Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Σαλάτα ρεβίθι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

0
90λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 Μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

500 γρ.
Ρεβίθια μικρά
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
2 κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1 φλιτζάνι
Πράσινες πιπεριές τουρσί
3 κ.σ.
Λιαστές ντομάτες
1 κ.σ.
Κάπαρη
1 
Πιπεριά Φλωρίνης
2 κ.σ.
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
6 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 κ.γλ.
Μέλι

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
696.79 kcal
Υδατάνθρακες
86.26 g
Πρωτεΐνες
27.08 g
Λιπαρά
29.23 g
Εδώδιμες Ίνες
16.83 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

90 λεπτά
Βήμα 1
40 λεπτά
Βράστε τα ρεβίθια (αποφλοιωμένα) για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να διαλυθούν (θα πρέπει να είναι λίγο τραγανά). Αν επιθυμείτε να είναι πολύ μαλακά μουλιάστε τα σε νερό για ένα βράδυ.
Βήμα 2
37 λεπτά
Ψήστε την πιπεριά στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρετε και όταν κρυώσει ξεφλουδίστε και κρατήστε στην άκρη.
Βήμα 3
5 λεπτά
Ρίξτε στο μίξερ μισή κούπα από τα βρασμένα ρεβίθια, 1/3 της κούπας νερό από τα βρασμένα ρεβίθια, την καθαρισμένη πιπεριά, ελαιόλαδο, μέλι, τη Maggi Νοστιμιά και ξίδι (υλικά της σάλτσας) και χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής κρέμα (αν είναι πολύ σφιχτή βάλτε λίγο ακόμη νερό).
Βήμα 4
5 λεπτά
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα ρεβίθια, την σάλτσα, το φρέσκο κρεμμύδι λεπτοκομμένοτο (το πράσινο μέρος), χοντροκομμένη την λιαστή τομάτα, την κάπαρη, τις πράσινες πιπεριές και ανακατέψτε.
Βήμα 5
3 λεπτά
Αδειάστε μέσα στα ρεβίθια την σάλτσα και την νεαρή ρόκα. Απαλά ανακατέψτε με μια μεγάλη κουτάλα και σερβίρετε άμεσα ή συντηρήστε στο ψυγείο.
Σαλάτα ρεβίθι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Βήμα 1 5

Βράστε τα ρεβίθια (αποφλοιωμένα) για περίπου 40 λεπτά σε μέτρια φωτιά μέχρι να μαλακώσουν αλλά όχι να διαλυθούν (θα πρέπει να είναι λίγο τραγανά). Αν επιθυμείτε να είναι πολύ μαλακά μουλιάστε τα σε νερό για ένα βράδυ.

Σαλάτα ρεβίθι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Βήμα 2 5

Ψήστε την πιπεριά στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσει. Αποσύρετε και όταν κρυώσει ξεφλουδίστε και κρατήστε στην άκρη.

Σαλάτα ρεβίθι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Βήμα 3 5

Ρίξτε στο μίξερ μισή κούπα από τα βρασμένα ρεβίθια, 1/3 της κούπας νερό από τα βρασμένα ρεβίθια, την καθαρισμένη πιπεριά, ελαιόλαδο, μέλι, τη Maggi Νοστιμιά και ξίδι (υλικά της σάλτσας) και χτυπήστε μέχρι να δημιουργηθεί μια ομοιογενής κρέμα (αν είναι πολύ σφιχτή βάλτε λίγο ακόμη νερό).

Σαλάτα ρεβίθι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Βήμα 4 5

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε τα ρεβίθια, την σάλτσα, το φρέσκο κρεμμύδι λεπτοκομμένοτο (το πράσινο μέρος), χοντροκομμένη την λιαστή τομάτα, την κάπαρη, τις πράσινες πιπεριές και ανακατέψτε.

Σαλάτα ρεβίθι με σάλτσα κόκκινης πιπεριάς

Βήμα 5 5

Αδειάστε μέσα στα ρεβίθια την σάλτσα και την νεαρή ρόκα. Απαλά ανακατέψτε με μια μεγάλη κουτάλα και σερβίρετε άμεσα ή συντηρήστε στο ψυγείο.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη