Αυτό το πιάτο έγινε για 4
Οι 5 καλύτερες συμβουλές και κόλπα μας
Με τη βοήθεια ενός μαχαιριού ανοίγουμε όσο περισσότερο μπορούμε το μπούτι ώστε να γίνει αρκετά λεπτό. Αν δεν μπορούμε να το κάνουμε εμείς ζητάμε από τον χασάπη μας να το κάνει. Μπορούμε να κρατήσουμε το κάτω κόκαλο και να μην το αφαιρέσουμε γιατί θα είναι πιο όμορφο στο σερβίρισμα.
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C στον αέρα. Κόβουμε ένα μεγάλο φύλλο αλουμινόχαρτου, και το τοποθετούμε στον πάγκο εργασίας. Βάζουμε από πάνω λαδόκολλας.
Τοποθετούμε πάνω στη λαδόκολλα 2-3 κλωνάρια δεντρολίβανου, 1-2 σκελίδες σκόρδου, και πιπέρι.
Τοποθετούμε το κρέας -με την πέτσα να ακουμπάει- πάνω από τα μυρωδικά, πασπαλίζουμε με ελαιόλαδο και 1 κ.γ. Maggi νοστιμιά. Απλώνουμε καλά με τα χέρια μας.
Χτυπάμε στον πολυκόφτη το υπόλοιπο δεντρολίβανο και το σκόρδο, τη μουστάρδα, το μέλι, το θυμάρι, τη ρίγανη, τον μαϊντανό, και 1 κ.γ. maggi νοστιμιά μέχρι να πολτοποιηθούν καλά. Βάζουμε σε ένα μπολ τη φέτα, προσθέτουμε το μείγμα από τον πολυκόφτη, και ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
Τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στο αρνί και και το τυλίγουμε σε ρολό. Αν έχουμε σπάγγο, δένουμε το ρολό μερικές φορές για να κρατήσει το σχήμα του, αν δεν έχουμε, το τυλίγουμε σφιχτά με το αλουμινόχαρτο και τη λαδόκολλα και προσέχουμε κατά τη μεταφορά του στον φούρνο.
Μεταφέρουμε το αρνί στη σχάρα του φούρνου και ψήνουμε για 2,5 ώρες. Προαιρετικά μπορούμε να ακουμπήσουμε ένα ταψί κάτω στον φούρνο μήπως και τρέξουν ζουμιά από το αρνί και λερώσουν τον φούρνο.
Αφαιρούμε το αρνί από τον φούρνο και ανοίγουμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο. Γυρνάμε το κρέας με την πέτσα προς τα πάνω. Ψήνουμε στον φούρνο για ακόμα 30 λεπτά, μέχρι να γίνει τραγανό και να πάρει ωραίο χρώμα.
Αφαιρούμε το αρνί από τον φούρνο και το αφήνουμε στην άκρη 30 λεπτά να ξεκουραστεί και σερβίρουμε με τις πατάτες.
Τοποθετούμε μια κατσαρόλα με μπόλικο νερό και 1 κ.γ. Maggi νοστιμιά σε δυνατή φωτιά. Bράζουμε τις πατάτες μέχρι να είναι σχεδόν έτοιμες.
Όταν είναι έτοιμες τις στραγγίζουμε. Τοποθετούμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο, και αφήνουμε να κάψει. Σπάμε τις πατάτες ελαφρά με το χέρι μας και τις ρίχνουμε στο τηγάνι μαζί με το δεντρολίβανο, το σκόρδο και 1 κ.γ. maggi νοστιμιά.
Σοτάρουμε τις πατάτες μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Αφήνουμε τις πατάτες στην άκρη μέχρι να τις χρειαστούμε για το σερβίρισμα.
Σας ευχαριστούμε για τη βαθμολογία σας!
Ανυπομονούμε για την κριτική σας!
Έχετε ήδη βαθμολογήσει αυτή τη συνταγή / προϊόν.
Κάντε κλικ στον αριθμό των αστεριών που θέλετε να δώσετε: όσο υψηλότερος είναι ο αριθμός, τόσο καλύτερη είναι η βαθμολογία.
Υποβολή
Σχόλια 0