Σαλάτα Σιζαρ
100λεπτά
Εύκολη
400 γρ.
Κοτόπουλο, κοτόπουλο ή φριτέζα, στήθος, χωρίς δέρμα, χωρίς κόκαλα, μόνο κρέας, ακατέργαστο
2
Σκελίδες σκόρδο
2 κ.σ.
Βούτυρο
1 κ.γλ.
1 κύβος
50 mL
Ελαιόλαδο
250 γρ.
Μαγιονέζα
50 γρ.
Παρμεζάνα τριμμένη
2 κ.σ.
Χυμός λεμονιού
1 Ματσάκι
Μαΐντανός, φρέσκος
0.5 κ.γλ.
Αλάτι
0.5 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1 κ.γλ.
Σκελίδα σκόρδο
1 Κλωνάρι
Θυμάρι, φρέσκο
1 Κεφάλι
Μαρούλι iceberg
3 Κλωνάρια
Μυρωδικά, ανάμεικτα
3 φέτες
Ψωμί του τοστ
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
599.74 kcal
Υδατάνθρακες
16.9 g
Πρωτεΐνες
29.29 g
Λιπαρά
45.68 g
Εδώδιμες Ίνες
2.49 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
100 λεπτά
Βήμα 1
Για το κοτόπουλο:
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα.
Βήμα 2
Λαδώστε και ρίξτε φρέσκο πιπέρι στα φιλέτα. Αλείψτε καλά με τα χέρια σας, να πάει παντού.
Βήμα 3
Βάλτε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει καλά, σε σημείο που να βγάζει καπνούς.
Βήμα 4
Προσθέστε τα φιλέτα και αφήστε τα να πάρουν χρώμα.
Βήμα 5
Παράλληλα, πάρτε ένα μικρό ταψί, ίσα ίσα να χωράνε τα κοτόπουλα μέσα και βάλτε στον πάτο τα 3 κλαδάκια από τα μυρωδικά και το σκόρδο.
Βήμα 6
Όταν πάρει το κοτόπουλο χρώμα, το μεταφέρετε στο ταψί πάνω από τα μυρωδικά. Με τον τρόπο αυτό, όταν ψήνεται θα περάσουν όλα τα αρώματα μέσα στο κοτόπουλο.
Βήμα 7
Λιώστε το βούτυρο και ρίξτε το καυτό πάνω από το κοτόπουλο.
Βήμα 8
Πασπαλίστε με 1 κουταλάκι του γλυκού Νοστιμιά Maggi.
Βήμα 9
Ψήστε στο φούρνο για 15 λεπτά.
Βήμα 10
Για το dressing :
Σε multi ρίξτε τον κύβο κότας Maggi, το σκόρδο και το ελαιόλαδο και χτυπήστε τα μέχρι να διαλυθεί το σκόρδο.
Βήμα 11
Ρίξτε το μείγμα μέσα σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε την μαγιονέζα και ανακατέψτε.
Βήμα 12
Προσθέστε την παρμεζάνα και ανακατέψτε και πάλι.
Βήμα 13
Τέλος, για να αραιώσει το dressing, προσθέστε χυμό λεμονιού, πιπέρι και λίγο μαϊντανό ψιλοκομμένο για χρώμα και ανακατέψτε. Αφήστε στην άκρη.
Βήμα 14
Για τα κρουτόν :
Λαδώστε και αλατοπιπερώστε τους κύβους του ψωμιού.
Βήμα 15
Σε ένα τηγάνι δώστε χρώμα στο ψωμί μαζί με το σκόρδο και το θυμάρι.
Βήμα 16
Μετά από 3 λεπτά ρίξτε λίγο βούτυρο και αφαιρέστε όταν πάρουν χρώμα.
Βήμα 17
Για το σερβίρισμα :
Καθαρίστε το iceberg βγάζοντας τα εξωτερικά του φύλλα και κόψτε το σε χοντρά κομμάτια.
Βήμα 18
Βάλτε το σε ένα μπολ, προσθέστε 2 κουταλιές της σούπας dressing και ανακατέψτε.
Βήμα 19
Προσθέστε τα κρουτόν, το ψιλοκομμένο κοτόπουλο, επιπλέον παρμεζάνα σε φλοίδες και λίγο ακόμα dressing.
Βήμα 20
Η σαλάτα σίζαρ είναι έτοιμη να την απολαύσετε!
Σχόλια 0