Αραβικές πίτες με κοτόπουλο, κους κους και σάλτσα γιαούρτι
25λεπτά
Εύκολη
600 γρ.
Φιλέτο Κοτόπουλο
250 γρ.
Κους κους
1 κύβος
0.25 κ.γλ.
Κύμινο
0.5 κ.γλ.
Κάρυ
1
Λάιμ (ξύσμα και χυμός)
4 κ.σ.
Ελαιόλαδο
1 κ.γλ.
Αλάτι
100 γρ.
Τυρί κρέμα μασκαρπόνε
200 γρ.
Γιαούρτι
1
Κρεμμύδι φρέσκο
240 γρ.
Αραβικές πίτες
.
Εμφάνιση διατροφικών τιμών
Ενέργεια
780.51 kcal
Υδατάνθρακες
86.08 g
Πρωτεΐνες
50.67 g
Λιπαρά
24.27 g
Εδώδιμες Ίνες
4.62 g
Πληροφορίες ανά μερίδα
Εκτέλεση
25 λεπτά
Βήμα 1
Βάλτε σε ένα κατσαρολάκι 250 ml νερό, το κύμινο με το κάρυ, τον κύβο κότας MAGGI, 2 κ.σ ελαιόλαδο και αλάτι.
Βήμα 2
Δώστε μια βράση και αδειάστε το νερό σε ένα μπολ με το κους κους. Σκεπάστε με μεμβράνη και αφήστε για 10 λεπτά.
Βήμα 3
Παράλληλα βάλτε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, προσθέστε ελάχιστο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα φιλέτα κοτόπουλο μέχρι να πάρουν έντονο χρυσό χρώμα. Ελέγξτε το ψήσιμο τους και συνεχίστε στο φούρνο αν θεωρείτε αναγκαίο.
Βήμα 4
Βάλτε σε ένα μπολ τα υλικά για τη σάλτσα, δηλαδή το γιαούρτι, το μασκαρπόνε, το ξύσμα και το χυμό από το λάιμ, ελαιόλαδο και αλάτι, και ανακατέψτε καλά. Με ένα πιρούνι ''σπάστε'' το κους κους αφού πρώτα έχει απορροφήσει όλη την υγρασία του.
Βήμα 5
Ανοίξτε τις πίτες σε ένα πιάτο, απλώστε μια καλή κουτάλια γιαούρτι, το κους κους, κοτόπουλο κομμένο σε φέτες και λίγο ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Τυλίξτε σφιχτά και σερβίρετε.
Σχόλια 0