Αρχική   >   Συνταγή    >    Χοιρινό λεμονάτο φούρνου

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ

ΧΟΙΡΙΝΟ ΛΕΜΟΝΑΤΟ ΦΟΥΡΝΟΥ
Χρόνος προετοιμασίας
40'
Χρόνος μαγειρέματος
120'
Μερίδες
8
Βαθμός δυσκολίας
Μέτριο
Θερμίδες
520 kcal/μερίδα

ΥΛΙΚΑ

  • 2 κ.σ. μουστάρδα αγγλική

  • 2 κ.σ. μέλι

  • 1 κ.γ. μπούκοβο

  • 2,5 κιλά χοιρινός λαιμός με κόκαλο

  • 4 καρότα σε χοντρές ροδέλες

  • 1 σελινόριζα καθαρισμένη και κομμένη σε κομμάτια 2εκ.

  • 2 κούπες λεμονάδα

  • 1 κύβος κότας MAGGI

  • αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Υλικά για τον πουρέ:

  • 2 συσκευασίες 125γρ πουρές MAGGI

  • 500 γρ γάλα

  • 100 γρ βούτυρο

  • ξύσμα από 1 λεμόνι

 Έξτρα υλικά για τη σάλτσα:

  • 100 γρ κρασί κόκκινο

  • 2 κ.σ. κορνφλάουρ


ΕΚΤΕΛΕΣΗ


  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.

  2. Ανακατέψτε τη μουστάρδα με το μέλι, το ξύσμα, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.

  3. Αλείψτεε το κρέας με ένα πινέλο με το μείγμα.

  4. Βάλτε σε μια γάστρα ή σε μια κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο ή σε ένα ταψί το κρέας, τα λαχανικά και τον κύβος κότας MAGGI.

  5. Περιχύστε με τη λεμονάδα, κλείστε το καπάκι και βάλτε στο φούρνο ναα ψηθεί για 2 ώρες.

  6. Ανά μισή ώρα περιχύστε με το ζουμί της κατσαρόλας το κρέας με τη βοήθεια μιας κουτάλας.

  7. Αφαιρέστε το καπάκι και ψήστε για άλλα 30 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέστε και λίγο νερό ακόμα.

  8. Αφαιρέστε το κρέας και αφήστε το σκεπασμένο να ξεκουραστεί.

  9. Βάλτε τη σάλτσα που έχει μείνει μέσα στο ταψί σε ένα κατσαρολάκι με το κρασί και σιγοβράστε μέχρι να μείνει περίπου μιάμιση κούπα.

  10. Διαλύστε 2 κ.σ. κορνφλάουρ σε 4 κ.σ. κρύο νερό και προσθέστε το στη σάλτσα.

  11. Σιγοβράστε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά.

  12. Παράλληλα, ετοιμάστε τον πουρέ MAGGI στον οποίο προσθέτετε ξύσμα από 1 λεμόνι και τα περισσότερα λαχανικά από το ταψί.

  13. Σερβίρετε το κρέας σε μερίδες μαζί με τον πουρέ και τη σάλτσα!