Αρχική   >   Συνταγή    >    Τοστ με ζαμπόν και τυρί

ΤΟΣΤ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ

ΤΟΣΤ ΜΕ ΖΑΜΠΟΝ ΚΑΙ ΤΥΡΙ
Χρόνος προετοιμασίας
10'
Χρόνος μαγειρέματος
10'
Μερίδες
2
Βαθμός δυσκολίας
Εύκολο
Θερμίδες
510 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 4 φέτες ψωμί του τοστ

  • 2 φέτες κασέρι

  • 2 φέτες ζαμπόν καπνιστό ή βραστό ή γαλοπούλα

  • ντοματίνια κομμένα στα 4

  • 2 αυγά

  • ½ κ.σ. βούτυρο προαιρετικά

  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο

  • 1 κ.γ. MAGGI Νοστιμιά


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.    Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι βάλτε ½ κ.σ.βούτυρο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά.

2.    Όταν λιώσει το βούτυρο βάλτε μέσα στο τηγάνι 2 φέτες ψωμί. 

3.    Από πάνω βάλτε από μια φέτα τυρί και πάνω από αυτό, μια φέτα ζαμπόν και κλείστε με τις άλλες δύο φέτες ψωμί.


4.    Κλείστε με ένα καπάκι το τηγάνι και αφήστε για 2-3 λεπτά ελέγχοντας το που και που μην αρχίσει να παίρνει πολύ χρώμα από κάτω το τοστ.

6.    Όταν αρχίσει και χρυσίζει όμορφα προσθέστε το υπόλοιπο βούτυρο και γυρίστε από την άλλη τα τοστ.

7.    Καλύψτε με το καπάκι και ψήστε για άλλα 2-3 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει και από την άλλη μεριά και να λιώσει το τυρί.

8.    Όταν είναι έτοιμο αφαιρέστε τα τοστ από το τηγάνι και προσθέστε το ελαιόλαδο. Σπάστε μέσα τα αυγά και πασπαλίστε με τη MAGGI Νοστιμιά.

9.    Τηγανίστε μέχρι να είναι έτοιμα και αφαιρέστε από το τηγάνι.

10.  Σερβίρετε με τα τοστ και τα ντοματίνια.