζουμε λίγο λάδι και σοτάρουμε τα λαχανικά για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να μειωθεί ο όγκος τους στο 1/3. Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 20

Βήμα 7

Σε μια μικρή λεκάνη βάζουμε τον κιμά, τα ψίχουλα και τα σοταρισμένα λαχανικά. Ρίχνουμε το αλάτι και το υπόλοιπο εστραγκόν.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 20

Βήμα 8

Ανακατεύουμε λίγο και προσθέτουμε το ωμό αυγό και τον αρακά μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 20

Βήμα 9 Βήμα 9

Σε μια ορθογώνια φόρμα για κέικ 30 εκ. μήκους στρώνουμε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο τόσο ώστε να περισσεύει αρκετά από το πλάι.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 20

Βήμα 10 Βήμα 10

Βάζουμε το μείγμα του κιμά στη φόρμα και πιέζουμε καλά με τα χέρια.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 11 20

Βήμα 11 Βήμα 11

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 12 20

Βήμα 12

Παράλληλα ετοιμάζουμε τον πουρέ. Ζεσταίνουμε το γάλα με το νερό σε ένα κατσαρολάκι και λίγο πριν βράσει το μείγμα προσθέτουμε μέσα τον πουρέ πατάτας MAGGI.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 13 20

Βήμα 13

Ανακατεύουμε καλά με μια ξύλινη κουτάλα μέχρι να γίνει ένας ωραίος βελούδινος πουρές και ρίχνουμε το μισό βούτυρο και το μισό τυρί.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 14 20

Βήμα 14

Αφαιρούμε το ρολό από το φούρνο (χωρίς να τον κλείσουμε) και το αναποδογυρίζουμε πάνω σε ένα ταψάκι.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 15 20

Βήμα 15

Αδειάζουμε τον πουρέ πάνω στο ρολό.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 16 20

Βήμα 16

Κόβουμε κομματάκια το υπόλοιπο βούτυρο και το σκορπίζουμε πάνω στον πουρέ, μαζί με το τριμμένο τυρί.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 17 20

Βήμα 17

Ανεβάζουμετη θερμοκρασία του φούρνου στους 220° C.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 18 20

Βήμα 18

Επιστρέφουμε το ρολό στο φούρνο και ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 19 20

Βήμα 19

Αφαιρούμε από το φούρνο και το αφήνουμε 10 λεπτά να κρυώσει.

Ρολό κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 20 20

Βήμα 20

Κόβουμε το ρολό κιμά σε φέτες και σερβίρουμε.

Συνταγή ως PDF