Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Βήμα 2
2 λεπτά
Ρίξτε το σκόρδο και στη συνέχεια τον κύβο λαχανικών MAGGI, τη ζάχαρη, την τομάτα και μισό ποτήρι νερό.
Βήμα 3
25 λεπτά
Μαγειρέψτε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και τελευταία στιγμή βάλτε το βασιλικό. Περάστε τη σάλτσα από το μίξερ ή με μια ράβδο μπλέντερ για να γίνει κρέμα.
Βήμα 4
2 λεπτά
Αδειάστε τη σάλτσα σε ένα ταψί για το φούρνο, απλώστε ομοιόμορφα και βάλτε το ψάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 5
2 λεπτά
Σε ένα μπολ ρίξτε το ξύσμα λεμονιού, το κρασί και 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατέψτε καλά και με ένα πινέλο περάστε τα φιλέτα με αυτό το μίγμα.
Βήμα 6
1 λεπτά
Χοντροκόψτε τις τομάτες και ρίξτε τις ομοιόμορφα επάνω από τα φιλέτα ψαριού.
Βήμα 7
25 λεπτά
Πασπαλίστε με τον μισό μαϊντανό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά.
Βήμα 8
1 λεπτά
Βγάλτε από το φούρνο, πασπαλίστε τον υπόλοιπο μαϊντανό και το ψάρι αλά σπετσιώτα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Βήμα 1
8
Τοποθετήστε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίξτε 2 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
Βήμα 2
8
Ρίξτε το σκόρδο και στη συνέχεια τον κύβο λαχανικών MAGGI, τη ζάχαρη, την τομάτα και μισό ποτήρι νερό.
Βήμα 3
8
Μαγειρέψτε για 30 λεπτά σε χαμηλή φωτιά και τελευταία στιγμή βάλτε το βασιλικό. Περάστε τη σάλτσα από το μίξερ ή με μια ράβδο μπλέντερ για να γίνει κρέμα.
Βήμα 4
8
Αδειάστε τη σάλτσα σε ένα ταψί για το φούρνο, απλώστε ομοιόμορφα και βάλτε το ψάρι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια.
Βήμα 5
8
Σε ένα μπολ ρίξτε το ξύσμα λεμονιού, το κρασί και 4 κ.σ. ελαιόλαδο, ανακατέψτε καλά και με ένα πινέλο περάστε τα φιλέτα με αυτό το μίγμα.
Βήμα 6
8
Χοντροκόψτε τις τομάτες και ρίξτε τις ομοιόμορφα επάνω από τα φιλέτα ψαριού.
Βήμα 7
8
Πασπαλίστε με τον μισό μαϊντανό και ψήστε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 30 λεπτά.
Βήμα 8
8
Βγάλτε από το φούρνο, πασπαλίστε τον υπόλοιπο μαϊντανό και το ψάρι αλά σπετσιώτα είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Συνταγή ως PDF
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Σχόλια 0