Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Σπανακόρυζο

0
35 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

-
4 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 4 εδώ

1 Κιλό
Σπανάκι
1 
Κρεμμύδι
2 
Κρεμμύδια φρέσκα
1 
Σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
1 
Λεμόνι
1 κ.γ.
Αλάτι
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 
Ντομάτα
0.5 φλιτζάνι
Ρύζι καρολίνα

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή συστατικώνΕξαγωγή συστατικώνΣυσκευασία εκθέσεων

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΠληκτρολογήστε τον κατάλογο συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστατικώνΕπιλέξτε από την λίστα των συστα

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
143.3 kcal
Υδατάνθρακες
29.31 g
Πρωτεΐνες
8.95 g
Λιπαρά
1.23 g
Εδώδιμες Ίνες
6.46 g
Σάκχαρα
5.81 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

35 λεπτά
Βήμα 1
3 λεπτά
Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίξτε 3 κτσ ελαιόλαδο και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαραθεί.
Βήμα 2
6 λεπτά
Αδειάστε το σπανάκι καλά πλυμένο και χοντροκομμένο σε δυο δόσεις μέσα στην κατσαρόλα.
Βήμα 3
2 λεπτά
Χαμηλώστε την ένταση της εστίας στην μέση και βάλτε καπάκι στην κατσαρόλα για να δημιουργηθεί ατμός και να μαραθεί το σπανάκι.
Βήμα 4
4 λεπτά
Στη συνέχεια ρίξτε μέσα το ρύζι, την τομάτα χοντροκομμένη, τον κύβο κότας, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες. Ανακατέψτε και σκεπάστε το φαγητό. Θα πρέπει να υπάρχει υγρασία για να μαγειρευτεί το ρύζι, αν έχουν βγει πολλά υγρά από το σπανάκι αφήστε χωρίς καπάκι την κατσαρόλα διαφορετικά σκεπάστε.
Βήμα 5
20 λεπτά
Μαγειρέψτε για δέκα λεπτά , ρίξτε ½ κούπας ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι και σβήστε την εστία. Αφήστε στην άκρη για ακόμη δέκα λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε το φαγητό.
Σπανακόρυζο

Βήμα 1 5

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ρίξτε 3 κτσ ελαιόλαδο και σοτάρετε το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο μέχρι να μαραθεί.

Σπανακόρυζο

Βήμα 2 5

Αδειάστε το σπανάκι καλά πλυμένο και χοντροκομμένο σε δυο δόσεις μέσα στην κατσαρόλα.

Σπανακόρυζο

Βήμα 3 5

Χαμηλώστε την ένταση της εστίας στην μέση και βάλτε καπάκι στην κατσαρόλα για να δημιουργηθεί ατμός και να μαραθεί το σπανάκι.

Σπανακόρυζο

Βήμα 4 5

Στη συνέχεια ρίξτε μέσα το ρύζι, την τομάτα χοντροκομμένη, τον κύβο κότας, το σκόρδο και το φρέσκο κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες. Ανακατέψτε και σκεπάστε το φαγητό. Θα πρέπει να υπάρχει υγρασία για να μαγειρευτεί το ρύζι, αν έχουν βγει πολλά υγρά από το σπανάκι αφήστε χωρίς καπάκι την κατσαρόλα διαφορετικά σκεπάστε.

Σπανακόρυζο

Βήμα 5 5

Μαγειρέψτε για δέκα λεπτά , ρίξτε ½ κούπας ελαιόλαδο, τον χυμό από το λεμόνι και σβήστε την εστία. Αφήστε στην άκρη για ακόμη δέκα λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε το φαγητό.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη