Αυτό το πιάτο έγινε για 8
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Ανακατέψτε τη μουστάρδα με το μέλι, το ξύσμα, το μπούκοβο, αλάτι και πιπέρι.
Αλείψτε το κρέας με ένα πινέλο με το μείγμα.
Βάλτε σε γάστρα, ταψί ή κατσαρόλα που μπαίνει στο φούρνο το κρέας, τα λαχανικά (καρότα σε χονδρές ροδέλες, σελινόριζα σε κομμάτια 2εκ.) και τον κύβος κότας MAGGI.
Περιχύστε με τη λεμονάδα, κλείστε το καπάκι και βάλτε στο φούρνο να ψηθεί για 2 ώρες.
Ανά μισή ώρα περιχύστε με το ζουμί της κατσαρόλας το κρέας με τη βοήθεια μιας κουτάλας.
Αφαιρέστε το καπάκι και ψήστε για άλλα 30 λεπτά. Αν χρειαστεί προσθέστε και λίγο νερό ακόμα.
Αφαιρέστε το κρέας και αφήστε το σκεπασμένο να ξεκουραστεί.
Βάλτε τη σάλτσα που έχει μείνει μέσα στο ταψί σε ένα κατσαρολάκι με το κρασί και σιγοβράστε μέχρι να μείνει περίπου μιάμιση κούπα.
Διαλύστε 2 κουταλιές της σούπας κορνφλάουρ σε 4 κουταλιές κρύο νερό και προσθέστε το στη σάλτσα.
Σιγοβράστε σε σιγανή φωτιά μέχρι να πήξει ελαφρά.
Παράλληλα, ετοιμάστε τον πουρέ MAGGI (μία συσκευασία MAGGI Πουρές Πατάτας 125γρ) στον οποίο προσθέτετε ξύσμα από 1 λεμόνι και τα περισσότερα λαχανικά από το ταψί.
Το χοιρινό λεμονάτο φούρνου με πουρέ και σάλτσα είναι έτοιμο για σερβίρισμα!
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Υποβολή
Σχόλια 0