Ρύζι μπασμάτι με κουκουνάρι και σταφίδες
25λεπτά
Εύκολη
3 κ.σ.
Κουκουνάρι
2 κ.σ.
Μέντα
2 κ.σ.
Σταφίδες
1
Κρεμμύδι
1 κύβος
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.33 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 κ.σ.
Ζωικό βούτυρο
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια
Ρύζι μπασμάτι
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
490.97 kcal
Υδατάνθρακες
90.6 g
Πρωτεΐνες
8.4 g
Λιπαρά
10.27 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
25 λεπτά
Βήμα 1
Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και σοτάρετε το σε μεσαία κατσαρόλα με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Ρίξτε το ρύζι, καβουρδίστε για 2 λεπτά και προσθέστε 3 ½ κούπες νερό.
Βήμα 3
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
Βήμα 4
Μεταφέρετε άμεσα σε μια στενή λαμαρίνα ή κάποιο πυρέξ για το φούρνο και σκεπάστε με αλουμινόχαρτο ή λαδόκολλα.
Βήμα 5
Ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστεί το νερό.
Βήμα 6
Βγάλτε από το φούρνο, ξεσκεπάστε και αφήστε για 10 λεπτά. Με ένα πιρούνι ‘’σπάστε ‘’ το ρύζι και προσθέστε τη μέντα. Το ρύζι μπασμάτι με σταφίδες και κουκουνάρι είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Σχόλια 0