Αλμυρά Pancakes με γουακαμόλε και αυγά
30λεπτά
Εύκολη
1.5 φλιτζάνια
Αλεύρι
1 φλιτζάνι
Γάλα
3 κ.γλ.
Μπέικιν πάουντερ
1 κ.γλ.
Αλάτι
1
Αυγό
2
Αβοκάντο
1
Χυμός λαιμ
0.25 κ.γλ.
Κύμινο
1
Κρεμμύδι φρέσκο
0.5
Σκελίδα σκόρδο (τριμμένο)
1 κ.γλ.
4
Αυγά
2 κ.σ.
Ξύδι
1 κ.γλ.
Μαύρο πιπέρι
1
Τσίλι
2 κ.γλ.
Κόλιανδρος φρέσκος
5 Μικρά
Τοματίνια
3 κ.σ.
Βούτυρο
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
276.65 kcal
Υδατάνθρακες
25.55 g
Πρωτεΐνες
9.64 g
Λιπαρά
15.72 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
30 λεπτά
Βήμα 1
Ετοιμάστε πρώτα το γουακαμόλε: Χαράξτε περιμετρικά το αβοκάντο και τρίψτε για να χωρίσει σε δυο μέρη. Βγάλτε το κουκούτσι καρφώνοντας το προσεκτικά με ένα μαχαίρι.
Βήμα 2
Αδειάστε τα αβοκάντο με ένα κουτάλι μέσα σε ένα μπολ. Πολτοποιήστε μερικώς με ένα πιρούνι (αφήνετε και μερικά χοντρά κομμάτια).
Βήμα 3
Προσθέστε μέσα στο αβοκάντο τον χυμό μοσχολέμονου, τη Nοστιμιά MAGGI, το φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το τσίλι και τον κόλιανδρο και, επίσης, ψιλοκομμένα, το σκόρδο και το κύμινο. Ρίξτε λίγο ελαιόλαδο και ανακατέψτε για λίγο ακόμη. Αφήνετε εκτός ψυγείου μέχρι να σερβίρετε.
Βήμα 4
Για τα pancakes: Σε ένα μεγάλο μπολ ρίξτε το γάλα, το αυγό, το λιωμένο βούτυρο και το αλάτι.
Βήμα 5
Ανακατέψτε καλά με ένα σύρμα χειρός και προσθέστε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ. Συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να δημιουργηθεί ένας ομοιογενής χυλός. Χρησιμοποιήστε άμεσα (διαφορετικά ρίχνετε το μπέικιν πάουντερ την τελευταία στιγμή).
Βήμα 6
Για να φτιάξετε τα αυγά ποσέ, γεμίστε ένα μικρό κατσαρολάκι με νερό και τοποθετήστε σε δυνατή φωτιά.
Βήμα 7
Προσθέτετε το ξίδι και το πιπέρι, δώστε μια βράση και αποσύρετε από την εστία.
Βήμα 8
Ρίξτε μέσα τα αυγά και ποσάρετε για 4 με 5 λεπτά.
Βήμα 9
Τοποθετήστε ένα τηγανάκι σε δυνατή φωτιά, λαδώστε και φτιάξτε μικρά ατομικά pancakes. Σερβίρετε όσο είναι ακόμη ζεστά και αφράτα τα αλμυρά pancakes με το γουακαμόλε και τα αυγά ποσέ.
Σχόλια 0