Σαλάτα καλοκαιρινή με κατσικίσιο τυρί από τον Άκη Πετρετζίκη
32λεπτά
Εύκολη
150 γρ.
Κατσικίσιο τυρί
100 γρ.
Αλεύρι
1
Αυγό
2
Ροδάκινα
1
Αγγούρι
1
Κρεμμύδι
1.5 κ.σ.
20 γρ.
Ξύδι, βαλσάμικο
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
60 γρ.
Ελαιόλαδο
200 γρ.
Τοματίνια
2 κ.σ.
Γάλα
80 γρ.
Αμύγδαλο φιλέ
4 φλιτζάνια
Σαλατικά, διάφορα
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
380.5 kcal
Υδατάνθρακες
30.83 g
Πρωτεΐνες
12.45 g
Λιπαρά
23.83 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
32 λεπτά
Βήμα 1
Κόβουμε το τυρί σε φέτες και τις βάζουμε στην κατάψυξη για τουλάχιστον μια ώρα. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τα υλικά για το πανάρισμα ανακατεύοντας το αλεύρι με την 1 κ.σ. MAGGI Νοστιμιά σε ένα μπολ.
Βήμα 2
Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αυγό με το γάλα και τα ανακατεύουμε καλά με ένα σύρμα και σε ένα διαφορετικό μπολ βάζουμε το αμύγδαλο φιλέ.
Βήμα 3
Βάζουμε ένα τηγάνι να κάψει σε δυνατή φωτιά και όταν είναι έτοιμο σοτάρουμε τα ροδάκινα για 1-2 λεπτά από κάθε πλευρά.
Βήμα 4
Αφαιρούμε το τυρί από την κατάψυξη και κάθε κομμάτι του το περνάμε από αλεύρι, έπειτα από το μείγμα αυγό-γάλα και μετά από το αμύγδαλο. Στη συνέχεια, βάζουμε το ελαιόλαδο στο τηγάνι και τηγανίζουμε τα κομμάτια του τυριού γυρίζοντας τα μια φορά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα.
Βήμα 5
Ετοιμάζουμε τα λαχανικά για τη σαλάτα ανακατεύοντας τα σε ένα μπολ.
Βήμα 6
Σε ένα μικρό μπολ βάζουμε τη 1 κ.γ. MAGGI Νοστιμιά, το ελαιόλαδο, το ξίδι και τα ανακατεύουμε καλά ετοιμάζοντας τη βινεγκρετ.
Βήμα 7
Ανακατεύουμε τη σαλάτα με τη βινεγκρετ και σερβίρουμε με το τυρί σε φέτες.
Σχόλια 0