-
Βήμα 1
10 λεπτά
Καθαρίστε προσεκτικά τα καλαμάρια εσωτερικά και εξωτερικά καθαρίζοντας το δέρμα.
-
Βήμα 2
7 λεπτά
Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε τη φάβα, ενώ πρώτα την έχετε πλύνει καλά. Έπειτα, ρίξτε 1½ λίτρο νερό, φύλλο δάφνης, πιπέρι και τους 2 κύβους λαχανικών MAGGI.
-
Βήμα 3
60 λεπτά
Αφήστε να βράσει για τουλάχιστον 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά και αν χρειαστεί προσθέστε νερό.
-
Βήμα 4
8 λεπτά
Τέλος, μεταφέρετε στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι η φάβα να γίνει κρέμα. Προσθέστε το θυμάρι, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και 5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
-
Βήμα 5
2 λεπτά
Χτυπήστε για ακόμη μια φορά και αφήστε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη (για να μην δημιουργηθεί πέτσα).
-
Βήμα 6
7 λεπτά
Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε ολόκληρα τα καλαμάρια με 2 κουταλιές της σούπας για 2 λεπτά. Μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για άλλα 5 λεπτά. Προσοχή μην παραψήσετε τα καλαμάρια θα γίνουν πολύ σκληρά.
-
Βήμα 7
1 λεπτά
Σερβίρετε με τη φάβα και ψιλοκομμένο το φιστίκι Αιγίνης.