Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Κοτόπουλο Λεμονάτο Κατσαρόλας Από Τον Άκη Πετρετζίκη

Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

(78)
75 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

5 μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 5

ingredient_quantity
recipe ingredient
1 
Κοτόπουλο
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Κοτόπουλο
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
0.33  κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
2 
Σκελίδες σκόρδο
5 
Πατάτες
1  κ.γλ.
Ρίγανη
0.5  κ.γλ.
Πάπρικα γλυκιά
1.5 
Κρεμμύδι
2 
Χυμός λεμονιού
2 
Ξύσμα λεμονιού
50  mL
Ελαιόλαδο
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
41.7 g
Ενέργεια
644.8 kcal
Λιπαρά
32.9 g
Εδώδιμες Ίνες
6.2 g
Πρωτεΐνες
45.1 g
Σάκχαρα
8 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

75 λεπτά
  • Βήμα 1

    14 λεπτά
    Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και παράλληλα αλατοπιπερώ-νουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Όταν η κατσαρόλα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε καλά και πάρουν ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και τις πατάτες και τα σοτάρουμε και αυτά.
  • Βήμα 2

    50 λεπτά
    Επιστρέφουμε μέσα στην κατσαρόλα το κοτόπουλο αφού έχουμε αφαιρέσει την πέτσα του (αν θέλουμε) μαζί με αρκετό βραστό νερό από μια κατσαρόλα που να μισοσκεπάζει το φαγητό μας και προσθέτουμε τον κύβο. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν.
  • Βήμα 3

    10 λεπτά
    5 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό μας προσθέτουμε το λεμόνι, την ρίγανη και το ξύσμα. Δεν τα βάζουμε από την αρχή για να μην πικρίσουν. Συνεχίζουμε το βράσιμο για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να σωθεί το υγρό και να μείνει το φαγητό με το λάδι του και κάνει μια ελαφριά σάλτσα. Προαιρετικά: Αν δούμε ότι η σάλτσα δεν έχει δέσει μπορούμε να τη δέσουμε με λίγο κορνφλάουρ αφού το ανακατέψουμε με λίγο κρύο νερό. Άλλος τρόπος για να δέσει η σάλτσα είναι να αλευρώσουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου πριν ξεκινήσουμε. Απλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην καεί το κρέας και κολλήσει.
  • Βήμα 4

    1 λεπτά
    Τέλος πασπαλίζουμε με πάπρικα, ρίγανη και μαϊντανό. Το λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 4

Βάζουμε μια μεγάλη και πλατιά κατσαρόλα στη φωτιά να κάψει και παράλληλα αλατοπιπερώ-νουμε το κοτόπουλο και τις πατάτες. Όταν η κατσαρόλα είναι έτοιμη, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και το κοτόπουλο και αφήνουμε να πάρει χρώμα από όλες τις πλευρές για 4-5 λεπτά. Αφαιρούμε το κρέας από την κατσαρόλα και προσθέτουμε τα κρεμμύδια. Τα σοτάρουμε καλά και πάρουν ελαφρύ χρώμα προσθέτουμε το σκόρδο και τις πατάτες και τα σοτάρουμε και αυτά.

Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 4

Επιστρέφουμε μέσα στην κατσαρόλα το κοτόπουλο αφού έχουμε αφαιρέσει την πέτσα του (αν θέλουμε) μαζί με αρκετό βραστό νερό από μια κατσαρόλα που να μισοσκεπάζει το φαγητό μας και προσθέτουμε τον κύβο. Αφήνουμε τα υλικά να σιγοβράσουν.

Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 4

5 λεπτά πριν να είναι έτοιμο το φαγητό μας προσθέτουμε το λεμόνι, την ρίγανη και το ξύσμα. Δεν τα βάζουμε από την αρχή για να μην πικρίσουν. Συνεχίζουμε το βράσιμο για μερικά λεπτά ακόμα μέχρι να σωθεί το υγρό και να μείνει το φαγητό με το λάδι του και κάνει μια ελαφριά σάλτσα. Προαιρετικά: Αν δούμε ότι η σάλτσα δεν έχει δέσει μπορούμε να τη δέσουμε με λίγο κορνφλάουρ αφού το ανακατέψουμε με λίγο κρύο νερό. Άλλος τρόπος για να δέσει η σάλτσα είναι να αλευρώσουμε ελαφρά τα κομμάτια του κοτόπουλου πριν ξεκινήσουμε. Απλά πρέπει να είμαστε προσεκτικοί να μην καεί το κρέας και κολλήσει.

Κοτόπουλο λεμονάτο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 4

Τέλος πασπαλίζουμε με πάπρικα, ρίγανη και μαϊντανό. Το λεμονάτο κοτόπουλο κατσαρόλας από τον Άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

Συνταγή ως PDF

Overall rating

Write a review

Reviews

2

Stavros

Έγινε φανταστικό.... Ευχαριστώ...
Ανώνυμος (χωρίς επαλήθευση) 07/06/2020-07:39 CEST
Is this a helpful Review?

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

2 + 1 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Χαμηλή ζάχαρη

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

    Κοτόπουλο αλά κρεμ από τον Άκη Πετρετζίκη

    60 λεπτά Εύκολη
  • Κοτόπουλο Λεμονάτο με πουρέ

    Κοτόπουλο Λεμονάτο με πουρέ

    140 λεπτά Εύκολη
  • Κοτόπουλο μεσογειακό

    Κοτόπουλο μεσογειακό

    60 λεπτά Εύκολη
  • Ζουμερό κοτόπουλο με πουρέ πατάτας και ξινόμηλο

    Ζουμερό κοτόπουλο με πουρέ πατάτας και ξινόμηλο

    100 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης