Σούπα φακή με καπνιστό λουκάνικο
45λεπτά
Δύσκολη
400 γρ.
Φακές μεγάλες
200 γρ.
Λουκάνικο καπνιστό χοιρινό
2
Κρεμμύδια
2 κ.σ.
Πελτές ντομάτας
2 Κλωνάρια
Σέλερι
2
Καρότα
2
Κρεμμύδια φρέσκα
3 κ.σ.
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
2 κύβους
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
579.09 kcal
Υδατάνθρακες
66.85 g
Πρωτεΐνες
26.27 g
Λιπαρά
24.23 g
Εδώδιμες Ίνες
10.76 g
Σάκχαρα
11.1 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
45 λεπτά
Βήμα 1
Σε μια κατσαρόλα ρίξτε τις φακές με αρκετό νερό και βράστε για 10 λεπτά, σουρώστε, ξεπλύνετε και ξαναβάλτε στην κατσαρόλα με 1,5 λίτρο νερό και σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Κόψτε σε λεπτές λωρίδες το κρεμμύδι και σοτάρετε σε ένα τηγάνι με 2κτς ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί, προσθέστε το λουκάνικο (κομμένο σε μικρά κυβάκια), το σέλερι με το καρότο, σοτάρετε για ακόμη 5 λεπτά και σβήστε με το ξίδι .
Βήμα 3
Αδειάστε όλο το περιεχόμενο του τηγανιού μέσα στην κατσαρόλα με τις φακές, προσθέστε τον πελτέ τομάτας και τους κύβους λαχανικών MAGGI, μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν οι φακές και ρίξτε 5 λεπτά πριν το τέλος το ελαιόλαδο και το φρέσκο κρεμμύδι.
Βήμα 4
Σερβίρετε με φρυγανισμένο ψωμί.
Σχόλια 0