Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές
  • Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη
55 of 100
Ισορρόπησε το γεύμα σου
X
MyMenu IQ™
55 of 100
Καλή Ισορροπία
Το γεύμα είναι ισορροπημένο
Πίσω

Θέλεις να μάθεις περισσότερα για το MyMenu IQ™;

Τι είναι ένα ισορροπημένο μενού;

Ένα ισορροπημένο μενού παρέχει μια ποικιλία τροφών από όλες τις ομάδες τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.

Το MyMenu IQ ™ μας δίνει ένα διατροφικό σκόρ, λαμβάνοντας υπόψη την ενέργεια και τα θρεπτικά συστατικά του γεύματος και τη συμβολή τους στην κάλυψη των διατροφικών συστάσεων για την καθημερινή διατροφή που βασίζεται σε ένα μέσο όρο 2.000 kcal, που αντιστοιχούν σε έναν μέσο ενήλικα.

Το MyMenu IQ σε καθοδηγεί να επιλέξεις ένα ισορροπημένο μενού σε μια κλίμακα από 0 έως 100, με έμφαση στο κύριο γεύμα.

Τι σημαίνει η βαθμολογία MyMenu IQ™;
Υπάρχει περιθώριο για πιο Ισορροπημένο Γεύμα (0 - 44)
Αυτό το μενού μπορεί να γίνει πιο ισορροπημένο, ώστε να σε βοηθήσει να καλύψεις τις διατροφικές σου ανάγκες
Καλή Ισορροπία (45 - 69)
Αυτό το μενού έχει διατροφική ισορροπία, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.
Μεγάλη Ισορροπία (70 - 100)
Αυτό το μενού έχει διατροφική ισορροπία, περιλαμβάνει ποικιλία τροφίμων και καλύπτει βασικά θρεπτικά συστατικά.
Η βαθμολογία τουMyMenu IQ™ ισχύει για την κάθε συνταγή όπως αυτή περιγράφεται στον ιστότοπο. Τα δεδομένα για τη διατροφική σύνθεση των τροφίμων βασίζονται σε διεθνείς Βάσεις Δεδομένων όπως USDA SR28, BLS32 καθώς και σε δεδομένα ετικετών τροφίμων.

Τι είναι ο καταμερισμός ενέργειας;

Υδατάνθρακες
35.7g / 29%
Πρωτεΐνες
22.9g / 19%
Λιπαρά
27g / 51%
Ο καταμερισμός ενέργειας δείχνει την ποσότητα των μακροθρεπτικών συστατικών (δηλαδή υδατάνθρακες, πρωτεΐνες και λιπαρά) που περιέχονται σε μία μερίδα της συνταγής και τη σχετική συνεισφορά τους (σε%) στο συνολικό ενεργειακό περιεχόμενο της μερίδας.

Διατροφικές συμβουλές

  • Η καλή διατροφή θέλει ποικιλία. Συνδύασε λαχανικά με διαφορετικά χρώματα στη σαλάτα σου για να πάρεις περισσότερες βιταμίνες και θρεπτικά στοιχεία.
  • Ένα θρεπτικό γεύμα πρέπει να συνδυάζεται με τη καλή ενυδάτωση. Φρόντισε να έχεις πάντα ένα ποτήρι νερό μαζί με το γεύμα σου.
  • Δώσε το καλό παράδειγμα στα παιδιά σου. Μαγείρεψε μαζί τους υγιεινές και ισορροπημένες συνταγές.
x
MyMenu IQ™

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

+

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Not the right choice? Go back

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

(0)
90λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

6 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Σκελίδες σκόρδο
250  γρ.
Κιμά χοιρινό
200  γρ.
Ψωμί του τοστ
1 
Αυγό
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
1.5  κ.γλ.
Κύμινο
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2  Φύλλα
Δυόσμος
1 
Κρεμμύδι
1 
Σκελίδα σκόρδο
100  γρ.
Κόκκινο κρασί
2  Φύλλα
Φύλλα δάφνης
250  γρ.
Νερό
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Κότας
0.5  κ.γλ.
Καστανή ζάχαρη
3  φλιτζάνια
Ρύζι μπασμάτι
0.5 
Ξυλακι κανέλας
2 
Ντομάτες
1  κ.σ.
Πελτές ντομάτας
60  γρ.
Ελαιόλαδο
100  γρ.
Αλεύρι
100  mL
Γάλα με 3.5% λιπαρά
250  γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
491.73 kcal
Υδατάνθρακες
35.66 g
Πρωτεΐνες
22.95 g
Λιπαρά
26.99 g
Εδώδιμες Ίνες
4.42 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

90 λεπτά
  • Βήμα 1

    5 λεπτά
    Για τα σουτζουκάκια Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι και το σκόρδο.
  • Βήμα 2

    4 λεπτά
    Σε ένα μεγάλο μπολ θα ρίξουμε όλα τα υγρά υλικά μας. Το λάδι με το σκόρδο, το γάλα και το αυγό. Ανακατεύουμε με το σύρμα για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε και το ψωμί σε κομμάτια, το κύμινο, και τον δυόσμο ψιλοκομμένο.
  • Βήμα 3

    10 λεπτά
    Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να λιώσει τελείως το ψωμί. Προσθέτουμε στο μείγμα αρκετό αλάτι και πιπέρι και τους δύο κιμάδες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Βήμα 4

    10 λεπτά
    Σε ένα ταψάκι με αλεύρι, πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας σε οβάλ σχήμα και τα τοποθετούμε στο ταψάκι. (περίπου 30-50 γρ. το καθένα).
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Γυρνάμε τα σουτζουκάκια να πάει το αλεύρι παντού.
  • Βήμα 6

    1 λεπτά
    Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε σπορέλαιο και περιμένουμε 1 λεπτό να κάψει.
  • Βήμα 7

    10 λεπτά
    Απομακρύνουμε το παραπανίσιο αλεύρι και τοποθετούμε ένα- ένα τα σουτζουκάκια μας μέσα στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. (για περίπου 5 λεπτά)
  • Βήμα 8

    5 λεπτά
    Μεταφέρουμε τα σουτζουκάκια μας σε ένα ταψί ή σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βήμα 9

    5 λεπτά
    Για τη σάλτσα Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Βήμα 10

    5 λεπτά
    Χοντροκόβουμε ένα κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τα βάζουμε μέσα.
  • Βήμα 11

    5 λεπτά
    Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Περιμένουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.
  • Βήμα 12

    3 λεπτά
    Μόλις καραμελώσει, ρίχνουμε 1 κουτ. της σούπας γεμάτη πελτέ τομάτας και σοτάρουμε καλά τουλάχιστον 1-2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Βήμα 13

    6 λεπτά
    Προσθέτουμε κανέλα, φύλλα δάφνης, τον κύβο κότας, τη ντομάτα και το νερό. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε μέσα και τα σουτζουκάκια.
  • Βήμα 14

    10 λεπτά
    Καπακώνουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και τα σουτζουκάκια μας να είναι έτοιμα.
  • Βήμα 15

    6 λεπτά
    Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια μας με ρύζι μπασμάτι
Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 15

Βήμα 1

Για τα σουτζουκάκια Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι και το σκόρδο.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 15

Βήμα 2 Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ θα ρίξουμε όλα τα υγρά υλικά μας. Το λάδι με το σκόρδο, το γάλα και το αυγό. Ανακατεύουμε με το σύρμα για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε και το ψωμί σε κομμάτια, το κύμινο, και τον δυόσμο ψιλοκομμένο.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 15

Βήμα 3

Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να λιώσει τελείως το ψωμί. Προσθέτουμε στο μείγμα αρκετό αλάτι και πιπέρι και τους δύο κιμάδες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 15

Βήμα 4

Σε ένα ταψάκι με αλεύρι, πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας σε οβάλ σχήμα και τα τοποθετούμε στο ταψάκι. (περίπου 30-50 γρ. το καθένα).

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 15

Βήμα 5 Βήμα 5

Γυρνάμε τα σουτζουκάκια να πάει το αλεύρι παντού.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 15

Βήμα 6 Βήμα 6

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε σπορέλαιο και περιμένουμε 1 λεπτό να κάψει.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 15

Βήμα 7 Βήμα 7

Απομακρύνουμε το παραπανίσιο αλεύρι και τοποθετούμε ένα- ένα τα σουτζουκάκια μας μέσα στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. (για περίπου 5 λεπτά)

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 15

Βήμα 8 Βήμα 8

Μεταφέρουμε τα σουτζουκάκια μας σε ένα ταψί ή σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια και αφήνουμε στην άκρη.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 15

Βήμα 9

Για τη σάλτσα Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 15

Βήμα 10

Χοντροκόβουμε ένα κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τα βάζουμε μέσα.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 11 15

Βήμα 11

Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Περιμένουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 12 15

Βήμα 12

Μόλις καραμελώσει, ρίχνουμε 1 κουτ. της σούπας γεμάτη πελτέ τομάτας και σοτάρουμε καλά τουλάχιστον 1-2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε με το κρασί.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 13 15

Βήμα 13

Προσθέτουμε κανέλα, φύλλα δάφνης, τον κύβο κότας, τη ντομάτα και το νερό. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε μέσα και τα σουτζουκάκια.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 14 15

Βήμα 14

Καπακώνουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και τα σουτζουκάκια μας να είναι έτοιμα.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 15 15

Βήμα 15

Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια μας με ρύζι μπασμάτι

Συνταγή ως PDF

Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!

Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή

Σχόλια 0

Please enter proper keywords 0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη
Ματαίωση
Αποθηκεύσετε
Σχόλιο Φορτώστε περισσότερο

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Τουρκική
  • Κύριο πιάτο
  • Οικογένεια
  • Οικογενειακά γεύματα

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Παραδοσιακό Παστίτσιο από τον Άκη Πετρετζίκη

    Παραδοσιακό Παστίτσιο από τον Άκη Πετρετζίκη

    136 λεπτά Μέτρια
  • Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

    Μακαρόνια με κιμά από τον Άκη Πετρετζίκη

    55 λεπτά Εύκολη
  • Γιουβαρλάκια

    Γιουβαρλάκια

    48 λεπτά Εύκολη
  • Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

    Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

    310 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης