Σαλάτα με κοτόπουλο
40λεπτά
Εύκολη
1 Κεφάλι
Μαρούλι γαλλικό
0.5 Κεφάλι
Κόκκινη λόλα
100 γρ.
νεαρό σπανάκι
60 mL
Ελαιόλαδο
50 mL
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
1 Ματσάκι
Φρέσκο βασιλικό πλατύφυλλο
2 κ.σ.
Κουκουνάρι
1 κ.γλ.
Μουστάρδα
1 κ.σ.
Μέλι θυμαρίσιο
1 κ.σ.
200 γρ.
Φιλέτο στήθος κοτόπουλο
1 Ματσάκι
Ρόκα νεαρή
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
294.07 kcal
Υδατάνθρακες
11.97 g
Πρωτεΐνες
12.38 g
Λιπαρά
22.91 g
Εδώδιμες Ίνες
2.53 g
Σάκχαρα
7.45 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
40 λεπτά
Βήμα 1
Ξεχωρίστε τα φύλλα από τα μαρούλια και τοποθετήστε σε μια λεκάνη ή στο νεροχύτη σας με αρκετό κρύο νερό για τουλάχιστον 30 λεπτά .
Βήμα 2
Αποσύρετε, στραγγίξτε και απλώστε τα στον πάγκο της κουζίνας και σε μια μεγάλη πετσέτα μέχρι να στραγγίξουν τελείως.
Βήμα 3
Βάλτε όλα τα υλικά για τη σάλτσα, δηλαδή 150 ml ελαιόλαδο, το βαλσάμικο, το βασιλικό, τη μουστάρδα, το μέλι και τη Νοστιμιά MAGGI, μέσα στον κάδο του μίξερ ή στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιόμορφη κρέμα.
Βήμα 4
Βάλτε ένα τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά, ρίξτε 1 κ.σ ελαιόλαδο και όταν κάψει σοτάρετε το κοτόπουλο μέχρι να πάρει έντονο χρυσό χρώμα, μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 10 λεπτά και αποσύρετε.
Βήμα 5
Κόψτε με τα χέρια σας τα φύλλα σε μεγάλα κομμάτι και όχι με μαχαίρι διότι θα οξειδωθούν και θα χάσουν τον όγκο τους, ρίξτε τα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε τη ρόκα, το σπανάκι και τη σάλτσα.
Βήμα 6
Ανακατέψτε καλά με τα χέρια σας και τελευταία στιγμή κόψτε σε λεπτές φέτες το φιλέτο κοτόπουλο.
Βήμα 7
Απλώστε στη σαλάτα και σερβίρετε άμεσα.
Σχόλια 0