Αυτό το πιάτο έγινε για 8
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Το σημαντικό στο να κάνετε μια καλή τηγανιά με συκωταριά είναι η προετοιμασία της πρώτης ύλης. Γι΄αυτό είναι πολύ σημαντικό να βάλετε τη συκωταριά σε κρύο νερό για 2 ώρες και να την ξεπλύνετε καλά μετά.
Στη συνέχεια βάζετε νερό σε μια μεγάλη κατσαρόλα που να χωράει και την συκωταριά καθώς και άφθονο αλάτι και βράζετε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
Όταν βράσει το νερό ρίχνετε μέσα τη συκωταριά και ζεματίζετε για 5-7 λεπτά.
Αφαιρείτε, στραγγίζετε και αφήνετε να κρυώσει.
Αφαιρείτε τα νεύρα από τα συκωτάκια και τα πνευμόνια.
Κόβετε τη συκωταριά σε μικρές μπουκιές 1 εκατοστού περίπου.
Ετοιμάζετε τη μαρινάδα. Παίρνετε ένα μπολ και βάζετε το χυμό από 2 μέτρια λεμόνια, 1 κουταλιά της σούπας Νοστιμιά MAGGI, πάπρικα και τα φύλλα από δύο κλαδάκια φρέσκο δεντρολίβανο. Ανακατεύετε καλά.
Στο μείγμα αυτό βάζετε τα κομμάτια της συκωταριάς και αφού ανακατεύετε καλά, αφήνετε μισή ώρα να μαριναριστεί λίγο.
Βάζετε ένα μεγάλο τηγάνι στη φωτιά μέχρι να κάψει καλά.
Προσθέτετε 4-5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρετε καλά τη συκωταριά μέχρι να πάρει ελαφρύ χρώμα για 4-5 λεπτά.
Σβήνετε με το κρασί και αφού εξατμιστεί το αλκοόλ κλείνετε το καπάκι του τηγανιού και χαμηλώνετε τη θερμοκρασία στο ελάχιστο δυνατό.
Αφήνετε για 10 λεπτά να σιγοψηθεί και διορθώνετε με αλάτι και πιπέρι. Εκτός φωτιάς προσθέτετε στο τέλος το βούτυρο και το μέλι και ανακατεύετε καλά.
Η συκωταριά είναι έτοιμη για σερβίρισμα.
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Υποβολή
Σχόλια 0