Αρχική   >   Συνταγή    >    Χοιρινή τηγανιά

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ

ΧΟΙΡΙΝΗ ΤΗΓΑΝΙΑ
Μερίδες
4
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Θερμίδες
690 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

·      1 κιλό λαιμός χοιρινού κομμάτι(χωρίς κόκκαλο)

·      1 κούπα ντοματίνια (κομμένα στημέση )

·      1 μικρό πράσο

·      2 φρέσκα κρεμμύδια

·      1 κύβο κότας MAGGI

·      1 σκελίδα σκόρδο (τριμμένο )

·      Μισό ποτήρι κρασί λευκό

·      Χυμό και ξύσμα από 1 λεμόνι

·      1κτγ μπούκοβο

·      1 συσκευασία πουρέ πατάτας MAGGI 125gr για το σερβίρισμα

·      Ελαιόλαδο

·      αλάτι


ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.    Καθαρίστε εξωτερικά το κρέας ,αλατίστε το καλά και τυλίξτε το με ένα φύλλο λαδόκολλας.

2.    Τυλίξτε ξανά με αρκετό αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε σε ένα ταψί με λίγο νερό .

3.    Ψήστε για μιάμιση ώρα σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C

4.    Βγάλτε από τον φούρνο , κόφτε το αλουμινόχαρτο με την λαδόκολλα και αφήστε για 10 λεπτά το κρέας μέχρι να πέσει η θερμοκρασία του για να μπορείτε να το διαχειριστείτε . Κόψτε το σε κύβους μεγέθους περίπου 2 εκατοστών και μεταφέρετε σε ένα τρυπητό να σουρώσουν τα υγρά του .

5.    Τοποθετήστε ένα φαρδύ τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά , προσθέστε 4κτς ελαιόλαδο και ρίξτε μέσα το κρέας . Μην ανακατέψετε μέχρι να πάρει πρώτα χρώμα διαφορετικά θα βγάλει τα υγρά του και θα πέσει η θερμοκρασία του τηγανιού.

6.    Ιδανικά σοτάρετε το κρέας σε δυο δόσεις για να είστε σίγουροι πως θα πάρει ιδανικό χρώμα .

7.    Στη συνέχεια χαμηλώστε στην μέση την ένταση της εστίας και προσθέστε το μπούκοβο ,το πράσο με το φρέσκο κρεμμύδι, κομμένα σε λεπτές ροδέλες, ρίξτε το λευκό κρασί, τα ντοματίνια, τον κύβο κότας MAGGI και μαγειρέψτε για 5 λεπτά .

8.    Τέλος προσθέστε το ξύσμα με τον χυμό λεμόνι.

9.    Μαγειρέψτε τον πουρέ πατάτας MAGGI βάσειτων οδηγιών παρασκευής στην συσκευασία και σερβίρετε μαζί με την τηγανιά όσο είναι ακόμη ζεστή.