Sorry, you need to enable JavaScript to visit this website.
MyMenu IQ™
Balance your meal
My Menu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.
What does it mean?
Great Balance
What does it mean?
Now enjoy your meal!
Πίσω
Your Selection (1)
Ψητό καλαμάρι με φάβα
95 min
Δύσκολη
Προσθήκη recipe
Πίσω
33 19.6g / 33%
59 76g / 59%
8 10.6g / 8%

The energy content breakdown shows the amount of the macronutrients (i.e. carbohydrate, protein and fat) contained in one serving of the recipe and their relative contribution (in %) to the total energy content of the serving.

What is a balanced menu?

A balanced menu provides a variety of food groups and key nutrients.

MyMenu IQ™ generates a nutritional score, considering the energy content and the nutrients in the menu, and their contribution towards achieving nutritional recommendations as based on a 2,000 kcal daily diet for an average adult.
 
MyMenu IQ™ guides you to select a balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

What does the MyMenu IQ™ score mean ?

Room for Balance Improvement (0 - 44)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Great Balance (70 - 100)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

Good Balance (45 - 69)

MyMenu IQ™ guides you to select a nutritionally balanced menu on a scale from 0 to 100, with focus on the main meal.

The MyMenu IQ™ score applies to the digital recipe as described on the site. Nutrition composition data for food ingredients and food products is based on Standard Food Composition Databases such as USDA SR28, BLS32 as well as food label data.

Nutritional Tips

Tip 1

Tip 2

Well done! You have reached 100!!
Go back to the menu to check out your selection.
X

Ψητό καλαμάρι με φάβα

(0)
95 λεπτά
Δύσκολη

Συστατικά

4 Μερίδες

Αυτό το πιάτο έγινε για 4

ingredient_quantity
recipe ingredient
1  κιλό
Καλαμάρια, ωμά
300  γρ.
Φάβα
1 
Κρεμμύδι
2  κ.σ.
Φυστίκια Αιγίνης
1 
Λεμόνι (ξύσμα και χυμός)
1  κ.σ.
Ξύδι βαλσάμικο λευκό
1  κ.σ.
Θυμάρι, φρέσκο
1 
Φύλλο δάφνης
1  κ.γλ.
Κόκκοι πιπεριού
0.5  κ.γλ.
Αλάτι
4  κ.σ.
Ελαιόλαδο

μεγέθη μερίδας

Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας

Εξαγωγή Συστατικών

Επιλέξτε από την λίστα των συστατικών

αντίγραφο
.

Εμφάνιση διατροφικών τιμών

Υδατάνθρακες
76.09 g
Ενέργεια
478.94 kcal
Λιπαρά
19.66 g
Εδώδιμες Ίνες
25.02 g
Πρωτεΐνες
10.69 g
Πληροφορίες ανά μερίδα

Εκτέλεση

95 λεπτά
  • Βήμα 1

    10 λεπτά
    Καθαρίστε προσεκτικά τα καλαμάρια εσωτερικά και εξωτερικά καθαρίζοντας το δέρμα.
  • Βήμα 2

    7 λεπτά
    Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε τη φάβα, ενώ πρώτα την έχετε πλύνει καλά. Έπειτα, ρίξτε 1½ λίτρο νερό, φύλλο δάφνης, πιπέρι και τους 2 κύβους λαχανικών MAGGI.
  • Βήμα 3

    60 λεπτά
    Αφήστε να βράσει για τουλάχιστον 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά και αν χρειαστεί προσθέστε νερό.
  • Βήμα 4

    8 λεπτά
    Τέλος, μεταφέρετε στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι η φάβα να γίνει κρέμα. Προσθέστε το θυμάρι, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και 5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.
  • Βήμα 5

    2 λεπτά
    Χτυπήστε για ακόμη μια φορά και αφήστε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη (για να μην δημιουργηθεί πέτσα).
  • Βήμα 6

    7 λεπτά
    Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε ολόκληρα τα καλαμάρια με 2 κουταλιές της σούπας για 2 λεπτά. Μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για άλλα 5 λεπτά. Προσοχή μην παραψήσετε τα καλαμάρια θα γίνουν πολύ σκληρά.
  • Βήμα 7

    1 λεπτά
    Σερβίρετε με τη φάβα και ψιλοκομμένο το φιστίκι Αιγίνης.
Ψητό καλαμάρι με φάβα

Βήμα 1 7

Καθαρίστε προσεκτικά τα καλαμάρια εσωτερικά και εξωτερικά καθαρίζοντας το δέρμα.

Ψητό καλαμάρι με φάβα

Βήμα 2 7

Σε ένα κατσαρολάκι σοτάρετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο με 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο. Προσθέστε τη φάβα, ενώ πρώτα την έχετε πλύνει καλά. Έπειτα, ρίξτε 1½ λίτρο νερό, φύλλο δάφνης, πιπέρι και τους 2 κύβους λαχανικών MAGGI.

Ψητό καλαμάρι με φάβα

Βήμα 3 7

Αφήστε να βράσει για τουλάχιστον 1 ώρα σε χαμηλή φωτιά και αν χρειαστεί προσθέστε νερό.

Ψητό καλαμάρι με φάβα

Βήμα 4 7

Τέλος, μεταφέρετε στο μίξερ και χτυπήστε μέχρι η φάβα να γίνει κρέμα. Προσθέστε το θυμάρι, τον χυμό και το ξύσμα από το λεμόνι και 5 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο.

Ψητό καλαμάρι με φάβα

Βήμα 5 7

Χτυπήστε για ακόμη μια φορά και αφήστε στην άκρη σκεπασμένη με μεμβράνη (για να μην δημιουργηθεί πέτσα).

Ψητό καλαμάρι με φάβα

Βήμα 6 7

Τοποθετήστε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά και σοτάρετε ολόκληρα τα καλαμάρια με 2 κουταλιές της σούπας για 2 λεπτά. Μεταφέρετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου για άλλα 5 λεπτά. Προσοχή μην παραψήσετε τα καλαμάρια θα γίνουν πολύ σκληρά.

Ψητό καλαμάρι με φάβα

Βήμα 7 7

Σερβίρετε με τη φάβα και ψιλοκομμένο το φιστίκι Αιγίνης.

Συνταγή ως PDF