Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη
75λεπτά
Δύσκολη
160 mL
Νερό
0.5 κ.γλ.
Καστανή ζάχαρη
0.33 κ.γλ.
Αλάτι
1 Συσκευασία
Μαγιά
300 γρ.
Αλεύρι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
80 γρ.
Πελτές ντομάτας
1 κύβος
9 φέτες
Σαλάμι
7 φέτες
Γαλοπούλα
1 Ματσάκι
Μαϊντανός, φρέσκο
1 Κλωνάρι
Θυμάρι, φρέσκο
1
Αυγό
200 γρ.
Μοτσαρέλα
30 γρ.
Κέτσαπ
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
430.18 kcal
Υδατάνθρακες
42.82 g
Πρωτεΐνες
29.59 g
Λιπαρά
15.27 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
75 λεπτά
Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
Βήμα 2
Για το ζυμάρι: Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά περίπου.
Βήμα 3
Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και χτυπάτε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 8-10 λεπτά.
Βήμα 4
Αφαιρείτε από τον κάδο, τυλίγετε με μία πετσέτα το ζυμάρι και αφήνετε στην άκρη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Βήμα 5
Χτυπάτε την κέτσαπ με τη σάλτσα και τον κύβο κότας MAGGI στο μίξερ (multi).
Βήμα 6
Ανοίγετε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο 30Χ40 εκ. και απλώνετε τη σάλτσα. Μοιράζετε τα υλικά της γέμισης και τυλίγετε σε ρολό.
Βήμα 7
Βάζετε στο ταψάκι με την ένωση προς τα κάτω. Αλείφετε με το αυγό χτυπημένο και χαράζετε ανά 2 εκατοστά. Ψήνετε για 30-35 λεπτά.
Βήμα 8
Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε μερίδες, σερβίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και θυμάρι. Το στρομπόλι του Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Σχόλια 0