Αυτό το πιάτο έγινε για 8
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Για το κρέας (προτιμήστε μοσχαρίσιο κρέας κιλότο ή ελιά, κομμένο σε μερίδες): Βάλτε μια πλατιά κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Όταν κάψει προσθέστε το λάδι και το βούτυρο.
Περάστε τα κομμάτια στο αλεύρι.
Όταν λιώσει το βούτυρο βάλτε το κρέας στην κατσαρόλα. Σοτάρετέ το από όλες τις πλευρές μέχρι να πάρει καλό χρώμα. Αυτό μπορεί να πάρει και 8-10 λεπτά. Επίσης αν δεν είναι πολύ μεγάλη η κατσαρόλα, κάντε το σε δόσεις.
Αφαιρέστε το κρέας από την κατσαρόλα και αφήστε το σε ένα πιάτο.
Προσθέστε στην κατσαρόλα τα κρεμμύδια κομμένα σε ροδέλες και σοτάρετέ τα και αυτά μέχρι να πάρουν ελαφρύ χρώμα. 1 λεπτό πριν να είναι έτοιμα βάλτε το μπούκοβο, τα σκόρδα και τα φύλλα δάφνης.
Προσθέστε μέσα στην κατσαρόλα και το κρέας.
Σβήστε με το χυμό και το ξύσμα.
Προσθέστε όσο νερό χρειάζεται μέχρι να σκεπαστεί το κρέας καθώς και τον κύβο κότας MAGGI.
Κλείστε το καπάκι, χαμηλώστε τη φωτιά στο ελάχιστο ίσα να σιγοβράζει το φαγητό και αφήστε να βράσει για 2-3 ώρες ή όσο χρειάζεται μέχρι να λιώνει το κρέας και να κόβεται με ένα πιρούνι. Προσθέστε νερό όταν χρειάζεται.
Τέλος ανοίξτε το καπάκι, προσθέστε τη ρίγανη και αφήστε να εξατμιστεί το περίσσιο νερό και να πάρετε μια ωραία σάλτσα.
Το τελευταίο μισάωρο τηγανίστε τις πατάτες στο λάδι. Το μοσχάρι λεμονάτο με τις πατάτες είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Υποβολή
Σχόλια 0