Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
X
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Good Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Σουτζουκάκια
Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη
90 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
51 26.9g / 51%
30 35.6g / 30%
19 22.9g / 19%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips
  • Tip 1

  • Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

(0)
90 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

6 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 6

ingredient_quantity
recipe ingredient
2 
Σκελίδες σκόρδο
250  γρ.
Κιμά χοιρινό
200  γρ.
Ψωμί του τοστ
1 
Αυγό
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
1.5  κ.γλ.
Κύμινο
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2  Φύλλα
Δυόσμος
1 
Κρεμμύδι
1 
Σκελίδα σκόρδο
100  γρ.
Κόκκινο κρασί
2  Φύλλα
Φύλλα δάφνης
250  γρ.
Νερό
0.5  κ.γλ.
Καστανή ζάχαρη
3  φλιτζάνια
Ρύζι μπασμάτι
0.5 
Ξυλακι κανέλας
2 
Ντομάτες
1  κ.σ.
Πελτές ντομάτας
60  γρ.
Ελαιόλαδο
100  γρ.
Αλεύρι
100  mL
Γάλα με 3.5% λιπαρά
250  γρ.
Κιμάς μοσχαρίσιος

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
35.66 g
Ενέργεια
491.73 kcal
Λιπαρά
26.99 g
Εδώδιμες Ίνες
4.42 g
Πρωτεΐνες
22.95 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

90 λεπτά
  • Βήμα 1

    5 λεπτά
    Για τα σουτζουκάκια Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι και το σκόρδο.
  • Βήμα 2

    4 λεπτά
    Σε ένα μεγάλο μπολ θα ρίξουμε όλα τα υγρά υλικά μας. Το λάδι με το σκόρδο, το γάλα και το αυγό. Ανακατεύουμε με το σύρμα για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε και το ψωμί σε κομμάτια, το κύμινο, και τον δυόσμο ψιλοκομμένο.
  • Βήμα 3

    10 λεπτά
    Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να λιώσει τελείως το ψωμί. Προσθέτουμε στο μείγμα αρκετό αλάτι και πιπέρι και τους δύο κιμάδες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.
  • Βήμα 4

    10 λεπτά
    Σε ένα ταψάκι με αλεύρι, πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας σε οβάλ σχήμα και τα τοποθετούμε στο ταψάκι. (περίπου 30-50 γρ. το καθένα).
  • Βήμα 5

    5 λεπτά
    Γυρνάμε τα σουτζουκάκια να πάει το αλεύρι παντού.
  • Βήμα 6

    1 λεπτά
    Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε σπορέλαιο και περιμένουμε 1 λεπτό να κάψει.
  • Βήμα 7

    10 λεπτά
    Απομακρύνουμε το παραπανίσιο αλεύρι και τοποθετούμε ένα- ένα τα σουτζουκάκια μας μέσα στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. (για περίπου 5 λεπτά)
  • Βήμα 8

    5 λεπτά
    Μεταφέρουμε τα σουτζουκάκια μας σε ένα ταψί ή σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βήμα 9

    5 λεπτά
    Για τη σάλτσα Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  • Βήμα 10

    5 λεπτά
    Χοντροκόβουμε ένα κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τα βάζουμε μέσα.
  • Βήμα 11

    5 λεπτά
    Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Περιμένουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.
  • Βήμα 12

    3 λεπτά
    Μόλις καραμελώσει, ρίχνουμε 1 κουτ. της σούπας γεμάτη πελτέ τομάτας και σοτάρουμε καλά τουλάχιστον 1-2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε με το κρασί.
  • Βήμα 13

    6 λεπτά
    Προσθέτουμε κανέλα, φύλλα δάφνης, τον κύβο κότας, τη ντομάτα και το νερό. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε μέσα και τα σουτζουκάκια.
  • Βήμα 14

    10 λεπτά
    Καπακώνουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και τα σουτζουκάκια μας να είναι έτοιμα.
  • Βήμα 15

    6 λεπτά
    Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια μας με ρύζι μπασμάτι
Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 15

Βήμα 1

Για τα σουτζουκάκια Στο μίξερ χτυπάμε το λάδι και το σκόρδο.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 15

Βήμα 2 Βήμα 2

Σε ένα μεγάλο μπολ θα ρίξουμε όλα τα υγρά υλικά μας. Το λάδι με το σκόρδο, το γάλα και το αυγό. Ανακατεύουμε με το σύρμα για 30 δευτερόλεπτα. Ρίχνουμε και το ψωμί σε κομμάτια, το κύμινο, και τον δυόσμο ψιλοκομμένο.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 15

Βήμα 3

Ανακατεύουμε πολύ καλά με τα χέρια μέχρι να λιώσει τελείως το ψωμί. Προσθέτουμε στο μείγμα αρκετό αλάτι και πιπέρι και τους δύο κιμάδες και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα μας.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 15

Βήμα 4

Σε ένα ταψάκι με αλεύρι, πλάθουμε τα σουτζουκάκια μας σε οβάλ σχήμα και τα τοποθετούμε στο ταψάκι. (περίπου 30-50 γρ. το καθένα).

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 15

Βήμα 5 Βήμα 5

Γυρνάμε τα σουτζουκάκια να πάει το αλεύρι παντού.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 15

Βήμα 6 Βήμα 6

Βάζουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, ρίχνουμε σπορέλαιο και περιμένουμε 1 λεπτό να κάψει.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 15

Βήμα 7 Βήμα 7

Απομακρύνουμε το παραπανίσιο αλεύρι και τοποθετούμε ένα- ένα τα σουτζουκάκια μας μέσα στο τηγάνι. Τηγανίζουμε τα σουτζουκάκια μας μέχρι να πάρουν χρώμα από όλες τις πλευρές. (για περίπου 5 λεπτά)

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 15

Βήμα 8 Βήμα 8

Μεταφέρουμε τα σουτζουκάκια μας σε ένα ταψί ή σε ένα πιάτο στο οποίο έχουμε τοποθετήσει χαρτί κουζίνας για να στραγγίξουν τα περιττά λάδια και αφήνουμε στην άκρη.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 15

Βήμα 9

Για τη σάλτσα Βάζουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 10 15

Βήμα 10

Χοντροκόβουμε ένα κρεμμύδι και το σκόρδο. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο στην κατσαρόλα και τα βάζουμε μέσα.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 11 15

Βήμα 11

Ρίχνουμε και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Περιμένουμε μέχρι να καραμελώσει το κρεμμύδι.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 12 15

Βήμα 12

Μόλις καραμελώσει, ρίχνουμε 1 κουτ. της σούπας γεμάτη πελτέ τομάτας και σοτάρουμε καλά τουλάχιστον 1-2 λεπτά για να δέσει η σάλτσα. Σβήνουμε με το κρασί.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 13 15

Βήμα 13

Προσθέτουμε κανέλα, φύλλα δάφνης, τον κύβο κότας, τη ντομάτα και το νερό. Ανακατεύουμε λίγο και ρίχνουμε μέσα και τα σουτζουκάκια.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 14 15

Βήμα 14

Καπακώνουμε και βράζουμε σε σιγανή φωτιά για 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα και τα σουτζουκάκια μας να είναι έτοιμα.

Σουτζουκάκια από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 15 15

Βήμα 15

Σερβίρουμε τα σουτζουκάκια μας με ρύζι μπασμάτι

Συνταγή ως PDF