Ζητήστε από τον χασάπη σας να ξεκοκαλίσει το μπούτι και κόψτε το σε κομμάτια 5 περίπου εκατοστών.
Βήμα 2
4 λεπτά
Σε μια ψηλή κατσαρόλα ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τοποθετήστε τη σε πολύ δυνατή εστία. Αφήστε το λάδι να κάψει και προσθέστε το αρνάκι, κομμάτι-κομμάτι.
Βήμα 3
90 λεπτά
Σοτάρετέ το καλά μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα. Σβήστε με το κρασί, προσθέστε αλάτι & τον κύβο βοδινού MAGGI, τοποθετήστε το καπάκι στη κατσαρόλα και χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία σας. Μαγειρέψτε για 1 ½ περίπου ώρα.
Βήμα 4
5 λεπτά
Κόψτε σε οριζόντιες φέτες τα κολοκύθια και 5 λεπτά πριν αποσύρετε από την εστία το αρνάκι, ρίξτε τα κολοκύθια μαζί με τον δυόσμο. Σημείωση: Ελέγχετε συχνά την υγρασία στην κατσαρόλα, το αρνάκι θα βγάλει τα δικά του υγρά για να μαγειρευτεί, αν όμως έχετε δυνατή εστία ίσως χρειαστεί να προσθέσετε νερό.
Βήμα 5
5 λεπτά
Αφήστε την κατσαρόλα στην άκρη για 10 λεπτά και σερβίρετε σαν μεζέ ή σαν κυρίως πιάτο με πατάτες φούρνου.
Βήμα 1
5
Ζητήστε από τον χασάπη σας να ξεκοκαλίσει το μπούτι και κόψτε το σε κομμάτια 5 περίπου εκατοστών.
Βήμα 2
5
Σε μια ψηλή κατσαρόλα ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και τοποθετήστε τη σε πολύ δυνατή εστία. Αφήστε το λάδι να κάψει και προσθέστε το αρνάκι, κομμάτι-κομμάτι.
Βήμα 3
5
Σοτάρετέ το καλά μέχρι να πάρει έντονο καφέ χρώμα. Σβήστε με το κρασί, προσθέστε αλάτι & τον κύβο βοδινού MAGGI, τοποθετήστε το καπάκι στη κατσαρόλα και χαμηλώστε στο ελάχιστο την εστία σας. Μαγειρέψτε για 1 ½ περίπου ώρα.
Βήμα 4
5
Κόψτε σε οριζόντιες φέτες τα κολοκύθια και 5 λεπτά πριν αποσύρετε από την εστία το αρνάκι, ρίξτε τα κολοκύθια μαζί με τον δυόσμο. Σημείωση: Ελέγχετε συχνά την υγρασία στην κατσαρόλα, το αρνάκι θα βγάλει τα δικά του υγρά για να μαγειρευτεί, αν όμως έχετε δυνατή εστία ίσως χρειαστεί να προσθέσετε νερό.
Βήμα 5
5
Αφήστε την κατσαρόλα στην άκρη για 10 λεπτά και σερβίρετε σαν μεζέ ή σαν κυρίως πιάτο με πατάτες φούρνου.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0