Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.

Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

1
75λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

-
6 μερίδες
+

Αυτό το πιάτο έγινε για 6 εδώ

160 mL
Νερό
0.5 κ.γλ.
Καστανή ζάχαρη
0.33 κ.γλ.
Αλάτι
1 Συσκευασία
Μαγιά
300 γρ.
Αλεύρι
1 κ.σ.
Ελαιόλαδο
80 γρ.
Πελτές ντομάτας
9 φέτες
Σαλάμι
7 φέτες
Γαλοπούλα
1 Ματσάκι
Μαϊντανός, φρέσκο
1 Κλωνάρι
Θυμάρι, φρέσκο
1 
Αυγό
200 γρ.
Μοτσαρέλα
30 γρ.
Κέτσαπ

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
Τα συστατικά βρίσκονται τώρα στο πρόχειρο σας
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Ενέργεια
430.18 kcal
Υδατάνθρακες
42.82 g
Πρωτεΐνες
29.59 g
Λιπαρά
15.27 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Ας μαγειρέψουμε

Εκτέλεση

75 λεπτά
Βήμα 1
2 λεπτά
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.
Βήμα 2
10 λεπτά
Για το ζυμάρι: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Μπορούμε αν θέλουμε να αφήσουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά περίπου.
Βήμα 3
10 λεπτά
Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 8-10 λεπτά.
Βήμα 4
3 λεπτά
Αφαιρούμε από τον κάδο, τυλίγουμε με μία πετσέτα το ζυμάρι μας και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 30 λεπτά.
Βήμα 5
5 λεπτά
Χτυπάμε την κέτσαπ με τη σάλτσα και τον κύβο κότας MAGGI στο μούλτι.
Βήμα 6
8 λεπτά
Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο 30Χ40 εκ. και απλώνουμε τη σάλτσα. Μοιράζουμε τα υλικά της γέμισης και τυλίγουμε σε ρολό.
Βήμα 7
35 λεπτά
Βάζουμε στο ταψάκι με την ένωση προς τα κάτω. Αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο και χαράζουμε ανά 2 εκ. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.
Βήμα 8
2 λεπτά
Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μερίδες, σερβίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και θυμάρι.
Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 8

Βήμα 1 Βήμα 1 Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι.

Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 8

Βήμα 2

Για το ζυμάρι: Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε το νερό, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη μαγιά και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι μέχρι να διαλυθεί η μαγιά. Μπορούμε αν θέλουμε να αφήσουμε στην άκρη να ενεργοποιηθεί η μαγιά για 10 λεπτά περίπου.

Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 8

Βήμα 3

Στη συνέχεια, ρίχνουμε το αλεύρι, το ελαιόλαδο και χτυπάμε με τον γάντζο σε χαμηλή ταχύτητα για 8-10 λεπτά.

Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 8

Βήμα 4

Αφαιρούμε από τον κάδο, τυλίγουμε με μία πετσέτα το ζυμάρι μας και αφήνουμε στην άκρη να φουσκώσει για 30 λεπτά.

Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 8

Βήμα 5

Χτυπάμε την κέτσαπ με τη σάλτσα και τον κύβο κότας MAGGI στο μούλτι.

Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 8

Βήμα 6

Ανοίγουμε τη ζύμη σε παραλληλόγραμμο 30Χ40 εκ. και απλώνουμε τη σάλτσα. Μοιράζουμε τα υλικά της γέμισης και τυλίγουμε σε ρολό.

Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 7 8

Βήμα 7

Βάζουμε στο ταψάκι με την ένωση προς τα κάτω. Αλείφουμε με το αυγό χτυπημένο και χαράζουμε ανά 2 εκ. Ψήνουμε για 30-35 λεπτά.

Στρόμπολι από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 8

Βήμα 8 Βήμα 8

Αφήνουμε να κρυώσει και κόβουμε σε μερίδες, σερβίροντας με ψιλοκομμένο μαϊντανό και θυμάρι.

Συνταγή ως PDF
Κατεβάστε
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!

Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.

Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.

Υποβολή
Asset 10

Σχόλια 0

0/4000
Παρακαλώ εισάγετε ένα έγκυρο όνομα χρήστη. Αυτό πρέπει να περιέχει 3-15 χαρακτήρες. Οι χαρακτήρες Α έως Ζ και 0 έως 9 επιτρέπονται
όνομα χρήστη