Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1 ώρα. Φροντίστε στο τέλος να μείνει περίπου μισή κούπα νερό μέσα στην κατσαρόλα για να βοηθήσει όταν τα πολτοποιήσουμε.
Βήμα 2
70 λεπτά
Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το χταπόδι μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα. Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί και σιγοβράστε για 1 ώρα.
Βήμα 3
6 λεπτά
Καθαρίστε τα κρεμμύδια (μεσαίου μεγέθους), κόψτε τα στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτά φεγγαράκια.
Βήμα 4
20 λεπτά
Ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 5
6 λεπτά
Τέλος, προσθέστε τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και 2 κύβους λαχανικών MAGGI, αφήστε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρετε.
Βήμα 6
5 λεπτά
Μεταφέρετε τα ρεβίθια όσο είναι ακόμη ζεστά στον κάδο του μίξερ, προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, τον χυμό λεμόνι & αλάτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατέψτε με το χέρι.
Βήμα 7
3 λεπτά
Όταν το χταπόδι έχει πλέον μαγειρευτεί, στραγγίξτε και σοτάρετε για 2 λεπτά σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος, αλατίστε και σερβίρετε με την κρέμα ρεβιθιού και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Βήμα 1
7
Βάλτε νερό σε μια κατσαρόλα και βράστε τα ρεβίθια μέχρι να μαλακώσουν, για περίπου 1 ώρα. Φροντίστε στο τέλος να μείνει περίπου μισή κούπα νερό μέσα στην κατσαρόλα για να βοηθήσει όταν τα πολτοποιήσουμε.
Βήμα 2
7
Παράλληλα σε μια δεύτερη κατσαρόλα ρίξτε 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σε δυνατή φωτιά σοτάρετε το χταπόδι μέχρι να πάρει έντονο κόκκινο χρώμα. Προσθέστε νερό μέχρι να σκεπαστεί και σιγοβράστε για 1 ώρα.
Βήμα 3
7
Καθαρίστε τα κρεμμύδια (μεσαίου μεγέθους), κόψτε τα στη μέση και στη συνέχεια σε λεπτά φεγγαράκια.
Βήμα 4
7
Ρίξτε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και μαγειρέψτε σε χαμηλή φωτιά τα κρεμμύδια μέχρι να μαλακώσουν για περίπου 20 λεπτά.
Βήμα 5
7
Τέλος, προσθέστε τη ζάχαρη, το ξίδι, το αλάτι και 2 κύβους λαχανικών MAGGI, αφήστε για ακόμη 5 λεπτά και αποσύρετε.
Βήμα 6
7
Μεταφέρετε τα ρεβίθια όσο είναι ακόμη ζεστά στον κάδο του μίξερ, προσθέστε 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο, 2 κουταλιές της σούπας ξίδι, τον χυμό λεμόνι & αλάτι και χτυπήστε μέχρι να γίνει κρέμα. Προσθέστε τον μαϊντανό ψιλοκομμένο και ανακατέψτε με το χέρι.
Βήμα 7
7
Όταν το χταπόδι έχει πλέον μαγειρευτεί, στραγγίξτε και σοτάρετε για 2 λεπτά σε τηγάνι με λίγο ελαιόλαδο. Τέλος, αλατίστε και σερβίρετε με την κρέμα ρεβιθιού και τα καραμελωμένα κρεμμύδια.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0