-
Βήμα 1
2 λεπτά
Ετοιμάστε πρώτα το γουακαμόλε: Χαράξτε περιμετρικά το αβοκάντο και τρίψτε για να χωρίσει σε δυο μέρη. Βγάλτε το κουκούτσι καρφώνοντας το προσεκτικά με ένα μαχαίρι.
-
Βήμα 2
3 λεπτά
Αδειάστε τα αβοκάντο με ένα κουτάλι μέσα σε ένα μπολ. Πολτοποιήστε μερικώς με ένα πιρούνι (αφήνετε και μερικά χοντρά κομμάτια).
-
Βήμα 3
4 λεπτά
Προσθέστε μέσα στο αβοκάντο τον χυμό μοσχολέμονου, τη Nοστιμιά MAGGI, το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τσίλι και τον κόλιανδρο και, επίσης, ψιλοκομμένα, το σκόρδο και το κύμινο. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε για λίγο ακόμη. Αφήνετε εκτός ψυγείου μέχρι να σερβίρετε.
-
Βήμα 4
3 λεπτά
Για τα pancakes: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το γάλα, το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι.
-
Βήμα 5
4 λεπτά
Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός και προσθέστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής χυλός. Χρησιμοποιήστε άμεσα (διαφορετικά ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ την τελευταία στιγμή).
-
Βήμα 6
2 λεπτά
Για να φτιάξετε τα αυγά ποσέ, γεμίστε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά.
-
Βήμα 7
3 λεπτά
Προσθέτετε το ξίδι και το πιπέρι, δώστε μια βράση και αποσύρετε από την εστία.
-
Βήμα 8
5 λεπτά
Ρίξτε μέσα τα αυγά και ποσάρετε για 4 με 5 λεπτά.
-
Βήμα 9
4 λεπτά
Τοποθετήστε ένα τηγανάκι σε δυνατή φωτιά, λαδώστε και φτιάξτε μικρά ατομικά pancakes. Σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστά και αφράτα τα αλμυρά pancakes με το γουακαμόλε και τα αυγά ποσέ.