Αρχική   >   Συνταγή    >    Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

ΣΤΡΟΜΠΟΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ

Maggi Cooking - Στρόμπολι

ΣΤΡΟΜΠΟΛΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΆΚΗ ΠΕΤΡΕΤΖΙΚΗ
Χρόνος προετοιμασίας
40'
Χρόνος μαγειρέματος
35'
Μερίδες
6
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο

ΥΛΙΚΑ

Για το ζυμάρι:

  • 160 ml χλιαρό νερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φακελάκι μαγιά
  • 300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο

Για τη γέμιση:

  • 30 γρ. κέτσαπ
  • 80 γρ. έτοιμη σάλτσα ντομάτας
  • 1 κύβο κότας MAGGI
  • 200 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
  • 9 φέτες σαλάμι
  • 7 φέτες γαλοπούλα
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • μαϊντανός και θυμάρι φρέσκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
  2. Για το ζυμάρι: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Μπορούμε αν θέλουμε να αφήσουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά περίπου.
  3. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 8-10 λεπτά.
  4. Αφαιρούμε από τον κάδο, τυλίγουμε με μία πετσέτα το ζυμάρι μας και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
  5. Χτυπάμε την κέτσαπ με τη σάλτσα και τον κύβο κότας MAGGI στο μούλτι.
  6. Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο 30Χ40 εκ. και απλώνουμε τη σάλτσα. Μοιράζουμε τα υλικά της γέμισης και τυλίγουμε σε ρολό.
  7. Βάζουμε στο ταψάκι με την ένωση προς τα κάτω. Αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο και χαράζουμε ανά 2 εκ. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
  8. Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μερίδες, σερβίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και θυμάρι.