Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 1,5 λίτρο νερό και 2 κύβους λαχανικών Maggi. Δώστε μια βράση και χαμηλώστε την εστία ίσα που να κοχλάζει ο ζωμός.
Βήμα 2
10 λεπτά
Παράλληλα τοποθετήστε στη διπλανή εστία ένα κατσαρολάκι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, βάλτε σε μέτρια φωτιά και ξεκινήστε να σοτάρετε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) με το σέλερι.
Βήμα 3
3 λεπτά
Όταν μαραθούν ρίξτε τη μελιτζάνα με τις πιπεριές, το φινόκιο και το κολοκύθι χοντροκομμένα.
Βήμα 4
20 λεπτά
Βάλτε το ρύζι, καβουρδίστε για 2 λεπτά και σβήστε με το κρασί. Προσθέστε ζωμό και αρχίστε να ανακατεύετε συνέχεια το ριζότο συμπληρώνοντας ζεστό ζωμό όποτε χρειάζεται λίγο πριν στεγνώσει.
Βήμα 5
5 λεπτά
Τέλος, όταν το ρύζι έχει πλέον μαγειρευτεί (20 -25 λεπτά από όταν αρχίσει να μαγειρεύεται και η υγρασία στην κατσαρόλα είναι ιδανική όχι δηλαδή πολύ υγρό, ούτε όμως και στεγνό) αποσύρετε από την εστία. Προσθέστε τον χυμό με το ξύσμα λεμόνι, το τριμμένο τυρί με το βούτυρο και το φρέσκο θυμάρι.
Βήμα 6
2 λεπτά
Ανακατέψτε καλά, αφήστε στην άκρη σκεπασμένο για 2 λεπτά και σερβίρετε το ριζότο λαχανικών άμεσα.
Βήμα 1
6
Σε μια κατσαρόλα προσθέστε 1,5 λίτρο νερό και 2 κύβους λαχανικών Maggi. Δώστε μια βράση και χαμηλώστε την εστία ίσα που να κοχλάζει ο ζωμός.
Βήμα 2
6
Παράλληλα τοποθετήστε στη διπλανή εστία ένα κατσαρολάκι με 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, βάλτε σε μέτρια φωτιά και ξεκινήστε να σοτάρετε το κρεμμύδι (ψιλοκομμένο) με το σέλερι.
Βήμα 3
6
Όταν μαραθούν ρίξτε τη μελιτζάνα με τις πιπεριές, το φινόκιο και το κολοκύθι χοντροκομμένα.
Βήμα 4
6
Βάλτε το ρύζι, καβουρδίστε για 2 λεπτά και σβήστε με το κρασί. Προσθέστε ζωμό και αρχίστε να ανακατεύετε συνέχεια το ριζότο συμπληρώνοντας ζεστό ζωμό όποτε χρειάζεται λίγο πριν στεγνώσει.
Βήμα 5
6
Τέλος, όταν το ρύζι έχει πλέον μαγειρευτεί (20 -25 λεπτά από όταν αρχίσει να μαγειρεύεται και η υγρασία στην κατσαρόλα είναι ιδανική όχι δηλαδή πολύ υγρό, ούτε όμως και στεγνό) αποσύρετε από την εστία. Προσθέστε τον χυμό με το ξύσμα λεμόνι, το τριμμένο τυρί με το βούτυρο και το φρέσκο θυμάρι.
Βήμα 6
6
Ανακατέψτε καλά, αφήστε στην άκρη σκεπασμένο για 2 λεπτά και σερβίρετε το ριζότο λαχανικών άμεσα.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0