Αρχική   >   Συνταγή    >    Σαλάτα καλοκαιρινή με κατσικίσιο τυρί από τον Άκη Πετρετζίκη

ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ

Maggi Cooking - Σαλάτα καλοκαιρινή με κατσικίσιο τυρί από τον Άκη Πετρετζίκη

ΣΑΛΑΤΑ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΜΕ ΚΑΤΣΙΚΙΣΙΟ ΤΥΡΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ
Χρόνος προετοιμασίας
20'
Χρόνος μαγειρέματος
10'
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο

ΥΛΙΚΑ

Υλικά για το τυρί:

  • 150 γρ κατσικίσιο τυρί (ρολό)
  • αλεύρι γ.ο.χ. για πανάρισμα
  • 1 κ.σ. MAGGI Νοστιμιά
  • 1 αυγό
  • 2 κ.σ. γάλα
  • 80 γρ αμύγδαλο φιλέ
  • ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Υλικά για τη σαλάτα:

  • 4 κούπες πράσινα σαλατικά
  • 2 ροδάκινα κομμένα στη μέση και μετά σε φέτες
  • 1 αγγούρι κομμένο στη μέση και μετά σε λωρίδες
  • 1 μικρό κόκκινο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1 κ.γ. MAGGI Νοστιμιά
  • 60 γρ ελαιόλαδο
  • 20 γρ ξίδι βαλσάμικο
  • αλάτι και πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το τυρί σε φέτες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μια ώρα.
  2. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα ανακατεύοντας το αλεύρι με την MAGGI Νοστιμιά σε ένα μπολ.
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αυγό με το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και σε ένα διαφορετικό μπολ βάζουμε το αμύγδαλο φιλέ.
  4. Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά και όταν είναι έτοιμο σοτάρουμε τα ροδάκινα για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
  5. Αφαιρούμε το τυρί από την κατάψυξη και κάθε κομμάτι του το περνάμε από αλεύρι, έπειτα από το μείγμα αυγό-γάλα και μετά από το αμύγδαλο.
  6. Βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του τυριού γυρίζοντας τα μια φορά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
  7. Ετοιμάζουμε τα λαχανικά για τη σαλάτα ανακατεύοντας τα σε ένα μπολ.
  8. Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη MAGGI Νοστιμιά, το ελαιόλαδο, το ξίδι και τα ανακατεύουμε καλά ετοιμάζοντας τη βινεγκρετ.
  9. Ανακατεύουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρετ και σερβίρουμε με το τυρί σε φέτες.