Σοφρίτο κερκυραϊκό με σπάλα μόσχου
70λεπτά
Δύσκολη
600 γρ.
Χτένι μόσχου
3 κ.σ.
Ξύδι, βαλσάμικο
3 κ.σ.
Μαΐντανός, φρέσκος
1
Σκελίδα σκόρδο
1 φλιτζάνι
Αλεύρι
2 κύβους
3 κ.σ.
Ελαιόλαδο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
573.93 kcal
Υδατάνθρακες
21.07 g
Πρωτεΐνες
19.54 g
Λιπαρά
44.67 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
70 λεπτά
Βήμα 1
Κόψτε το κρέας κάθετα από την φορά που έχουν οι ίνες του σε πολύ λεπτές φέτες . Με ένα βαρύ σκεύος χτυπήστε το κρέας για να γίνει ακόμη πιο λεπτό.
Βήμα 2
Τοποθετήστε ένα φαρδύ τηγάνι σε δυνατή φωτιά , προσθέστε 2 κ.σ ελαιόλαδο και αφήστε το να ζεσταθεί . Αλευρώστε το κρέας και τινάξτε να φύγει το περιττό αλεύρι , περάστε σε δόσεις από το τηγάνι μέχρι να πάρει χρώμα . Μεταφέρετε σε ένα πιάτο όλα τα κομμάτια από το κρέας.
Βήμα 3
Σε ένα μικρό κατσαρολάκι βάλτε 500 ml νερό, τους δυο κύβους βοδινού MAGGI και το σκόρδο. Δώστε μια βράση και ανακατέψτε μέχρι να διαλυθούν οι κύβοι . Επανατοποθετήστε το τηγάνι σε μέτρια εστία , ρίξτε 1 κ.σ ελαιόλαδο και προσθέστε το κρέας. Όταν πάρει θερμοκρασία ρίξτε το ξίδι , 2 κ.σ μαϊντανό και τον ζωμό.
Βήμα 4
Σκεπάστε το σκεύος και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά για 40 περίπου λεπτά μέχρι να μαγειρευτεί το κρέας και να δέσει η σάλτσα . Τέλος προσθέστε τον υπόλοιπο μαϊντανό και σερβίρετε με ρύζι ή πουρέ πατάτας.
Σχόλια 0