Αρχική   >   Συνταγή    >    Σούπα βελουτέ με φασόλια και bacon

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ BACON

ΣΟΥΠΑ ΒΕΛΟΥΤΕ ΜΕ ΦΑΣΟΛΙΑ ΚΑΙ BACON

MAGGI
μυστικό


Χρόνος προετοιμασίας
10'
Χρόνος μαγειρέματος
60'
Μερίδες
6
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Θερμίδες
340 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ


  • 500γρ φασόλια λευκά

  • 2 κρεμμύδια

  • 1 σκελίδα σκόρδο

  • 1 κλωνάρι σέλερι (χωρίς φύλλα )

  • 1κτς θυμάρι  φρέσκο

  • 1κτς βούτυρο

  • ½ ποτήρι κρέμα γάλακτος

  • 2 κύβους λαχανικών Maggi

  • 1 φύλλο δάφνης

  • Πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο

  • ελαιόλαδο


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Σοτάρετε τα κρεμμύδια χοντροκομμένα σε μια κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαραθούν . 

  2. Ρίξτε 2 λίτρα νερό και προσθέστε τα φασόλια και τους κύβους λαχανικών Maggi . Σε ένα τηγανάκι σοτάρετε το μπέικον χοντροκομμένο μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα και μεταφέρετε το στην κατσαρόλα μαζί με τα υπόλοιπα υλικά , προσθέστε το θυμάρι, την δάφνη και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν τα φασόλια για περίπου μια ώρα . 

  3. Στη συνέχεια βγάλτε το φύλλο δάφνης και περάστε την σούπα με το μπιμερ ή από το μίξερ μέχρι να δημιουργηθεί ένα ομοιογενές μείγμα . 

  4. Θα πρέπει η πυκνότητα της να είναι τέτοια ώστε να μοιάζει με σούπα και όχι με κρέμα , αν είναι πολύ πηχτή προσθέστε νερό και μαγειρέψτε για ακόμη 10 λεπτά . 

  5. Τέλος ρίξτε το βούτυρο με την κρέμα γάλακτος όσο η σούπα είναι ακόμη ζεστή , ανακατέψτε καλά και σερβίρετε άμεσα .