Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

1
75λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
6 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

160 mL
Νερό
0.5 κ.γλ.
Καστανή ζάχαρη
0.33 κ.γλ.
Αλάτι
1 Συσκευασία
Μαγιά
300 γρ.
Αλεύρι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
80 γρ.
Πελτές ντομάτας
9 φέτες
Σαλάμι
7 φέτες
Γαλοπούλα
1 Ματσάκι
Μαϊντανός, φρέσκο
1 Κλωνάρι
Θυμάρι, φρέσκο
1 
Αυγό
200 γρ.
Μοτσαρέλα
30 γρ.
Κέτσαπ

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
430.18 kcal
Υδατάνθρακες
42.82 g
Πρωτεΐνες
29.59 g
Λιπαρά
15.27 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

75 λεπτά
Βήμα 1
2 λεπτά
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
Βήμα 2
10 λεπτά
Για το ζυμάρι: Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά περίπου.
Βήμα 3
10 λεπτά
Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και χτυπάτε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 8-10 λεπτά.
Βήμα 4
3 λεπτά
Αφαιρείτε από τον κάδο, τυλίγετε με μία πετσέτα το ζυμάρι και αφήνετε στην άκρη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Βήμα 5
5 λεπτά
Χτυπάτε την κέτσαπ με τη σάλτσα και τον κύβο κότας MAGGI στο μίξερ (multi).
Βήμα 6
8 λεπτά
Ανοίγετε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο 30Χ40 εκ. και απλώνετε τη σάλτσα. Μοιράζετε τα υλικά της γέμισης και τυλίγετε σε ρολό.
Βήμα 7
35 λεπτά
Βάζετε στο ταψάκι με την ένωση προς τα κάτω. Αλείφετε με το αυγό χτυπημένο και χαράζετε ανά 2 εκατοστά. Ψήνετε για 30-35 λεπτά.
Βήμα 8
2 λεπτά
Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε μερίδες, σερβίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και θυμάρι. Το στρομπόλι του Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 8

Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζετε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.

Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 8

Βήμα 2

Για το ζυμάρι: Στον κάδο του μίξερ ρίχνετε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύετε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Μπορείτε αν θέλετε να αφήσετε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά περίπου.

Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 8

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ρίχνετε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και χτυπάτε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 8-10 λεπτά.

Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 8

Βήμα 4

Αφαιρείτε από τον κάδο, τυλίγετε με μία πετσέτα το ζυμάρι και αφήνετε στην άκρη να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 8

Βήμα 5

Χτυπάτε την κέτσαπ με τη σάλτσα και τον κύβο κότας MAGGI στο μίξερ (multi).

Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 8

Βήμα 6

Ανοίγετε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο 30Χ40 εκ. και απλώνετε τη σάλτσα. Μοιράζετε τα υλικά της γέμισης και τυλίγετε σε ρολό.

Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 8

Βήμα 7

Βάζετε στο ταψάκι με την ένωση προς τα κάτω. Αλείφετε με το αυγό χτυπημένο και χαράζετε ανά 2 εκατοστά. Ψήνετε για 30-35 λεπτά.

Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 8

Βήμα 8 Βήμα 8

Αφήνετε να κρυώσει και κόβετε σε μερίδες, σερβίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και θυμάρι. Το στρομπόλι του Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη