Αυτό το πιάτο έγινε για 2
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Βάλτε σε μία κατσαρόλα νερό, ίσα ίσα να σιγοβράζει.
Τοποθετήστε πλαστική μεμβράνη πάνω από 4 ράμεκιν (μικρά κεραμικά φορμάκια).
Πιέστε με τα χέρια σας την μεμβράνη ώστε να απλωθεί στον πάτο.
Σπάστε προσεκτικά 1 αυγό μέσα σε κάθε ράμεκιν.
Τυλίξτε προσεκτικά την μεμβράνη βγάζοντας τον αέρα δημιουργώντας σακουλάκια αυγού και κάντε κόμπο για να μην σας ανοίξουν. Βάλτε προσεκτικά τα αυγά με την μεμβράνη στην κατσαρόλα.
Αφήστε 4 λεπτά να ποσαριστούν.
Αφαιρέστε τα αυγά από την κατσαρόλα και αφήστε τα στην άκρη.
Βάλτε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Λαδώστε ελαφρά τα ψωμάκια και φρυγανίστε και από τις δύο πλευρές.
Όταν είναι έτοιμα αφαιρέστε τα από το τηγάνι.
Για την ολλανδέζ: Στην κατσαρόλα που ήδη ποσάρατε τα αυγά βάλτε από πάνω ένα μπολ χωρίς όμως ο πάτος του να ακουμπάει στο νερό. Δημιουργήστε δηλαδή ένα μπεν μαρί.
Ρίξτε στο μπολ το ξίδι, τους κρόκους, το νερό και τη μουστάρδα.
Ανακατέψτε για 3-5 λεπτά με ένα σύρμα χειρός μέχρι να αρχίσει να πήζει το μείγμα σας.
Προσέξτε να ανακατεύετε και τις άκρες για να μην ψηθεί το αυγό στα τοιχώματα του μπολ.
Όταν το μείγμα σας έχει πήξει αρκετά και αφήνει σημάδια στη βάση του μπολ, αφαιρέστε το από τη φωτιά.
Ρίξτε σιγά σιγά το λιωμένο βούτυρο στο μπολ, ενώ παράλληλα ανακατέψτε με το σύρμα χειρός την ολλανδέζ σας.
Προσέξτε να απορροφηθεί το βούτυρο όσο ανακατεύετε πριν ρίξετε την υπόλοιπη ποσότητα γιατί αλλιώς η ολλανδέζ σας θα κόψει.
Τέλος, ρίξτε τη Maggi Nοστιμιά.
Σε ένα πιάτο βάλτε το σπανάκι, τα τοματίνια και τις φέτες από το ψωμί.
Πάνω από το ψωμί μοιράστε τις φέτες του ζαμπόν και 2 αυγά ποσέ σε κάθε φέτα.
Ρίξτε τη σάλτσα ολλανδέζ πάνω από τα αυγά.
Προσθέστε πιπέρι και θυμάρι και τα αυγά benedict από τον άκη Πετρετζίκη είναι έτοιμα για σερβίρισμα.
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Υποβολή
Σχόλια 0