Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Σαλάτα Σιζαρ

0
100λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

400 γρ.
Κοτόπουλο, κοτόπουλο ή φριτέζα, στήθος, χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα, μόνο κρέας, ακατέργαστο
2 
Σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ.
Βούτυρο
50 mL
Ελαιόλαδο
250 γρ.
Μαγιονέζα
50 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ.
Χυμός λεμονιού
1 Ματσάκι
Μαΐντανός, φρέσκος
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.5 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 κ.γλ.
Σκελίδα σκόρδο
1 Κλωνάρι
Θυμάρι, φρέσκο
1 Κεφάλι
Μαρούλι iceberg
3 Κλωνάρια
Μυρωδικά, ανάμεικτα
3 φέτες
Ψωμί του τοστ

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Εδώδιμες Ίνες
2.49 g
Ενέργεια
599.74 kcal
Λιπαρά
45.68 g
Υδατάνθρακες
16.9 g
Πρωτεΐνες
29.29 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

100 λεπτά
Βήμα 1
2 λεπτά
Για το κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Βήμα 2
7 λεπτά
Λαδώστε και ρίξτε φρέσκο πιπέρι στα φιλέτα. Αλείψτε καλά με τα χέρια σας, να πάει παντού.
Βήμα 3
4 λεπτά
Βάλτε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
Βήμα 4
7 λεπτά
Προσθέστε τα φιλέτα και αφήστε τα να πάρουν χρώμα.
Βήμα 5
5 λεπτά
Παράλληλα, πάρτε ένα μικρό ταψί, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάλτε στον πάτο τα 3 κλαδάκια από τα μυρωδικά και το σκόρδο.
Βήμα 6
3 λεπτά
Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρετε στο ταψί πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
Βήμα 7
4 λεπτά
Λιώστε το βούτυρο και ρίξτε το καυτό πάνω από το κοτόπουλο.
Βήμα 8
3 λεπτά
Πασπαλίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού Νοστιμιά Maggi.
Βήμα 9
16 λεπτά
Ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Βήμα 10
7 λεπτά
Για το dressing : Σε multi ρίξτε τον κύβο κότας Maggi, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και χτυπήστε τα μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
Βήμα 11
5 λεπτά
Ρίξτε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε την μαγιονέζα και ανακατέψτε.
Βήμα 12
3 λεπτά
Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε και πάλι.
Βήμα 13
6 λεπτά
Τέλος, για να αραιώσει το dressing, προσθέστε χυμό λεμονιού, πιπέρι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατέψτε. Αφήστε στην άκρη.
Βήμα 14
3 λεπτά
Για τα κρουτόν : Λαδώστε και αλατοπιπερώστε τους κύβους του ψωμιού.
Βήμα 15
7 λεπτά
Σε ένα τηγάνι δώστε χρώμα στο ψωμί μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι.
Βήμα 16
4 λεπτά
Μετά από 3 λεπτά ρίξτε λίγο βούτυρο και αφαιρέστε όταν πάρουν χρώμα.
Βήμα 17
6 λεπτά
Για το σερβίρισμα : Καθαρίστε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και κόψτε το σε χοντρά κομμάτια.
Βήμα 18
3 λεπτά
Βάλτε το σε ένα μπολ, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας dressing και ανακατέψτε.
Βήμα 19
3 λεπτά
Προσθέστε τα κρουτόν, το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, επιπλέον παρμεζάνα σε φλοίδες και λίγο ακόμα dressing.
Βήμα 20
2 λεπτά
Η σαλάτα σίζαρ είναι έτοιμη να την απολαύσετε!
Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 1 20

Βήμα 1

Για το κοτόπουλο: Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 2 20

Βήμα 2

Λαδώστε και ρίξτε φρέσκο πιπέρι στα φιλέτα. Αλείψτε καλά με τα χέρια σας, να πάει παντού.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 3 20

Βήμα 3 Βήμα 3

Βάλτε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 4 20

Βήμα 4

Προσθέστε τα φιλέτα και αφήστε τα να πάρουν χρώμα.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 5 20

Βήμα 5

Παράλληλα, πάρτε ένα μικρό ταψί, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάλτε στον πάτο τα 3 κλαδάκια από τα μυρωδικά και το σκόρδο.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 6 20

Βήμα 6

Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρετε στο ταψί πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 7 20

Βήμα 7

Λιώστε το βούτυρο και ρίξτε το καυτό πάνω από το κοτόπουλο.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 8 20

Βήμα 8

Πασπαλίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού Νοστιμιά Maggi.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 9 20

Βήμα 9

Ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 10 20

Βήμα 10

Για το dressing : Σε multi ρίξτε τον κύβο κότας Maggi, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και χτυπήστε τα μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 11 20

Βήμα 11

Ρίξτε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε την μαγιονέζα και ανακατέψτε.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 12 20

Βήμα 12

Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε και πάλι.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 13 20

Βήμα 13

Τέλος, για να αραιώσει το dressing, προσθέστε χυμό λεμονιού, πιπέρι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατέψτε. Αφήστε στην άκρη.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 14 20

Βήμα 14

Για τα κρουτόν : Λαδώστε και αλατοπιπερώστε τους κύβους του ψωμιού.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 15 20

Βήμα 15

Σε ένα τηγάνι δώστε χρώμα στο ψωμί μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 16 20

Βήμα 16

Μετά από 3 λεπτά ρίξτε λίγο βούτυρο και αφαιρέστε όταν πάρουν χρώμα.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 17 20

Βήμα 17

Για το σερβίρισμα : Καθαρίστε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και κόψτε το σε χοντρά κομμάτια.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 18 20

Βήμα 18

Βάλτε το σε ένα μπολ, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας dressing και ανακατέψτε.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 19 20

Βήμα 19

Προσθέστε τα κρουτόν, το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, επιπλέον παρμεζάνα σε φλοίδες και λίγο ακόμα dressing.

Σαλάτα Σιζαρ

Βήμα 20 20

Βήμα 20

Η σαλάτα σίζαρ είναι έτοιμη να την απολαύσετε!

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη