Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
Skip to Main Content
Maggi
Maggi
  • Συνταγές Συνταγές
  • Άρθρα Κατηγορίες Συνταγών
  • Maggi Maggi
  • Ποια συνταγή ψάχνεις; Ποια συνταγή ψάχνεις;
  • Σύνδεση Σύνδεση
  • Προϊόντα
  • Η ιστορία μας
  • Blog
  • Tips
  • Μείωση Σπατάλης Τροφίμων
Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη
  1. Σπίτι
  2. Όλες οι συνταγές
  3. Γιουβέτσι Με Χοιρινό Στη Γάστρα Από Τον Άκη Πετρετζίκη

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

(0)
310 λεπτά
Εύκολη

Συστατικά

8 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 8

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  κ.σ.
Χοντρό αλάτι
1  κύβος
MAGGI Ζωμός Βοδινό
1  κ.σ.
Καστανή ζάχαρη
0.75  κ.σ.
Μαύρο πιπέρι
2  κ.σ.
Μουστάρδα
1 
Κρεμμύδι
500  γρ.
Λευκό κρασί
1 
Σκελίδα σκόρδο
1 
Κρεμμύδι
1  κ.γλ.
MAGGI Νοστιμιά
600  γρ.
Νερό
500  γρ.
Κριθαράκι
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο
1500  γρ.
Κότσι
1  κ.γλ.
Μπούκοβο
1  κ.γλ.
Μπαχάρι
αντίγραφο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
58.6 g
Ενέργεια
653.8 kcal
Λιπαρά
21.3 g
Πρωτεΐνες
46.7 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

310 λεπτά
  • Βήμα 1

    1 λεπτά
    Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα.
  • Βήμα 2

    10 λεπτά
    Σε ένα μούλτι ή σε ένα γουδί χτυπάμε το χοντρό αλάτι, το τριμμένο μπαχάρι, το μπούκοβο, τον κύβο, την καστανή ζάχαρη, την καπνιστή πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, και αφήνουμε στην άκρη.
  • Βήμα 3

    1 λεπτά
    Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.
  • Βήμα 4

    10 λεπτά
    Χαράζουμε το κρέας μας και βάζουμε τη μουστάρδα φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Προσθέτουμε τη ξερή μαρινάδα και την απλώνουμε σε όλο το κρέας.
  • Βήμα 5

    3 λεπτά
    Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και το χοιρινό και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ώστε να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.
  • Βήμα 6

    240 λεπτά
    Σε μία γάστρα προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες μαζί με τη μαύρη μπίρα. Τελευταίο προσθέτουμε το κρέας. Κλείνουμε τη γάστρα με καπάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 4 ώρες.
  • Βημα 7

    10 λεπτά
    Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και τοποθετούμε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρούμε όλα τα κόκαλα. Με δύο πιρούνια σπάμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε το ζουμί που έχει μείνει στη γάστρα.
  • Βήμα 8

    5 λεπτά
    Για το κριθαράκι : Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, προσθέτουμε και το κριθαράκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.
  • Βήμα 9

    30 λεπτά
    Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το νερό και την νοστιμιά. Προσθέτουμε μέσα το κρέας από το ταψί μαζί με λίγο από το ζουμί του, το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.
Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 1 9

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140°C στον αέρα.

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 2 9

Βήμα 2

Σε ένα μούλτι ή σε ένα γουδί χτυπάμε το χοντρό αλάτι, το τριμμένο μπαχάρι, το μπούκοβο, τον κύβο, την καστανή ζάχαρη, την καπνιστή πάπρικα, το μαύρο πιπέρι, και αφήνουμε στην άκρη.

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 3 9

Βήμα 3

Βάζουμε ένα τηγάνι στη φωτιά να κάψει.

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 4 9

Βήμα 4

Χαράζουμε το κρέας μας και βάζουμε τη μουστάρδα φροντίζοντας να απλωθεί παντού. Προσθέτουμε τη ξερή μαρινάδα και την απλώνουμε σε όλο το κρέας.

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 5 9

Βήμα 5

Βάζουμε στο τηγάνι ελαιόλαδο και το χοιρινό και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά ώστε να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα και από τις δύο πλευρές.

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 6 9

Βήμα 6

Σε μία γάστρα προσθέτουμε το κρεμμύδι σε λεπτές φέτες μαζί με τη μαύρη μπίρα. Τελευταίο προσθέτουμε το κρέας. Κλείνουμε τη γάστρα με καπάκι και ψήνουμε στον φούρνο για 4 ώρες.

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βημα 7 9

Βημα 7 Βημα 7

Μόλις είναι έτοιμο, αφαιρούμε από τον φούρνο και τοποθετούμε το κρέας σε ένα ξύλο κοπής και αφαιρούμε όλα τα κόκαλα. Με δύο πιρούνια σπάμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και περιχύνουμε το ζουμί που έχει μείνει στη γάστρα.

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 8 9

Βήμα 8

Για το κριθαράκι : Σε μια ρηχή κατσαρόλα σοτάρουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, προσθέτουμε και το κριθαράκι και σοτάρουμε για 2-3 λεπτά.

Γιουβέτσι με χοιρινό στη γάστρα από τον Άκη Πετρετζίκη

Βήμα 9 9

Βήμα 9

Σβήνουμε με κρασί και μόλις εξατμιστεί ρίχνουμε το νερό και την νοστιμιά. Προσθέτουμε μέσα το κρέας από το ταψί μαζί με λίγο από το ζουμί του, το νερό και ανακατεύουμε συνέχεια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαγειρευτεί το κριθαράκι.

Συνταγή ως PDF

Write a review

Your reviews
Would you recommend this item?
Εικόνες

You can select up to 6 media items (6 left).

5 + 14 =
Please fill the captcha field

Ανακαλύψτε περισσότερα

  • Φίλοι
  • Ελληνική
  • Κύριο πιάτο
  • Πηγή πρωτεϊνών
  • Κορυφαίο πιάτο
  • Μερίδα λαχανικών/φρούτων
  • Υψηλό σε πρωτεΐνες
  • Οικογενειακά γεύματα

Βρείτε περισσότερες συνταγές

Show more recipes

  • Γιουβέτσι

    Γιουβέτσι

    165 λεπτά Εύκολη

Show more recipes

  • facebook
  • Instagram
  • YouTube
  • Επικοινωνία
  • Δήλωση Ιδιωτικότητας
  • Δήλωση προσβασιμότητας
  • Cookies
  • Όροι Χρήσης